Podobnych padów doświadczyłem kilka. Przyczyną nie jest przeważnie serwer czy instalacja konkretnej wersji platformy brokera. W 100% był to przyczyna po mojej stronie. Przeładowane wykresy, przeważnie wielkość indyka w kB jest wprost proporcjonalna do jego możliwości obciążenia procka i memory. Zwłaszcza wszelkiego rodzaju "NoLag...". Ilość otwartych wykresów. Jak będzie ich 30 i na każdym 2 indyki, to MT4 musi obliczyć każdy z nich za każdym otrzymanym tickiem. Przeinstalowanie pewnie pomogło, bo przez to pozbyłeś sie jakiejś kotwicy, co ciągnęła resztę.zz pisze:....
PS, pytanie do pozostałych forumowiczów,co o tym sądzicie?.
mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- BRE FX ECN
- Gaduła
Chcielibyśmy z przyjemnością poinformować, że od poniedziałku 21.01.2013 obniżamy standardową prowizję za zlecenia na rynku walutowym do 0,0045% wartości zlecenia, a w przypadku obrotu powyżej 80M PLN do 0,004%. Obniżka dotyczy zarówno obecnych jak i przyszłych klientów.
W nawiązaniu do zgłaszanych przez forumowiczów problemów w dostępie do konkurencyjnych platform ECN w dniu dzisiejszym, informujemy, iż nie zanotowaliśmy jakichkolwiek przerw w dostępie do platformy BReTRADER. Dokładamy wszelkich starań by zapewnić stabilność i ciągłość pracy zarówno platform BRE FOREX ECN jak i połączeń z naszymi partnerami technologicznymi.
W nawiązaniu do zgłaszanych przez forumowiczów problemów w dostępie do konkurencyjnych platform ECN w dniu dzisiejszym, informujemy, iż nie zanotowaliśmy jakichkolwiek przerw w dostępie do platformy BReTRADER. Dokładamy wszelkich starań by zapewnić stabilność i ciągłość pracy zarówno platform BRE FOREX ECN jak i połączeń z naszymi partnerami technologicznymi.
Radzę doszkolić obsługę na infolinii. Pan zapewniał mnie, że 0,005% od całej transakcji (pobierane tylko przy wejściu, brak późniejszej prowizji przy wyjściu). Zdziwiony znalazłem założyłem demo, znalazłem także osobę z realnym kontem. Okazało się, że oczywiście całkowita prowizja to 0,01%.
Na stronie też jest to bardzo niejasne napisane. Czy specjalnie?
Nigdy pisze:Radzę doszkolić obsługę na infolinii. Pan zapewniał mnie, że 0,005% od całej transakcji (pobierane tylko przy wejściu, brak późniejszej prowizji przy wyjściu). Zdziwiony znalazłem założyłem demo, znalazłem także osobę z realnym kontem. Okazało się, że oczywiście całkowita prowizja to 0,01%.
Prowizje za usługi związane z obrotem Instrumentami Finansowymi opartymi o ceny walut (prowizja za otwarcie i zamknięcie pozycji pobierana jest z góry z momentem otwarcia pozycji)
Czyli 0,0045% w jedną stronę. Tak podają często ECNy - taka też jest zasada na giełdzie, tyle, ze tam prowizja pobrana będzie przy otwarciu i przy zamknięciu.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
No i wg mnie jest to napisane niejasno. Bo zaraz obok powyższego tekstu widzimy 0,0045%. Czyli można wyjść z założenia, że prowizja, która "za otwarcie i zamknięcie pozycji pobierana jest z góry z momentem otwarcia pozycji" wynosi 0,0045%. Za całość transakcji.Akhh pisze:Nigdy pisze:Radzę doszkolić obsługę na infolinii. Pan zapewniał mnie, że 0,005% od całej transakcji (pobierane tylko przy wejściu, brak późniejszej prowizji przy wyjściu). Zdziwiony znalazłem założyłem demo, znalazłem także osobę z realnym kontem. Okazało się, że oczywiście całkowita prowizja to 0,01%.
Prowizje za usługi związane z obrotem Instrumentami Finansowymi opartymi o ceny walut (prowizja za otwarcie i zamknięcie pozycji pobierana jest z góry z momentem otwarcia pozycji)
I tak też zapewniał mnie pan na infolinii. Że całkowity koszt wejścia i wyjścia to 0,0045% transakcji. Pomijając już fakt, że był wyjątkowo niemiły i jak widać niekompetentny.
Jeśli mi ktoś nie wierzy, to nagrywacie wszystkie rozmowy telefoniczne, można sprawdzić.
to jak właściwie jest z tym całkowitym kosztem ?
na demo wydaje sie normalnie , np za eurusd 37,6 prowizja
na realu jest 2x wiecej?
na demo wydaje sie normalnie , np za eurusd 37,6 prowizja
na realu jest 2x wiecej?
Na demo jest wszystko w porządku i pobiera dobrze prowizję czyli w sumie 0,009%. Jeśli otworzyłeś 1 lot EUR/USD to prowizja 0,009% powinna wynosić tyle (czyli niecałe 10euro). Na real jest tak samo.
BRE nie mogłoby dać tak niskiej prowizji jak 0,0045% w sumie bo to oznaczałoby praktycznie 2x mniej niż konkurencja.
BRE nie mogłoby dać tak niskiej prowizji jak 0,0045% w sumie bo to oznaczałoby praktycznie 2x mniej niż konkurencja.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Jaka dźwignia przy sumie:
100k USD
200k USD
100k USD
200k USD
- BRE FX ECN
- Gaduła
Witamy,gfx pisze:Jaka dźwignia przy sumie:
100k USD
200k USD
Prze kwotach depozytu podanych przez Pana nie zmieniamy dźwigni (standardowo 1:100)
Przesada XTB ma 0,003%, w dwie strony 0,006% i to on jest liderem wśród polskich brokerów jeżeli chodzi o prowizję.Akhh pisze: BRE nie mogłoby dać tak niskiej prowizji jak 0,0045% w sumie bo to oznaczałoby praktycznie 2x mniej niż konkurencja.
Armada liczy sobie 0,002%, w dwie strony 0,004%. Czyli BRE kasuje dokładnie 2,25 x więcej!
Jak BRE chce mieć aktywne rachunki oraz obroty ... ma co ciąć z tych 0,0045%.
Jeżeli nie obetnie zostanie niszowym brokerem jakich wielu jest na rynku.