Szukam brokera do DAXA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
green7
Maniak
Maniak

Re: Szukam brokera do DAXA

Nieprzeczytany post autor: green7 »

HaeR pisze:
green7 pisze:I nie zapomnij o równie "miłej" opłacie za nieaktywność jeśli nie masz pozycji przez 60 dni .....
Mógłbyś wesprzeć wypowiedź jakimś linkiem bądź regulaminem? Nie mogę tego nigdzie znaleźć.
A sorry wielkie. Wprowadziłem w błąd.
W GKFX nie ma nic takiego - pokićkało mi się z GFT (w pl zwie się to również D.M. Efix).
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

jacek-g pisze:Witam,
Poszukuję dobrego brokera do szorcenia Daxa, zależy mi na dźwigni 1:100, niskim swapie, możecie coś polecić do gry na tym rynku?
Trzeba oddzielić dwie rzeczy,czy piszesz o PRAWDZIWYCH kontraktach na DAX?,
czy pytasz o takie kontrakty na niby...? :p
Jeżeli pytasz o PRAWDZIWE kontrakty na DAX ,
w Polsce jak się dostaniesz do elitarnych usług to zapłacisz 13 100 Euro za 1 kontrakt.
zostają tylko brokerzy i banki z USA,Chin i UK..

np.www.infinityfutures.com ,masz dostępne PRAWDZIWE kontrakty na DAX już od depozytu 2 000 tyś Euro o wartości kontraktu ok. 200 000 Euro
podobnie w AMP Futures

1 punkt to 25 Euro.// (12,5 EURO za 0,5 pkt)//
Uważam że to są już dobre warunki.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

zz pisze:Jeżeli pytasz o PRAWDZIWE kontrakty na DAX ,
w Polsce jak się dostaniesz do elitarnych usług to zapłacisz 13 100 Euro za 1 kontrakt.
Gwoli ścisłości .... te 13 tys. EUR to wymagany depozyt zabezpieczający (a nie "zapłata za kontrakt").
I tu racja: taki depozyt wymagany jest np. przez Saxo.

Z tym, że nie widzę w tym nic dziwnego - jak sądzę (choć nie sprawdzałem w wypadku DAX'a) jest to po prostu wymóg giełdy. 13 tys. EUR od kontraktu wartości 200 tys. stanowi 6.5 %. Takie same poziomy (7-8%) depozytów od kontraktów masz i na naszej GPW, rzekłbym, że to norma.

Choć oczywiście jak ZZ pisze można uzyskać lepsze warunki - ot są nasi znani brokerzy (reklamował nie będę), dający "prawdziwe" kontrakty przy depozycie 2%. Ale oczywiście spread u nich będzie większy niż u broków wymienionych przez ZZ.
Za to można, otworzyć pozycję na część kontraktu (np. 0.5) - co może mieć znaczenie - a nie da się tego zrobić na "prawdziwym" kontrakcie.

"Prawdziwy" w cudzysłowach - bo co to właściwie znaczy ? Wszystko to jest dosyć wirtualne i umowne, otwarcie pozycji to tylko zapis na dysku jakiegoś komputera ...
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

green7 pisze:
zz pisze:Jeżeli pytasz o PRAWDZIWE kontrakty na DAX ,
Gwoli ścisłości .... te 13 tys. EUR to wymagany depozyt zabezpieczający (a nie "zapłata za kontrakt").
I tu racja: taki depozyt wymagany jest np. przez Saxo.

Z tym, że nie widzę w tym nic dziwnego - jak sądzę (choć nie sprawdzałem w wypadku DAX'a) jest to po prostu wymóg giełdy. 13 tys. EUR od kontraktu wartości 200 tys. stanowi 6.5 %. Takie same poziomy (7-8%) depozytów od kontraktów masz i na naszej GPW, rzekłbym, że to norma.

Choć oczywiście jak ZZ pisze można uzyskać lepsze warunki - ot są nasi znani brokerzy (reklamował nie będę), dający "prawdziwe" kontrakty przy depozycie 2%. Ale oczywiście spread u nich będzie większy niż u broków wymienionych przez ZZ.
Za to można, otworzyć pozycję na część kontraktu (np. 0.5) - co może mieć znaczenie - a nie da się tego zrobić na "prawdziwym" kontrakcie.

"Prawdziwy" w cudzysłowach - bo co to właściwie znaczy ? Wszystko to jest dosyć wirtualne i umowne, otwarcie pozycji to tylko zapis na dysku jakiegoś komputera ...
Gren,nie możesz porównywać wirtualnych kontraktów...
od PRAWDZIWYCH kontraktów, które stanowią prawa własności danego Forumowicza czy funduszu czy firmy inwestycyjnej itp. ....
Postarajcie się to w końcu WSZYSCY zrozumieć...
Pozdrawiam.
Chyba OCZYWISTE jest dla większości Forumowiczów że to jest fundament inwestycji...

-- Dodano: wt 15-01-2013, 16:30 --
green7 pisze: Choć oczywiście jak ZZ pisze można uzyskać lepsze warunki - ot są nasi znani brokerzy (reklamował nie będę), dający "prawdziwe" kontrakty przy depozycie 2%. Ale oczywiście spread u nich będzie większy niż u broków wymienionych przez ZZ.

.

Dokładnie Gren, i myślę że po to jest to Forum aby przybliżyć te banki i brokerów którzy to proponują...

PS, uważam że Forum jest po to aby przybliżać Forumowiczom te banki które proponują ,,, te lepsze warunki o których piszę ja, czy Gren,,,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Obniżony depozyt na FDAX dotyczy tylko gry intraday i jest okupiony tym samym co gra CFD ryzykiem-biuro bierze na siebie część ryzyka gracza,łatwo więc się domyśleć że biura to oferujące są obarczone największym ryzykiem upadku(oczywiście nie jest to automatyczne).By grać FDAX'em na poważnie trzeba mieć min 80 000 zł,oczywiście na jeden kontrakt.Z mniejszym da sie tylko skalpować lub ultra agresywnie grać intraday.Ilu graczy w polsce na to stać ?

zz
Maniak
Maniak

Camaro69,ja potrzebuję DAX do inwestowania dziennego.
Dać 2 000 Euro za kontrakt,a dać 13 100 Euro za to samo to jest różnica...
Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to nie możesz porównywać prawdziwego kontraktu na DAX z CFD ..// to są sprawy nieporównywalne pod żadnym względem..//
Jeżeli chodzi o samo bezpieczeństwo to też kontrakty na DAX mają większe nić CFD ,to raz,dwa ,nawet zakładając bankructwo brokera w USA to środki inwestowane przez giełdy regulowane w USA zwrócono inwestorom np. z PF GBEST 80% środków ,a jeżeli ktoś miał papiery które stanowią własność klienta to ma 100% oddane.

Pozdrawiam.

PS, a ,teraz wyobraż sobie co by się stało jeżeli taka sytuacja miałaby miejsce u brokera co ma np. z 1-2 mln $ kapitału własnego i jest pod kiepskim nadzorem lub żadnym nadzorem...

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Przecież podajesz moje argumenty i chcesz mnie przekonać do tego co już myśle ;-)
Większość brokerów oferujących ultra niskie depozyty pod intraday ma bardzo niskie kapitały własne jak np AMP który wymieniłeś.

Większość (99 %) graczy w polsce poszukuje CFD bo fut za duży.To tak jakbyś przekonywał kogoś kto szuka samochodu rodzinnego że nie ma sensu kupować używanego kombika tylko trzeba koniecznie zaraz kupić S 600 bo lepszy.

zz
Maniak
Maniak

Camaro69 pisze:Przecież podajesz moje argumenty i chcesz mnie przekonać do tego co już myśle ;-)
Większość brokerów oferujących ultra niskie depozyty pod intraday ma bardzo niskie kapitały własne jak np AMP który wymieniłeś.

Większość (99 %) graczy w polsce poszukuje CFD bo fut za duży.To tak jakbyś przekonywał kogoś kto szuka samochodu rodzinnego że nie ma sensu kupować używanego kombika tylko trzeba koniecznie zaraz kupić S 600 bo lepszy.
Camaro69,to nie jest kwestia opłacalności tylko konieczności.Zwróć uwagę na Chiny którym też się to nie opłaca,mało tego ,musieli poświęcić swoją komunistyczną ideologię aby budować zły ustrój...,mimo tego Chiny od grudnia budują na tym bankowość // i słusznie///
Po prostu,w Państwach które nie będą budowały takiej bankowości,obywatele tych Państw ,będą się tylko po to rodzić,aby umierać w pracy i chociażby dlatego jest to konieczność ze strony Państwa....

Co do DAX ,kontrakty prawdziwe o wartości 193 000 Euro które w dobrych instytucjach finansowych możesz mieć za 2 000 Euro depozytu ,0.5 punka // powtarzam pół punktu// ma 12.5 Euro//
CFD przy kontrakcie 70 000 Euro 1 punt to się równa 1 Euro....

Pozdrawiam.

jacek-g
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek-g »

zz pisze:
jacek-g pisze:Witam,
Poszukuję dobrego brokera do szorcenia Daxa, zależy mi na dźwigni 1:100, niskim swapie, możecie coś polecić do gry na tym rynku?
Trzeba oddzielić dwie rzeczy,czy piszesz o PRAWDZIWYCH kontraktach na DAX?,
czy pytasz o takie kontrakty na niby...? :p
Jeżeli pytasz o PRAWDZIWE kontrakty na DAX ,
zostają tylko brokerzy i banki z USA,Chin i UK..

np.www.infinityfutures.com ,masz dostępne PRAWDZIWE kontrakty na DAX już od depozytu 2 000 tyś Euro o wartości kontraktu ok. 200 000 Euro
podobnie w AMP Futures

1 punkt to 25 Euro.// (12,5 EURO za 0,5 pkt)//
Uważam że to są już dobre warunki.

Pozdrawiam.
dzięki wszystkim za odpowiedzi,
wiadomo, że nie chcę grać prawdziwym kontraktem bo tak jak pisałem chciałbym dużą dźwignię 1:100 a wiadomo, że na rzeczywisty kontrakt zabezpieczenie jest dużo wyższe tak jak piszesz,
chcę otwierać pozycję na dłuższy czas, więc zależy mi na niskim swapie,
Iron Fx ma dość dobre warunki jeśli chodzi o moje wymagania, i chyba jest to wiarygodna firma? widziałem nawet jej reaklmy na cnbc english

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

IronFX w sumie może być. Nawet mają fajną ofertę teraz 100% bonusu depo. Tylko to jest tak zwana poduszka bezpieczeństwa. Czyli nigdy tych pieniędzy nie wypłacisz, ale jeśli będziesz tracił to po połowie.

Dodatkowo będzie to margin, czyli niejako zaczniesz od większej dźwigni.

W razie pytań zapraszam na pw, czy gg.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ