Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

ZielonaMgielka pisze:Short USDJPY:

http://screencast.com/t/WXYKv8BRW

Powod: Pierwszy powrot do zrodla podazy/ostatniego wybicia. Prawdopodobny RGR z wejsciem na prawym ramieniu :)

Zamknalem transakcje z minimalna strata. Zaraz musze zmykac na pare godz a nie czuje sie komfortowo z tym shortami w tym momencie.

GBPCHF I GBPUSD wychodzi na nowe minima. Moze w koncu pojawi sie okazja do zagrania czegos grubiej w oparciu o D1 :)
GBP notuje spadki od poczatku tego roku co renderuje go najmocniej wyprzedana waluta regionu. Co jest fundamentalna przyczyna tych spadkow?

http://screencast.com/t/OS8brr3c3I

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Do NZD i AUD grubo poszlo. Widać budowanie carry na nowy rok... USD na commodities, a EUR pewnie na zabezpieczenia obligami europejskimi. Zobacz na EUR GBP jaki flow jest potezny.

Czasem pisze jaka pozycje zajmuje. Gdyby Was interesowal ich dalszy los.. z jakiegos powodu //np prowadzenie pozycji, etc// to dajcie znac. Jak dotad AUD CHF minusuje dosc ostro (1/4 marginu na te transakcje), EUR CAD S, EUR AUD S, EUR USD L zakonczyly sie BE. Generalnie staram sie zabezpieczyc w miare szybko pozycje na BE, zeby nie blokowac ekspozycji. Jesli np. odwina mi swiece dzienna, to reenter do czasu nowego sygnalu jest pod znakiem zapytania.. stad nie ma sensu trzymac takiego dziwadla i blokowac limit ekspozycji, kiedy rynek obfituje w ciekawsze mozliwosci. USD CAD na razie perla w mojej kolekcji jest... bede szukal dokladki pod parytetem ze zbiorczym SL kolo 0.9930...
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

zealot pisze: Widać budowanie carry na nowy rok...
Czesc Zealot,

Mogłbyś to rozwinąć, bo wg. mnie to chyba odwrotnie się dzieje, przerzucanie się na bardziej ryzykowne inwestycje.
Może się mylę, albo coś innego masz na myśli ?

Ciekawe jak UCHF się rozegra, może się umacniać do 94.2 a do końca miesiąca to nawet 96. Pewnie dużo szortów tam będzie bo taki ładny PB siadł na poziomie, tylko że świece wszystkiego nie mówią.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Long GBPUSD na wczorajszych dolkach po bardzo slabym odczycie GDP. Pozycja srednio-terminowa.

Jakie sa szanse na to ze 11 swieczka D1 z rzedu zamknie sie ponizej otwarcia?
Od wyprzedazy podczas bankructwa lehmann brothers w polowie 2008, Kabel z tego co zaobserowalem nie wyrysowal tylu niedzwiedzich swiec a aktualnie siedzi na mocnym wsparciu. Wydaje mi sie ze mamy spore szanse na pareset pipsow reakcji mierzac od dzisiejszych dolkow. Czas pokaze ale obstawiam test 1.59 w nadchodzacym tygodniu :)

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

czesc zielona mgiełka

co myslisz o up na USDCHF?
spore wsparcie tam jest w okolicach 0,9230 i zaliczył dolna bande kanału spadkowego całego tygodnia.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

rafmax pisze:czesc zielona mgiełka

co myslisz o up na USDCHF?
spore wsparcie tam jest w okolicach 0,9230 i zaliczył dolna bande kanału spadkowego całego tygodnia.
Hej Rafmax,

Nie mam jakiegos konkretnego view na tej parze ale wsparcie o ktorym piszesz wyglada calkiem dobrze na W1.
http://screencast.com/t/I3FrRpNm9

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:Long GBPUSD na wczorajszych dolkach po bardzo slabym odczycie GDP. Pozycja srednio-terminowa.

Jakie sa szanse na to ze 11 swieczka D1 z rzedu zamknie sie ponizej otwarcia?
Od wyprzedazy podczas bankructwa lehmann brothers w polowie 2008, Kabel z tego co zaobserowalem nie wyrysowal tylu niedzwiedzich swiec a aktualnie siedzi na mocnym wsparciu. Wydaje mi sie ze mamy spore szanse na pareset pipsow reakcji mierzac od dzisiejszych dolkow. Czas pokaze ale obstawiam test 1.59 w nadchodzacym tygodniu :)

1/2 zyskow zebrana podczas testu TL zaraz przed publikacja Home Sales USD. Stop Loss zacisniety i czekam na rozwoj sytuacji. Idealnym scenariuszem byloby zwiekszenie ekspozycji po przebiciu i tescie TL.

http://screencast.com/t/IbPva4ta

Istotnym pytaniem na dzis jest: Jakie pozycje na rynku sa na offside?

Z pewnoscia po penetracji dolkow podczas negatywnego GDP mamy duzo intraday shortow na offside.
Niebawem plynnosc zacznie uciekac z rynku.

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Z AUD CHF trochę dziwna sprawa... bardzo mocne te spadki. USD CHF wyglada jakby korekta sie konczyla. Bylo ciut glebiej niz sie spodziewalem.. zastanawiam sie ile w tym SNB... EUR CHF wypadlo na BE natomiast.
Wyglada ze bedzie mozna ponowic w niedziele...
No i AUD USD dopelnia obraz... moja krysztalowa kula pokazuje, ze 1.02 to taki cel aktualnej dystrybucji kangurkow...

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

zealot pisze:Z AUD CHF trochę dziwna sprawa... bardzo mocne te spadki.

Zauważ jak jest na korelacji z AUD EUR i CHF USD to wtedy zobaczysz którędy idą przepływy i dlaczego takie duże spadki.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

No tak :), jakos mi sie to nie skladalo ;). Dzieki Dariuszu!

Zbliza sie moj tydzien off (ten z NFP). W tym czasie nie robie analiz, nie zwiekszam ekspozycji. Skupiam sie jedynie na prowadzeniu pracujacych juz trejdow. Ma to na celu oderwanie sie od FX, wyciszenie uprzedzen ("bias"), minimalizacje emocjonalnego zaangazowania, ktore naroslo w trakcie ostatnich tygodni i odzyskanie swiezego spojrzenia na rynki... do uslyszenia za tydzien i milego weekendu.

Dzis na danych z UK wywalili mi EUR CHF na BE... wielka szkoda :(. USD CAD okazal sie za to strzalem w dziesiatke.

ODPOWIEDZ