Trading oparty na D1 Price Action

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: Trading oparty na D1 Price Action

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:EA zaraz powinno być odbicie do góry z 26350.
A co widzisz na tym poziomie?
Mi bardziej pasuje odbicie jak już z poziomu 26220
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

Dziś święto w USA, poniedziałek i ogólnie nie spodziewałbym się fajerwerków na parach innych niż jenowe... a i tam moze być wyjątkowo spokojnie do wieczora/// edit: Poza tym sytuacja jest nieco niejednoznaczna... nie zdziwie sie jesli rynek zostanie w trybie oczekiwania.

edit 2:
w zalaczniku indeks dolara wedlug admirala ;)

Wyglada dosc...

edit 3:

GBP JPY, jeszcze takie cos znalazlem... wykresy wygladaja na przegrzane, ale jakby co, to na 151 mam kolejny target...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

krzysiekb
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: krzysiekb »

Jeżeli chodzi o złoto to ja z poziomu 1699,45 obstawiam shorty.

Powodem jest supply zone w tym rejonie <1699, 1703>, okrągła liczba 1700.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Pierwsza transakcja w tym tygodniu. Short ECHF @ 1.24 podczas pierwszego testu po przebiciu. Ze wzgledu na silny popyt na ostatim dolku obralem dosc konserwatywny target.

http://screencast.com/t/vpW8uej8l

OUT @ BE - teraz pewnie zacznie spadac :?

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Witam wszystkich!

Zielona Mgielka: podobnie ten poziom obserwuje u siebie na kablu.

Dzisiaj z rana szybki trejd na EUR CAD. Probuje nam sie urodzic trend wzrostowy, choc dosc szybko oslabl. Mysle, ze na chwile im wystarczy i moga zjechac 200-300 pips w dol. Podoba mi sie tez fakt, ze rynek buduje korone na poziomie 1.3200 co z moze oznaczac dystrybucje na stop orderach "breakout buyers"

Obrazek

Na USD CAD impet osłabl, pojawi sie spadkowy outsidebar i konsola - duzi gracze redukuja pozycje przed decyzja BoC (15:00GMT). Nikt sie nie spodziewa niczego, ale juz byly wzmianki o jakiejs stymulacji, wiec zaskoczenie bedzie dodatkowo punktowane.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Witaj Zealot :)

ECAD wyglada interesujaco na aktualnych gorkach. Jesli EU urwie dno to tutaj przynajmniej powinnismy przebic poziom 1.3190.

http://screencast.com/t/L4MLAzZu

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Czesc! Czy mozesz rozwinac stwierdzenie "urwie dno"? Pierwszy raz sie z tym spotykam :)
Polowa EC zabezpieczona. Drugiej polowie zmniejszylem SL do 50 pipek. Pozycja wyglada dobrze (powyzej figury, powyzej otwarcia dnia). Teraz buy interest zastanawia sie, co zrobic z taka prajsakcja. Pewnie sell ordery rosna pod 1.32. No i dane z EZ dzisiaj (10:00 oraz 15:00 czasu Greenwich). Jesli nie pojawi sie jakies odkupowanie dolkow na danych dla EU, to pozycja powinna dac zarobic ;)
...

PS. Longi na usdcad tez zabezpieczylem... przez tego outsidebara wczorajszego.

Edit: hehe pare slow o trendlajnie. Juz nawet nie mowie o roznych platformach i ich layoutach, ale u dwoch roznych brokerow cene mam nad i pod ta sama TL ;). Tu na forum spotkalem twierdzenie, ze w tego typu przypadkach wybierasz tego brokera, u ktorego masz sygnal... strach sie bac... osobiscie kanaly i trendlajny traktuje z duza doza swobody, ale sa ludzie, ktorzy podchodza do sprawy bardzo serio.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Wlasnie to jest problem Z TL. Wystarczy ze broker rysuje swiece niedzielne osobno a drugi zawiera je w poniedzialku i TLy na D1 sie znacznie roznia. Piszac o urwaniu dna na EU mialem na mysli zdecydowane przebicie tego obszaru ale widze z ECAD juz penetruje wczorajsze dolki :)

http://screencast.com/t/daOdrY6Yla2a

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

W zalaczeniu troche porannej prasy...
Pytales niedawno dlaczego zakladam spadki na wigu... ostatnimi czasy pojawiaja sie w roznych zrodlach takie zalozenia. Poza tym jestem zwyklym szarym obywatelem i widze co sie dzieje w nieruchomosciach, MOPS-ie, bankach, firmach zwlaszcza tych malych. Widze pustoszejace lokale, widze co sie dzieje na rynku pracy. Oprocz zamilowania gieldowego, zwyczajnie mnie to interesuje. Handel internetowy tez sie kurczy. Ostatnio znajomy sprzedawal srebro. Uzyskal marne ceny, na allegro nie bylo chetnych mimo, ze ceny srebra poszly ostatnimi czasy w gore. Mowi ze rok temu na rynku srebra byl ruch, teraz ponoc cieniutko.

PS. Patrze na zloto, a tam cos dla milosnikow TL+SR... uwaga na akumulacje przy 1600-1650, ale mysle, ze jeszcze jedno odbicie w dol moze sie wydarzyc. Osobiscie nie gram tego setupu, bo mam dosc spore oblozenie, ale RR pyzwoity.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ