BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

EduSystem
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: EduSystem »

Uważam, że mała liczba uczestników z Polski w ATC wynika po części z bariery językowej na która natrafiają potencjalni gracze. Jeśli Pana zdaniem nie ma w Polsce miejsca na tego typu konkurs (ze względu na małą liczbę uczestników) to proponuję zmniejszenie puli nagród. Z tego co mi wiadomo Pańska firma jest jedną z nielicznych na polskim rynku, które promują handel z wykorzystaniem EA - więc tego typu konkurs byłby dowodem na poważne podejście do tematu.
Technika Ichimoku

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

EduSystem pisze:Uważam, że mała liczba uczestników z Polski w ATC wynika po części z bariery językowej na która natrafiają potencjalni gracze. Jeśli Pana zdaniem nie ma w Polsce miejsca na tego typu konkurs (ze względu na małą liczbę uczestników) to proponuję zmniejszenie puli nagród. Z tego co mi wiadomo Pańska firma jest jedną z nielicznych na polskim rynku, które promują handel z wykorzystaniem EA - więc tego typu konkurs byłby dowodem na poważne podejście do tematu.
A czy koledzy automatowcy nie mogliby wpaść na pomysł założenia forum lub stowarzyszenia automaciarzy?

mielibyście swoją stronkę, artykuły, konkursy, porady, szkolenia

do tego zjazdy, konferencje, możliwość podyskutowania na żywo

sama radość

a kto wie, może jakaś firma o zasięgu międzynarodowym z tego inkubatora by się wykluła?

może po początkowym rozkręceniu się zdobylibyście DM BOŚ jako sponsora i nawzajem ciągneli ten wózek promując automaty i dobre praktyki wśród graczy FX?
Parę wystąpień na Wall Street, partonat SII itd.
może jakiś anioł biznesu?

sky is the limit :)
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

najpierw trzeba miec jakies sensowne EA a jak juz takie masz to cale stowarzyszenie niepotrzebne bo z miejsca jedna osoba moze miec "fund" patrz konta pamm

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

EduSystem pisze:Uważam, że mała liczba uczestników z Polski w ATC wynika po części z bariery językowej na która natrafiają potencjalni gracze.
Ja mam tutaj inne zdanie - nie sądzę aby bariera językowa dotyczyła akurat programistów (gdzieś musieli nauczyć się kodowania). Przypuszczam jednak że to splot 2 czynników - relatywnie niskiej popularności tego stylu handlu (przypomnę - handel dokładnie tym samym automatem przez kilka miesięcy, bez ręcznych korekt, nadzoru itp.), który jest jednak czymś zupełnie innym niż wspieranie się automatami w de facto ręcznym handlu, oraz słabej promocji tego wydarzenia w Polsce. Myślę jednak że z założenia ma ono charakter niszowy i kto w ten sposób handluje to wie, że konkurs się odbywa.
EduSystem pisze:proponuję zmniejszenie puli nagród.
Konkurs to dużo więcej niż same tylko nagrody - jeśli ma być sensowny i przyciągać uwagę - a takimi konkursami staramy się zajmować. Przypomnę jeszcze raz Pana Filipa z ostatniego konkursu BossaFX, który przecież nie grał o nagrody, a został zapamiętny chyba lepiej niż one wszystkie razem wzięte.
EduSystem pisze:Z tego co mi wiadomo Pańska firma jest jedną z nielicznych na polskim rynku, które promują handel z wykorzystaniem EA - więc tego typu konkurs byłby dowodem na poważne podejście do tematu.
Tak, mamy dla naszych klientów jako jedyni na rynku kompletny manual języka MQL4 w języku polskim http://bossafx.pl/fx/edukacja/slownik/, sam prowadzę webinarowy kurs nauki programowania MQL a w ramach usługi "Coachingu Programistycznego" nawet tworzymy automaty dla klientów VIP (pomijam tu szeroką działalność związaną z bossaAPI i automatami na Giełdzie). To moim zdaniem są dowody na poważne podejście do tematu. I właśnie nie jestem przekonany czy taki konkurs jak ATC organizowany w Polsce byłby kolejnym. Tak czy inaczej temat pozostaje nam bliski i nie wykluczam że wypracujemy sensowną formułę, która być może Państwu też się spodoba.
xpep pisze:najpierw trzeba miec jakies sensowne EA a jak juz takie masz to cale stowarzyszenie niepotrzebne bo z miejsca jedna osoba moze miec "fund" patrz konta pamm
No ale przecież pieniądze w życiu to nie wszystko :) Trzeba też mieć z kim pogadać - tego automaty nie zastąpią ;)
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

xpep pisze:najpierw trzeba miec jakies sensowne EA a jak juz takie masz to cale stowarzyszenie niepotrzebne bo z miejsca jedna osoba moze miec "fund" patrz konta pamm
konta pamm mniam mniam... :mrgreen:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

Panie Sebastianie, proszę się nie wzorować na konkursie ATC. Mała liczba reprezentantów naszego kraju, świadczy o naszym rozsądku. Z jednego, ale ważnego powodu - w tym konkursie trzeba swoje EA skopiować na ich serwer, a to oznacza rozprzestrzenienie kodu najpierw wśród informatyków Kazania, a potem wśród nieznanej ilości ich kolegów.

Podobał mi się konkurs zorganizowany przez Varengold w 2011. Podobnie jak u Was, kryterium oceny był wskaźnik Sharpea, ale konkurs trwał kilka miesięcy, co upodabniało warunki do naturalnych. Miesiąc to stanowczo za mało. Natomiast co do nagród, organizacji i kontaktu, Varengold nie dorasta Wam do pięt.

EduSystem
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: EduSystem »

Dziękuję za odpowiedź. Wierzę jednak, że Bossa zaskoczy nas pozytywnie i konkurs zorganizuje :-)
Technika Ichimoku

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
nufnuf pisze:Panie Sebastianie, proszę się nie wzorować na konkursie ATC. Mała liczba reprezentantów naszego kraju, świadczy o naszym rozsądku. Z jednego, ale ważnego powodu - w tym konkursie trzeba swoje EA skopiować na ich serwer, a to oznacza rozprzestrzenienie kodu najpierw wśród informatyków Kazania, a potem wśród nieznanej ilości ich kolegów.

Podobał mi się konkurs zorganizowany przez Varengold w 2011. Podobnie jak u Was, kryterium oceny był wskaźnik Sharpea, ale konkurs trwał kilka miesięcy, co upodabniało warunki do naturalnych. Miesiąc to stanowczo za mało. Natomiast co do nagród, organizacji i kontaktu, Varengold nie dorasta Wam do pięt.

Tylko problem jest w tym, że bez przesłania EA na serwer organizatora konkursu nie sposób będzie odróżnić, kto traduje przez EA, a kto używa skryptów do tradingu manualnego.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Panie Sebastianie - jak zmienić wielkość dźwigni na rachunku micro?

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

MaRCHeW pisze:bez przesłania EA na serwer organizatora konkursu nie sposób będzie odróżnić, kto traduje przez EA, a kto używa skryptów do tradingu manualnego.
Tylko po co rozróżniać? Technika gry to sprawa prywatna. Ścisłe dzielenie w konkursach na automaty i nieautomaty, jest że tak powiem, kryminogenne, bo pojawia się możliwość oszukiwania. A na dodatek organizator ma niepotrzebnie więcej pracy.
A jeśli już rozróżniać, to można by nas jeszcze podzielić na tych operujących na siedząco i tych na leżąco, bo przecież w tym drugim przypadku sprawa jest utrudniona.

Po drugie: pomiędzy grą ręczną a automatyczną istnieje pełne spektrum pośrednie i nie jest łatwo powiedzieć w którym momencie zaczyna się automatyczna. Gra czysto ręczna na Foreksie nie istnieje, chyba że ktoś nie korzysta ze wskaźników, posługując się tylko wykresem liniowym.

Po trzecie, w poprzednich konkursach Bossa twierdziła, że potrafi rozróżnić czy ktoś używa EA.

ODPOWIEDZ