Ale juz odpowiedziałem.,,Śiekać'' beda mogli ile beda chcieli...ale czy będą chcieli ?Po co ?
Fw20 to najmniejszy (mniejszy nawet od E-micro/SGX Niffty !!)indexowy kontrakt świata, o bardzo wysokim koszcie zawarcia transakcji (animatorzy u nas mają podobną prowizję jak na eurostoxxie gracz indywidualny) i niskiej zmienności.Nie ma u nas ani jednej płynnej spółki z wyjątkiem KGHM.Złotówka jest mało znana i jest to jedna z najbardziej zmiennych/niestabilnych walut świata wśród krajów które nie są spekulacyjne.
Wszystko zależy jednak nie od GPW ale biur maklerskich.Na ten moment (i przez najbliższą dekadę czy dwie przy takim wzroscie pkb)nikomu nie będzie się to co mówisz opłacać.
Amerykańska ustawa FATCA
Re: Amerykańska ustawa FATCA
Rozumiem,mnie chodzi o to czy przez GPW w Warszawie też technicznie będzie możliwość na tych samych zasadach handlować /// tak,w skrócie myślowym // na np. na CME w USA lub jak UK wprowadzi, to na CME w Londynie .
// oczywiście jeżeli nie będzie to przez CME tylko przez Globexie,ich clearing lub ICE,albo porzez parowanie wpólne to też OK.
Będzie to technicznie i praktycznie możliwe ?.
Pozdrawiam.
// oczywiście jeżeli nie będzie to przez CME tylko przez Globexie,ich clearing lub ICE,albo porzez parowanie wpólne to też OK.
Będzie to technicznie i praktycznie możliwe ?.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Nie wiem co znaczy ,,na tych samych zasadach''.Technicznie to będzie możliwe-tzn system bedzie kompatybilny chociaż na pewno nie najlepszy/najszybszy.
Na tych samych zasadach ,rozumiem że widzę cenę i głębokość rynku np. E/$.GBP/$,DAX,D/j,SP-500,FTSE widzę tą samą cenę i głębokość rynku co w tym momencie inwestorzy w USA czy UK.// to jest klucz wszelkiej dyskusji...///Camaro69 pisze:Nie wiem co znaczy ,,na tych samych zasadach''.Technicznie to będzie możliwe-tzn system bedzie kompatybilny chociaż na pewno nie najlepszy/najszybszy.
o szybkość i HFT tak bardzo się nie boję...jeżeli ta szybkość będzie w miarę rozsądna...,mam sposoby aby sobie z nimi poradzić...
Pozdrawiam.
PS,pisząc to powyżej myślę też o Chinach oczywiście....

Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,