DayTraging: Wtorek 15.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 sty 2013, 23:00

Wzrost
13
22%
Bez zmian
5
8%
Spadek
42
70%

Liczba głosów: 60

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTraging: Wtorek 15.01.2013

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

weź mi nic nie mów, bo od początku roku zarobiłem sporo procent, dziś straciłem wszytko, i jestem -30%
dodtakowo pisałem o L na echf, wszedłem ale wyciło mi go na BE
pisałem o S ejku, rynek poszedł do góry wpakowałem się w L, i tak straciłem 100 pipek, potem ejek sie obił i bym sobie na zero zamknął
Dodatkow po dancyh miałem S na kablu, no i co?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nie uzywacie zadnej formy MM?

Awatar użytkownika
adk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adk »

BOCZEK pisze:weź mi nic nie mów, bo od początku roku zarobiłem sporo procent, dziś straciłem wszytko, i jestem -30%
pisałem o S ejku, rynek poszedł do góry wpakowałem się w L, i tak straciłem 100 pipek, potem ejek sie obił i bym sobie na zero zamknął
No nic, edek wraca :D

Kabel może też...

-- Dodano: wt 15-01-2013, 22:20 --
ZielonaMgielka pisze:Nie uzywacie zadnej formy MM?
Używam za dużo emocji...

Ten dzisiejszy dzien zaskakuje

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

ZielonaMgielka pisze:
25% to dosyc spora ekspozycja :)
Jesli grales zgdonie z zalozeniami to chyba nie mozesz miec do siebie pretensji tylko te "3 lata w dxxx" brzmia troche niepokojaco.
no niepokojaco, moze ,statystycznie pozwalam sobie na 4 straty pod rzad. tzw ciag strat, minimalizuje swoj angaz na rynku wtedy. nie bede zawieral 10 transakcji tylko 5 w tyg. sprobuje wchodzic z senymentymentem ktorego przestalem uzywac bedzie to moj filtr na rzad strat, albo sie wk.. i dojebjie jeszcze wskaznik na dywergacje i poki komplet syg mi sie nie pojawi nie wejde.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

ZielonaMgielka pisze:
BOCZEK pisze: a teraz gadają ze cena euro jest niebezpiecznie wysoka
Eurogroup's Juncker says Euro exchange rate 'dangerously high'
Ja fade-uje te spadki. Niebezpiecznie wysoko?
Eur ciagle jest mcocno wyprzedane na wiekszosci crossow.
Wyglada to na zwykla panike na rynku.
Kaching! :P

-- Dodano: 15 sty 2013, 21:35 --
Nowy500 pisze:
ZielonaMgielka pisze:
25% to dosyc spora ekspozycja :)
Jesli grales zgdonie z zalozeniami to chyba nie mozesz miec do siebie pretensji tylko te "3 lata w dxxx" brzmia troche niepokojaco.
no niepokojaco, moze ,statystycznie pozwalam sobie na 4 straty pod rzad. tzw ciag strat, minimalizuje swoj angaz na rynku wtedy. nie bede zawieral 10 transakcji tylko 5 w tyg. sprobuje wchodzic z senymentymentem ktorego przestalem uzywac bedzie to moj filtr na rzad strat, albo sie wk.. i dojebjie jeszcze wskaznik na dywergacje i poki komplet syg mi sie nie pojawi nie wejde.

Bywaja takie paskudne okresy kilku strat z rzedu. Wedlug mnie warto wtedy ograniczyc ekspozycje i nie zmieniac metody... Predzej czy pozniej statystyka wyciagnie equity na nowe gorki jesli metoda dziala :)

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

BOCZEK pisze:weź mi nic nie mów, bo od początku roku zarobiłem sporo procent, dziś straciłem wszytko, i jestem -30%
tez mialem l na echf bo sie odbilo od oporow ale h1 pokazalo ze nie cce isc do gory to przestawilem na be wycielo be i poszlo w swoja strone :/ ejek stal sie niebezpieczny juz te transakcje nie sa takie oczywiste, mozna udupic na nim. Wydaje mi sie ze trzeba cierpliwosci i ograniczyc transakcje do 2-5 w tyg zeby ochronic kapital. dlaczego miales s na kablu?
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

ale się dziś porobiło :shock: , jednak intuicja dziś okazała się dla mnie zbawiena, te 3 szczyty na H1 (edek) jednak wieściły coś niedobrego, mimo to ze wskaźniki (stoch, rsi) sugerowały coś innego.

to teraz wyprzedaż euro ?
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

robsoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robsoy »

xantiros pisze:ale się dziś porobiło :shock: , jednak intuicja dziś okazała się dla mnie zbawiena, te 3 szczyty na H1 (edek) jednak wieściły coś niedobrego, mimo to ze wskaźniki (stoch, rsi) sugerowały coś innego.

to teraz wyprzedaż euro ?
taaaa na 1,3480 będzie wyprzedaż :wink:

dwnl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dwnl »

Nie jesteś sam. Ja też się ładnie przejechałem- gdybym siedział na stracie to bym teraz odbił ale zamknąłem dziś rano.
Gruba kasa poszła się je...bujać.
Mam nadzieję, że ktokolwiek teraz ma mój szmal zrobi z nim coś rozsądnego- przepije albo wyda na dziwki :D

Kasę nadal mam na inwestycje ale chyba muszę zrobić małą przerwę bo poziom stresu nie wpływa dobrze na spokojne myślenie a mimowolne podejście z serii "muszę się odkuć" nie wróży nic dobrego.
A potem na spokojnie do góry.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Zablokowany