DayTraging: Wtorek 15.01.2013
Re: DayTraging: Wtorek 15.01.2013
weź mi nic nie mów, bo od początku roku zarobiłem sporo procent, dziś straciłem wszytko, i jestem -30%
dodtakowo pisałem o L na echf, wszedłem ale wyciło mi go na BE
pisałem o S ejku, rynek poszedł do góry wpakowałem się w L, i tak straciłem 100 pipek, potem ejek sie obił i bym sobie na zero zamknął
Dodatkow po dancyh miałem S na kablu, no i co?
pisałem o S ejku, rynek poszedł do góry wpakowałem się w L, i tak straciłem 100 pipek, potem ejek sie obił i bym sobie na zero zamknął
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- ZielonaMgielka
- Maniak
Nie uzywacie zadnej formy MM?
No nic, edek wracaBOCZEK pisze:weź mi nic nie mów, bo od początku roku zarobiłem sporo procent, dziś straciłem wszytko, i jestem -30%

Kabel może też...
-- Dodano: wt 15-01-2013, 22:20 --
Używam za dużo emocji...ZielonaMgielka pisze:Nie uzywacie zadnej formy MM?
Ten dzisiejszy dzien zaskakuje
no niepokojaco, moze ,statystycznie pozwalam sobie na 4 straty pod rzad. tzw ciag strat, minimalizuje swoj angaz na rynku wtedy. nie bede zawieral 10 transakcji tylko 5 w tyg. sprobuje wchodzic z senymentymentem ktorego przestalem uzywac bedzie to moj filtr na rzad strat, albo sie wk.. i dojebjie jeszcze wskaznik na dywergacje i poki komplet syg mi sie nie pojawi nie wejde.ZielonaMgielka pisze:
25% to dosyc spora ekspozycja
Jesli grales zgdonie z zalozeniami to chyba nie mozesz miec do siebie pretensji tylko te "3 lata w dxxx" brzmia troche niepokojaco.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
- ZielonaMgielka
- Maniak
Kaching!ZielonaMgielka pisze:Ja fade-uje te spadki. Niebezpiecznie wysoko?BOCZEK pisze: a teraz gadają ze cena euro jest niebezpiecznie wysoka
Eurogroup's Juncker says Euro exchange rate 'dangerously high'
Eur ciagle jest mcocno wyprzedane na wiekszosci crossow.
Wyglada to na zwykla panike na rynku.

-- Dodano: 15 sty 2013, 21:35 --
Nowy500 pisze:no niepokojaco, moze ,statystycznie pozwalam sobie na 4 straty pod rzad. tzw ciag strat, minimalizuje swoj angaz na rynku wtedy. nie bede zawieral 10 transakcji tylko 5 w tyg. sprobuje wchodzic z senymentymentem ktorego przestalem uzywac bedzie to moj filtr na rzad strat, albo sie wk.. i dojebjie jeszcze wskaznik na dywergacje i poki komplet syg mi sie nie pojawi nie wejde.ZielonaMgielka pisze:
25% to dosyc spora ekspozycja
Jesli grales zgdonie z zalozeniami to chyba nie mozesz miec do siebie pretensji tylko te "3 lata w dxxx" brzmia troche niepokojaco.
Bywaja takie paskudne okresy kilku strat z rzedu. Wedlug mnie warto wtedy ograniczyc ekspozycje i nie zmieniac metody... Predzej czy pozniej statystyka wyciagnie equity na nowe gorki jesli metoda dziala

tez mialem l na echf bo sie odbilo od oporow ale h1 pokazalo ze nie cce isc do gory to przestawilem na be wycielo be i poszlo w swoja stroneBOCZEK pisze:weź mi nic nie mów, bo od początku roku zarobiłem sporo procent, dziś straciłem wszytko, i jestem -30%

https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
ale się dziś porobiło
, jednak intuicja dziś okazała się dla mnie zbawiena, te 3 szczyty na H1 (edek) jednak wieściły coś niedobrego, mimo to ze wskaźniki (stoch, rsi) sugerowały coś innego.
to teraz wyprzedaż euro ?

Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
taaaa na 1,3480 będzie wyprzedażxantiros pisze:ale się dziś porobiło, jednak intuicja dziś okazała się dla mnie zbawiena, te 3 szczyty na H1 (edek) jednak wieściły coś niedobrego, mimo to ze wskaźniki (stoch, rsi) sugerowały coś innego.

Nie jesteś sam. Ja też się ładnie przejechałem- gdybym siedział na stracie to bym teraz odbił ale zamknąłem dziś rano.BOCZEK pisze:weź mi nic nie mów, bo od początku roku zarobiłem sporo procent, dziś straciłem wszytko, i jestem -30%
Gruba kasa poszła się je...bujać.
Mam nadzieję, że ktokolwiek teraz ma mój szmal zrobi z nim coś rozsądnego- przepije albo wyda na dziwki

Kasę nadal mam na inwestycje ale chyba muszę zrobić małą przerwę bo poziom stresu nie wpływa dobrze na spokojne myślenie a mimowolne podejście z serii "muszę się odkuć" nie wróży nic dobrego.
A potem na spokojnie do góry.