WOODIE CCI by MajorGC
Re: WOODIE CCI by MajorGC
Wygladalo wczesniej jakby ruch mial sie sciagnac mocniej w dol. Na chwile obecna pozycja juz troche dluzej przetrzymana niz sam sobie zapowiedzialem. Byle zamknac przed zamknieciem rynku. Poobserwuje co dalej...
Niestety nie zrobilem tego co powiedzialem ustawiajac pozycje i jak widac nie wyszlo mi to na dobre. Pozycja juz bliska SL. Prawdopodobnie za chwile zamknie pozycje.
Mam 5min na zamkniecie pozycji. Nie chce zostac na weekend z pozycja otwarta, bo mam wrazenie ze w niedziele wieczorem zobaczymy niemala luke w gore.
Doslownie sekundy przed zamknieciem rynku zamknalem pozycje...
Niestety zaliczylem strate -8 pipsow. Prawde powiedziawszy bylo to do przewidzenia. Zreszta przeciecie ZL bylo pierwszym sygnalem zebym zamknal pozycje.
Niestety nie zrobilem tego co powiedzialem ustawiajac pozycje i jak widac nie wyszlo mi to na dobre. Pozycja juz bliska SL. Prawdopodobnie za chwile zamknie pozycje.
Mam 5min na zamkniecie pozycji. Nie chce zostac na weekend z pozycja otwarta, bo mam wrazenie ze w niedziele wieczorem zobaczymy niemala luke w gore.
Doslownie sekundy przed zamknieciem rynku zamknalem pozycje...
Niestety zaliczylem strate -8 pipsow. Prawde powiedziawszy bylo to do przewidzenia. Zreszta przeciecie ZL bylo pierwszym sygnalem zebym zamknal pozycje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Troche odbiege od tematu, ale wedlug juz od dluzszego czasu obserwowanego ruchu obecne rajdy na Edku moga siegnac 1,38xx. Na zalaczonym obrazku niebieski kanal bardzo ladnie wskazuje gdzie moga byc granice wzrostow.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Nazwe to zagranie troche dziwne i raczej mniej zgodne z woodie, ale jest na przecieciu ZL tylko brak trendu moze spowodowac ze ta pozycja raczej sie nie uda.
Ostatnia swieczka zajecie pozycji:
...przemyslalem ta pozycje i nie moge wiecej takich sobie wymyslac, bo to do niczego zdrowego nie prowadzi...licza sie tylko czyste sygnaly, ktorych obecnie nie ma...
Zamkniete
Ostatnia swieczka zajecie pozycji:
...przemyslalem ta pozycje i nie moge wiecej takich sobie wymyslac, bo to do niczego zdrowego nie prowadzi...licza sie tylko czyste sygnaly, ktorych obecnie nie ma...
Zamkniete
Rynek chodzi dosc plasko. Sygnal na zajecie pozycji S.
Zobaczymy czy sie dalem wpuscic w maliny, czy jednak bedzie dobrze...
po zaznaczonej swieczce nalezalo zamknac pozycje i ustawic sie do L. Odwrocona dywergencja ktora dzisiaj zignorowalem mogla byc lepszym wejsciem niz to ktore wybralem.
Obecnie poszlo po SL. Krece sie w kolko, to nie dobry sygnal.
-10 pipsow.
Zobaczymy czy sie dalem wpuscic w maliny, czy jednak bedzie dobrze...
po zaznaczonej swieczce nalezalo zamknac pozycje i ustawic sie do L. Odwrocona dywergencja ktora dzisiaj zignorowalem mogla byc lepszym wejsciem niz to ktore wybralem.
Obecnie poszlo po SL. Krece sie w kolko, to nie dobry sygnal.
-10 pipsow.
Przejscie ponizej ZL, swieczki ponizej MA14. Teoretycznie dobry zestaw do Ski. Szkoda ze te godziny daja tez sporo falszywych sygnalow...
Pozycja zamknieta na +9 pipsow.
Podojny sygnal niezawiodl.
Pozycja zamknieta na +9 pipsow.
Podojny sygnal niezawiodl.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2013, 21:20 przez MajorGC, łącznie zmieniany 1 raz.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Dlaczego grasz o tej porze skoro masz duzo falszywych sygnalow?MajorGC pisze: Teoretycznie dobry zestaw do Ski.
Szkoda ze te godziny daja tez sporo falszywych sygnalow...
Falszywe sygnaly staram sie filtrowac, chociaz jestem jeszcze na etapie szlifowania umiejetnosci na tym wskazniku.ZielonaMgielka pisze:Dlaczego grasz o tej porze skoro masz duzo falszywych sygnalow?MajorGC pisze: Teoretycznie dobry zestaw do Ski.
Szkoda ze te godziny daja tez sporo falszywych sygnalow...
Szczesliwie ostatnimi czasy plynnosc wieczorami sie polepszyla i daje sie zarobic.
A dlaczego traduje wieczorami? Bo niestety nie mam mozliwosci za dnia.
Troche moga mi sie ponownie statystyki pokrzywic z powodu innej pary na korej mialem dlugoterminowo ustawione pozycje, dokladnie rok trzymane, czesc z nich juz pozamykalem wczesniej.
We 27. Niestety wskoczylo mi na jakims gwaltowniejszym ruchu i polecialo 5 pipsow wyzej niz zamierzone wejscie. Mialem wyczucie 
Niestety troche to wyszlo nieplanowanie.
Pozycja poleciala po SL -11 pipsow.

Niestety troche to wyszlo nieplanowanie.
Pozycja poleciala po SL -11 pipsow.
Zagranie male desperado.
We 28, przeciecie ZL, upatrzylem do gory, poszlo na dol.
Widze ze wracaja do mnie stare demony, trzeba nad nimi zapanowac, bo to wejscie to istna proba odegrania sie...
We 28, przeciecie ZL, upatrzylem do gory, poszlo na dol.
Widze ze wracaja do mnie stare demony, trzeba nad nimi zapanowac, bo to wejscie to istna proba odegrania sie...