BOSSAFX
Re: BOSSAFX
Uważam, że mała liczba uczestników z Polski w ATC wynika po części z bariery językowej na która natrafiają potencjalni gracze. Jeśli Pana zdaniem nie ma w Polsce miejsca na tego typu konkurs (ze względu na małą liczbę uczestników) to proponuję zmniejszenie puli nagród. Z tego co mi wiadomo Pańska firma jest jedną z nielicznych na polskim rynku, które promują handel z wykorzystaniem EA - więc tego typu konkurs byłby dowodem na poważne podejście do tematu.
Technika Ichimoku
A czy koledzy automatowcy nie mogliby wpaść na pomysł założenia forum lub stowarzyszenia automaciarzy?EduSystem pisze:Uważam, że mała liczba uczestników z Polski w ATC wynika po części z bariery językowej na która natrafiają potencjalni gracze. Jeśli Pana zdaniem nie ma w Polsce miejsca na tego typu konkurs (ze względu na małą liczbę uczestników) to proponuję zmniejszenie puli nagród. Z tego co mi wiadomo Pańska firma jest jedną z nielicznych na polskim rynku, które promują handel z wykorzystaniem EA - więc tego typu konkurs byłby dowodem na poważne podejście do tematu.
mielibyście swoją stronkę, artykuły, konkursy, porady, szkolenia
do tego zjazdy, konferencje, możliwość podyskutowania na żywo
sama radość
a kto wie, może jakaś firma o zasięgu międzynarodowym z tego inkubatora by się wykluła?
może po początkowym rozkręceniu się zdobylibyście DM BOŚ jako sponsora i nawzajem ciągneli ten wózek promując automaty i dobre praktyki wśród graczy FX?
Parę wystąpień na Wall Street, partonat SII itd.
może jakiś anioł biznesu?
sky is the limit

Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy 

najpierw trzeba miec jakies sensowne EA a jak juz takie masz to cale stowarzyszenie niepotrzebne bo z miejsca jedna osoba moze miec "fund" patrz konta pamm
Ja mam tutaj inne zdanie - nie sądzę aby bariera językowa dotyczyła akurat programistów (gdzieś musieli nauczyć się kodowania). Przypuszczam jednak że to splot 2 czynników - relatywnie niskiej popularności tego stylu handlu (przypomnę - handel dokładnie tym samym automatem przez kilka miesięcy, bez ręcznych korekt, nadzoru itp.), który jest jednak czymś zupełnie innym niż wspieranie się automatami w de facto ręcznym handlu, oraz słabej promocji tego wydarzenia w Polsce. Myślę jednak że z założenia ma ono charakter niszowy i kto w ten sposób handluje to wie, że konkurs się odbywa.EduSystem pisze:Uważam, że mała liczba uczestników z Polski w ATC wynika po części z bariery językowej na która natrafiają potencjalni gracze.
Konkurs to dużo więcej niż same tylko nagrody - jeśli ma być sensowny i przyciągać uwagę - a takimi konkursami staramy się zajmować. Przypomnę jeszcze raz Pana Filipa z ostatniego konkursu BossaFX, który przecież nie grał o nagrody, a został zapamiętny chyba lepiej niż one wszystkie razem wzięte.EduSystem pisze:proponuję zmniejszenie puli nagród.
Tak, mamy dla naszych klientów jako jedyni na rynku kompletny manual języka MQL4 w języku polskim http://bossafx.pl/fx/edukacja/slownik/, sam prowadzę webinarowy kurs nauki programowania MQL a w ramach usługi "Coachingu Programistycznego" nawet tworzymy automaty dla klientów VIP (pomijam tu szeroką działalność związaną z bossaAPI i automatami na Giełdzie). To moim zdaniem są dowody na poważne podejście do tematu. I właśnie nie jestem przekonany czy taki konkurs jak ATC organizowany w Polsce byłby kolejnym. Tak czy inaczej temat pozostaje nam bliski i nie wykluczam że wypracujemy sensowną formułę, która być może Państwu też się spodoba.EduSystem pisze:Z tego co mi wiadomo Pańska firma jest jedną z nielicznych na polskim rynku, które promują handel z wykorzystaniem EA - więc tego typu konkurs byłby dowodem na poważne podejście do tematu.
No ale przecież pieniądze w życiu to nie wszystkoxpep pisze:najpierw trzeba miec jakies sensowne EA a jak juz takie masz to cale stowarzyszenie niepotrzebne bo z miejsca jedna osoba moze miec "fund" patrz konta pamm

Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
konta pamm mniam mniam...xpep pisze:najpierw trzeba miec jakies sensowne EA a jak juz takie masz to cale stowarzyszenie niepotrzebne bo z miejsca jedna osoba moze miec "fund" patrz konta pamm

"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
Panie Sebastianie, proszę się nie wzorować na konkursie ATC. Mała liczba reprezentantów naszego kraju, świadczy o naszym rozsądku. Z jednego, ale ważnego powodu - w tym konkursie trzeba swoje EA skopiować na ich serwer, a to oznacza rozprzestrzenienie kodu najpierw wśród informatyków Kazania, a potem wśród nieznanej ilości ich kolegów.
Podobał mi się konkurs zorganizowany przez Varengold w 2011. Podobnie jak u Was, kryterium oceny był wskaźnik Sharpea, ale konkurs trwał kilka miesięcy, co upodabniało warunki do naturalnych. Miesiąc to stanowczo za mało. Natomiast co do nagród, organizacji i kontaktu, Varengold nie dorasta Wam do pięt.
Podobał mi się konkurs zorganizowany przez Varengold w 2011. Podobnie jak u Was, kryterium oceny był wskaźnik Sharpea, ale konkurs trwał kilka miesięcy, co upodabniało warunki do naturalnych. Miesiąc to stanowczo za mało. Natomiast co do nagród, organizacji i kontaktu, Varengold nie dorasta Wam do pięt.
Dziękuję za odpowiedź. Wierzę jednak, że Bossa zaskoczy nas pozytywnie i konkurs zorganizuje 

Technika Ichimoku
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tylko problem jest w tym, że bez przesłania EA na serwer organizatora konkursu nie sposób będzie odróżnić, kto traduje przez EA, a kto używa skryptów do tradingu manualnego.nufnuf pisze:Panie Sebastianie, proszę się nie wzorować na konkursie ATC. Mała liczba reprezentantów naszego kraju, świadczy o naszym rozsądku. Z jednego, ale ważnego powodu - w tym konkursie trzeba swoje EA skopiować na ich serwer, a to oznacza rozprzestrzenienie kodu najpierw wśród informatyków Kazania, a potem wśród nieznanej ilości ich kolegów.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Panie Sebastianie - jak zmienić wielkość dźwigni na rachunku micro?
Tylko po co rozróżniać? Technika gry to sprawa prywatna. Ścisłe dzielenie w konkursach na automaty i nieautomaty, jest że tak powiem, kryminogenne, bo pojawia się możliwość oszukiwania. A na dodatek organizator ma niepotrzebnie więcej pracy.MaRCHeW pisze:bez przesłania EA na serwer organizatora konkursu nie sposób będzie odróżnić, kto traduje przez EA, a kto używa skryptów do tradingu manualnego.
A jeśli już rozróżniać, to można by nas jeszcze podzielić na tych operujących na siedząco i tych na leżąco, bo przecież w tym drugim przypadku sprawa jest utrudniona.
Po drugie: pomiędzy grą ręczną a automatyczną istnieje pełne spektrum pośrednie i nie jest łatwo powiedzieć w którym momencie zaczyna się automatyczna. Gra czysto ręczna na Foreksie nie istnieje, chyba że ktoś nie korzysta ze wskaźników, posługując się tylko wykresem liniowym.
Po trzecie, w poprzednich konkursach Bossa twierdziła, że potrafi rozróżnić czy ktoś używa EA.