DayTrading: Poniedziałek 21.01.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 sty 2013, 23:01

Wzrost
20
31%
Bez zmian
12
19%
Spadek
32
50%

Liczba głosów: 64

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 21.01.2012

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

pkubiu pisze:podbijają edka na 1.3340 tam daje S
i dalej nie wiem co ta dywergencja pytałam sie szefa to kazał mi sie obrócić i lekko pochylić o co chodzi??? :roll:
Szkoda pisać nawet, jak nie wiesz o co chodzi to spójrz na mój avatar, o to chodzi!!!

Do admina: generalnie nieładnie atakować kobiety, tak!!!, gówno warty jest ten wątek w mojej opinii bez starych reguł o czym wcześniej wielokrotnie wspominałem, Hej
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

zibi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zibi »

szyscy przyznają, że porozumienie w celu ograniczenia spadku fiskalnej urwiska na jednej stronie nie stabilizuje sytuację finansową USA, z drugiej - nie rozproszyć niepewność co do polityki. W tym samym czasie, protokół ostatniego spotkania FOMC wykazały, że niektórzy spodziewać trzeciej rundzie poluzowania ilościowego (QE3 +) do końca roku, nie dodaje optymizmu. Oferujemy wizję polityki amerykańskiej, bez żadnej przesady. Rząd federalny prawie wyczerpany limit zadłużenia. Ten limit kredytu ustalone przez Kongres, który jest niezależny od zatwierdzonych kosztów. Ministerstwo Finansów wyraźnie daje nam do zrozumienia, że ​​wszystkie z niekonwencjonalnych środków dostępnych dla niej na tyle maksymalnie kilku tygodni. Walka pomiędzy Demokratyczną prezydenta i Izby Reprezentantów, która jest kontrolowana przez Republikanów, dwukrotnie zamykając rząd w 1995, niektórzy Demokraci zachęcam Obama zakwestionowania konstytucyjności ustawy w sprawie ustanowienia limitu zadłużenia.

Najważniejsze jest to, że 14. Zmiana (do Konstytucji) stwierdza - "ważność zadłużenia Stanów Zjednoczonych, zgodnie z prawem ... nie jest pytanie." Tymczasem limit wierzytelności zwiększa wątpliwości co do stałości amerykańskich zobowiązań finansowych. To, według jednego eksperta, jak jeść śniadanie w restauracji, a następnie odmówić zapłacić rachunek. Obama ujawniło również, że nie będzie kwestionować zasadność limitu zadłużenia. Wydaje się, że pojawiły się w blogosferze jako żart, pomysł, że Ministerstwo Finansów może wykorzystać sprawę i ignoruje limit zadłużenia, wzbudził zainteresowanie wielu. Chodzi o to, że Ministerstwo Finansów może emitować monety platynowe jakiejkolwiek wartości. To może "stworzyć" platynowej monety nominał 1 bilion dolarów, a spłatę istniejącego zadłużenia w tym rozmiarze.

Pomimo niekończący się strumień komentarzy na temat tego, idea ta jest skazana na porażkę, i istnieje kilka powodów. Wystarczy zauważyć, tu są dwa z nich. Po pierwsze, Obama nie chce zakwestionować konstytucyjność pułapu zadłużenia, i jest mało prawdopodobne, że będzie korzystać z takiego taktyka. Po drugie, tylko nie wszędzie blisko tyle platyny. Doniesienia sugerują, że produkowane tylko tylko 16 ton platyny. Przy obecnych cenach 1 bilion dolarów, zajęłoby około 18 tysięcy ton platyny. Mniej więcej w czasie, gdy trzeba rozwiązać problem z pułapu zadłużenia USA zmierzy się z potrzebą podjęcia jeszcze jeden krok, bo problem polega na cięcia podatkowe opóźnienia urwisko wydatków aż do początku marca. Konieczność ograniczenia wydatków budżetowych o 110 mld dolarów, jest rozłożone równomiernie między obniżeniem sektorów wojskowych i cywilnych. Wydatki na Social Security i Medicare w projekcie nie zostały uwzględnione.

Pod koniec marca wygaśnie zezwolenie na spędzenie budżetu. Takie upoważnienie udzielone przez Kongres, pozwala rządowi wydatkować środków na inne cele niż podstawowych usług. Dlatego Kongres wykorzystuje swoją władzę absolutną nad organem wykonawczym - kontroluje zasoby finansowe. Oddzielnie, limit zadłużenia, cięcia wydatków i wygaśnięcia zezwolenia na przeznaczanie środków może powodować gorzki walkę, ale razem, wszystko to może sprawić, negocjacje fiskalnej klifie w "tea party". Paradoksem jest, że w opinii niektórych obserwatorów zebranych minut FOMC, na którym Komisja postanowiła zwiększyć swoje zakupy aktywów ponad dwukrotnie (do 85000000000 dolarów miesięcy do 40 miliardów dolarów) i wdrożyć makroekonomicznej zasadę, że stopy procentowe nie wzrosną około dwóch lat, znaki końca procesu zawiera łagodzenia ilościowego. Oprócz nowego podziału głosów w Komisji, z zastrzeżeniem rocznego obrotu regionalnych prezydentów, może liczyć na brak agresywnych impulsów z Banku Centralnego.

Badanie przeprowadzone przez agencję Reuters wśród głównych dealerów, że 9 z 16 respondentów przewidzieć zakończenie poluzowania ilościowego do końca roku (8 państw - na koniec 2013, a jeden powiedział, że na koniec pierwszej połowy roku). Sześć z nich oczekuje, że quantitative easing będzie kontynuowane w 2014 r., i przyjmuje się, że proces ten jest przedłużony do pierwszego półrocza 2016 o średnio oczekuje Fed kupi w tym roku obligacje skarbowe o wartości 540 miliardów dolarów, kwoty do $ 45 mld USD miesięcznie (również wykonane dodatkowe papiery kupna poparte hipotek, $ 40 mld USD miesięcznie). W odniesieniu do bezrobocia, 9 z 16 respondentów uważa, że ​​poziom nie spadnie poniżej 6,5% w 2015 r., sześć badanych oczekuje, że w 2014 roku, jako jeden z respondentów stwierdził, że upadek nie stało aż do 2016

Marc Chandler, Brown Brothers Harriman

Przygotował Forexpf.ru Źródło: Forexpf.Ru - News Rynek Forex

20.01.13 22:08 | bomba zadłużenia Clockwork został już aktywowany

Komentarze (tylko 1 z nich zignorować 0) Moje konto Wyloguj się

Dziesięć trzydzieści dwa manystr : a może powinien mieć coś należy złagodzić trochę pieniędzy ... i podrazbrosat.
Nazwa: zibi
Komentarz:

symbole:

Aktualności z Rynku
11:00 Niemcy. Indeks cen producentów w grudniu -0,3% m / m oraz 1,5% r / r wobec +0,0% m / m oraz +1,7% r / r
10:00 Japonia. Zamówienia na maszyny i urządzenia w grudniu, -27,5% r / r
06:36 rynku akcji. Nikkei 225 zakończył sesję rano niższa o 0,85% do 10820,59 pkt
5:41 rynku akcji. Shanghai Composite Index otworzył wzrost o 0,19% do 2321,49 pkt
5:39 rynku akcji. Hang Seng Index otworzył niższe o 0,15% do 23565,96 pkt

Usługi na rynku Forex / FX -
O · obrotu Internet Services · Otwórz konto Trading · Otwórz rachunek demonstracyjny · Kontakt

Forex / FX platformy ProTrader -
Platforma handlowa ProTrader 1,3 · ProTrader Java
Wykresy i Notowania Forex / FX -
Cytaty · online cytaty · Grafika · Wykresy online · Widgets - kursy walut i FX
Szybka nawigacja
Cytaty · dolara wobec rubla · Euro rubel · kursy walut wobec rubla . Notowania · Olej · Złoty
Analizy i prognozy rynku Forex / FX -
Waluta Archiwum i Giełda · Archiwum wiadomości gospodarczych i wydarzeń · Kalendarz ekonomiczny
Wspólnota Forex - Forex -
Forex Forum · Blogi handlowców

Waluta Wiadomości i analizy rynku Forex / Forex, akcji i surowców na rynkach - Copyright c Forexpf.Ru 1995 - 2011 Pro Finance Service, Inc Warunki korzystania z witryny internetowej Forexpf.Ru / ProFinance.Ru · Reklama

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

i dalej nie wiem co ta dywergencja pytałam sie szefa to kazał mi sie obrócić i lekko pochylić o co chodzi??? :roll:
Dziwnego szefa masz, ja na jego miejscu już dawno bym cię zwolnił, bo zamiast pracować, to mu dupę forexem zawracasz.
No chyba, że jesteś zatrudniona do podawania papieru, ale to też dziwne, bo można zatrudnić młodszą i ładniejszą do takich rzeczy.

Co do twojego pytania -> google nie boli, ale najprościej mówiąc dywergencje masz wtedy, gdy górki na wykresie są co raz wyżej,a górki na oscylatorze coraz niżej (i vice versa).

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ruszy się ten edek w końcu???

kuwa, same ochłapy :x
Ostatnio zmieniony 21 sty 2013, 11:21 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

ze może włoży Ci cos w tyłek co dotknie mózgu bo lub zahaczy chociaż o jeden zwój. Czy trzeba Ci pisac mln razy , że nie obchodzi nas twoje rozwojenie jaźni ? przestań tu pisać o takich rzeczach bo nikogo to nie interesuje!!!! Jeżeli faktycznie masz prace w co wątpię to weź zacznij pracować bo przez takich b....pkb polski spada jak można być takim skończonym kr....m.
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

Nowy123 pisze:
speedpips pisze:Witam wszystkich w nowym tygodniu i z nowymi możliwościami na zarobienie kilku pipsów czego wszystkim życzę :)

Mam pytanko które umieszczę w " Dyskusjach ogólnych " - dotyczy ( median lines Andrews Pitchfork )

Proszę o jakieś komentarze :d

Golda obstawiam na UP :d tak myślę
:) Andrews Pitchfork rysni kreche to zobaczysz czemu na E J odbili od 116 41
Jak na moje to EJ UP UP UP :d

Ale za to EU/PL i US/PL daje zarobić :564:
Ostatnio zmieniony 21 sty 2013, 11:32 przez speedpips, łącznie zmieniany 1 raz.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

pkubiu pisze:Nic z tego nie kumam, czy któryś to z panów rekinów Forexu może mi wyjaśnić co to ta dywergencja będę zobowiązana :oops:

dywergencja z RSI – wcześniej do korekt dochodziło w momencie, gdy ten wskaźnik osiągał wartość 80, teraz mamy wyższy szczyt na wykresie ceny i niższy na oscylatorze;
dywergencja jest wtedy, kiedy jeden cycek wisi niżej od drugiego, a chciałabyś żeby wisiały w jednej linii chociaż na wysokości pępka. Mówimy oczywiście o dywergencji pozytywnej. :568:

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

ale jesteście mili !!! a myślałam że w taki leniwy dzień trochę humoru wam nie zaszkodzi forexowe wapniaki
a c do mojej pracy to kwestia organizacji i można robić dwie rzeczy naraz, a moj szef to równy facet i jeżeli widzi że swoja prace wykonuje to się nie czepia, zresztą sam trochę gra i jest blisko parlamentu europejskiego, na wet nie wiecie na czyich sznurkach dyndacie moi mili forexowi wapniacy!! :569:

-- Dodano: 21 sty 2013, 11:35 --
pkubiu pisze:ale jesteście mili !!! a myślałam że w taki leniwy dzień trochę humoru wam nie zaszkodzi forexowe wapniaki
a c do mojej pracy to kwestia organizacji i można robić dwie rzeczy naraz, a moj szef to równy facet i jeżeli widzi że swoja prace wykonuje to się nie czepia, zresztą sam trochę gra i jest blisko parlamentu europejskiego, na wet nie wiecie na czyich sznurkach dyndacie moi mili forexowi wapniacy!! :569:
dzięki kilku z was umie pomóc początkującemu na foreksie - a co do mojej dywergencji jest o wiele wyżej od pępka :mrgreen:
chciwość jest dobra

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

tu piszą sami profesjonalisci, tu nie ma nikt czasu na tłumaczenie początkującym. :568:

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

pkubiu pisze:ale jesteście mili !!! a myślałam że w taki leniwy dzień trochę humoru wam nie zaszkodzi forexowe wapniaki

-- Dodano: 21 sty 2013, 11:35 --
dzięki kilku z was umie pomóc początkującemu na foreksie - a co do mojej dywergencji jest o wiele wyżej od pępka :mrgreen:
Pisz jakby co na priv. Odpuść sobie na chwile i przemyśl wszystko...o parlamecie europejskim też
o 13tej h6 się zamyka :)
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Zablokowany