mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

zz pisze:....

PS, pytanie do pozostałych forumowiczów,co o tym sądzicie?.
Podobnych padów doświadczyłem kilka. Przyczyną nie jest przeważnie serwer czy instalacja konkretnej wersji platformy brokera. W 100% był to przyczyna po mojej stronie. Przeładowane wykresy, przeważnie wielkość indyka w kB jest wprost proporcjonalna do jego możliwości obciążenia procka i memory. Zwłaszcza wszelkiego rodzaju "NoLag...". Ilość otwartych wykresów. Jak będzie ich 30 i na każdym 2 indyki, to MT4 musi obliczyć każdy z nich za każdym otrzymanym tickiem. Przeinstalowanie pewnie pomogło, bo przez to pozbyłeś sie jakiejś kotwicy, co ciągnęła resztę.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

Chcielibyśmy z przyjemnością poinformować, że od poniedziałku 21.01.2013 obniżamy standardową prowizję za zlecenia na rynku walutowym do 0,0045% wartości zlecenia, a w przypadku obrotu powyżej 80M PLN do 0,004%. Obniżka dotyczy zarówno obecnych jak i przyszłych klientów.

W nawiązaniu do zgłaszanych przez forumowiczów problemów w dostępie do konkurencyjnych platform ECN w dniu dzisiejszym, informujemy, iż nie zanotowaliśmy jakichkolwiek przerw w dostępie do platformy BReTRADER. Dokładamy wszelkich starań by zapewnić stabilność i ciągłość pracy zarówno platform BRE FOREX ECN jak i połączeń z naszymi partnerami technologicznymi.
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Radzę doszkolić obsługę na infolinii. Pan zapewniał mnie, że 0,005% od całej transakcji (pobierane tylko przy wejściu, brak późniejszej prowizji przy wyjściu). Zdziwiony znalazłem założyłem demo, znalazłem także osobę z realnym kontem. Okazało się, że oczywiście całkowita prowizja to 0,01%.

Na stronie też jest to bardzo niejasne napisane. Czy specjalnie?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Nigdy pisze:Radzę doszkolić obsługę na infolinii. Pan zapewniał mnie, że 0,005% od całej transakcji (pobierane tylko przy wejściu, brak późniejszej prowizji przy wyjściu). Zdziwiony znalazłem założyłem demo, znalazłem także osobę z realnym kontem. Okazało się, że oczywiście całkowita prowizja to 0,01%.

Prowizje za usługi związane z obrotem Instrumentami Finansowymi opartymi o ceny walut (prowizja za otwarcie i zamknięcie pozycji pobierana jest z góry z momentem otwarcia pozycji)

Czyli 0,0045% w jedną stronę. Tak podają często ECNy - taka też jest zasada na giełdzie, tyle, ze tam prowizja pobrana będzie przy otwarciu i przy zamknięciu.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

Akhh pisze:
Nigdy pisze:Radzę doszkolić obsługę na infolinii. Pan zapewniał mnie, że 0,005% od całej transakcji (pobierane tylko przy wejściu, brak późniejszej prowizji przy wyjściu). Zdziwiony znalazłem założyłem demo, znalazłem także osobę z realnym kontem. Okazało się, że oczywiście całkowita prowizja to 0,01%.

Prowizje za usługi związane z obrotem Instrumentami Finansowymi opartymi o ceny walut (prowizja za otwarcie i zamknięcie pozycji pobierana jest z góry z momentem otwarcia pozycji)
No i wg mnie jest to napisane niejasno. Bo zaraz obok powyższego tekstu widzimy 0,0045%. Czyli można wyjść z założenia, że prowizja, która "za otwarcie i zamknięcie pozycji pobierana jest z góry z momentem otwarcia pozycji" wynosi 0,0045%. Za całość transakcji.

I tak też zapewniał mnie pan na infolinii. Że całkowity koszt wejścia i wyjścia to 0,0045% transakcji. Pomijając już fakt, że był wyjątkowo niemiły i jak widać niekompetentny.

Jeśli mi ktoś nie wierzy, to nagrywacie wszystkie rozmowy telefoniczne, można sprawdzić.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

to jak właściwie jest z tym całkowitym kosztem ?
na demo wydaje sie normalnie , np za eurusd 37,6 prowizja

na realu jest 2x wiecej?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Na demo jest wszystko w porządku i pobiera dobrze prowizję czyli w sumie 0,009%. Jeśli otworzyłeś 1 lot EUR/USD to prowizja 0,009% powinna wynosić tyle (czyli niecałe 10euro). Na real jest tak samo.

BRE nie mogłoby dać tak niskiej prowizji jak 0,0045% w sumie bo to oznaczałoby praktycznie 2x mniej niż konkurencja.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Jaka dźwignia przy sumie:
100k USD
200k USD

Awatar użytkownika
BRE FX ECN
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: BRE FX ECN »

gfx pisze:Jaka dźwignia przy sumie:
100k USD
200k USD
Witamy,

Prze kwotach depozytu podanych przez Pana nie zmieniamy dźwigni (standardowo 1:100)
mForex ECN
email: kontakt@mforex.pl
Infolinia: (22)6974774

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

Akhh pisze: BRE nie mogłoby dać tak niskiej prowizji jak 0,0045% w sumie bo to oznaczałoby praktycznie 2x mniej niż konkurencja.
Przesada XTB ma 0,003%, w dwie strony 0,006% i to on jest liderem wśród polskich brokerów jeżeli chodzi o prowizję.
Armada liczy sobie 0,002%, w dwie strony 0,004%. Czyli BRE kasuje dokładnie 2,25 x więcej!

Jak BRE chce mieć aktywne rachunki oraz obroty ... ma co ciąć z tych 0,0045%.
Jeżeli nie obetnie zostanie niszowym brokerem jakich wielu jest na rynku.

ODPOWIEDZ