WOODIE CCI by MajorGC
Re: WOODIE CCI by MajorGC
Pozycja numer 10. Od razu przedstawiam zamknieta.
Wejscie na podstawie przeciecia ZL.
+9 pips.
Wejscie na podstawie przeciecia ZL.
+9 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Kolejne wejscie nr 11
Przeciecie ZL, standardowe ustawienia...
Troche zle to rozplanowalem. Przestawione TS=1,5 pips zamknelo pozycje zbyt szybko. Moglo byc przynajmniej +9pips, ale nadal nie ma co zalowac jest +6.
Przeciecie ZL, standardowe ustawienia...
Troche zle to rozplanowalem. Przestawione TS=1,5 pips zamknelo pozycje zbyt szybko. Moglo byc przynajmniej +9pips, ale nadal nie ma co zalowac jest +6.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Wejscie 12. Kontynuacja trendu, przejscie TCCI ponad ZL nastepnie powrot i dalej ruch w spadki. Niestety zamkniete przedwczesnie, bo nagla sprawa wygonila mnie z domu. Trzymajac sie jednej z zasad jaka obralem, nie pozostawiam pozycji bez opieki.
Male +2 pipsy.
Male +2 pipsy.
Czyzbym sam sobie zaserwowal pechowa 13stke?
Cos tu ponaciagalem w sygnalach. Przebicie ZL, powrot do wzrostow, odbicie od ZL, ale jakos brak mi przekonania, po tym jak juz usiadlem na pozycji.
Cos tu ponaciagalem w sygnalach. Przebicie ZL, powrot do wzrostow, odbicie od ZL, ale jakos brak mi przekonania, po tym jak juz usiadlem na pozycji.
Bardziej zmarnowalem na tej pozycji czas niz cos zrobilem.
+2pipsy. Moglo byc spokojnie miedzy +5 a +7 pipsow.
Przetrzymana dwukrotnie, co wydluzylo trade, a nie dalo zarobic.
Moze jutro bedzie madrzej rozegrane.
+2pipsy. Moglo byc spokojnie miedzy +5 a +7 pipsow.
Przetrzymana dwukrotnie, co wydluzylo trade, a nie dalo zarobic.
Moze jutro bedzie madrzej rozegrane.
Pozycja numer 14. Troche przyspieszone wzgledem potwierdzenia sie sygnalu. Moze niestety zadzialac odwrotnie niz zamiezalem.
Zajete z powodu MA i powracajacego TCCI. W dobrym wejsciu nalezaloby poczekac na przebicie TCCI przez ZL.
Rowniez dosc pozno ten ruch lapie, ale wczesniej sie nie dalo.
Po przestawieniu TS na 1,5pipsa, pozycja zamknieta na +8pipsow.
Zajete z powodu MA i powracajacego TCCI. W dobrym wejsciu nalezaloby poczekac na przebicie TCCI przez ZL.
Rowniez dosc pozno ten ruch lapie, ale wczesniej sie nie dalo.
Po przestawieniu TS na 1,5pipsa, pozycja zamknieta na +8pipsow.
Dzisiaj przedstawie bardzo ladne i czyste sygnaly jakie wykreowal dzisiaj woodie. Jednak nie moglem z nich skorzystac bo mnie nie bylo 
Wejscie 1 i 2 ladny powrot TCCI spod ZL i kontynuacja trendu. Spokojnie niskim SL mozna bylo na obu wejsciach zlapac okolo 20-30 pips. Ostatni sygnal byl juz lekko przepalony i sfalszowany, ale przy SL=10 to niska strata.

Wejscie 1 i 2 ladny powrot TCCI spod ZL i kontynuacja trendu. Spokojnie niskim SL mozna bylo na obu wejsciach zlapac okolo 20-30 pips. Ostatni sygnal byl juz lekko przepalony i sfalszowany, ale przy SL=10 to niska strata.
Wejscie 15. Kontynuacja trendu.
Niestety mam wrazenie ze wskazanie zrepaintowalo sie. Moge tutaj stracic. Poczekam na rozwoj sytuacji, bo wedlug mojej oceny jest duza szansa na przebicie ostatnich szczytow i raczej wieksze wzrosty.
Niestety pozycja zamknieta na -12 pipsow. Troche zle ustawilem SL. Na dodatek naruszylem jedna z najwazniejszych regul tradujac po spozyciu alkoholu. Trzymalem sie tej zasady poltora roku i dzisiaj zerkajac z ciekawosci na wykres tknelo mnie zeby otworzyc pozycje. Co prawda wina straty nie lezy po stronie alko, ale nie powinna ta pozycja miec dzisiaj miejsca.
Niestety mam wrazenie ze wskazanie zrepaintowalo sie. Moge tutaj stracic. Poczekam na rozwoj sytuacji, bo wedlug mojej oceny jest duza szansa na przebicie ostatnich szczytow i raczej wieksze wzrosty.
Niestety pozycja zamknieta na -12 pipsow. Troche zle ustawilem SL. Na dodatek naruszylem jedna z najwazniejszych regul tradujac po spozyciu alkoholu. Trzymalem sie tej zasady poltora roku i dzisiaj zerkajac z ciekawosci na wykres tknelo mnie zeby otworzyc pozycje. Co prawda wina straty nie lezy po stronie alko, ale nie powinna ta pozycja miec dzisiaj miejsca.
Pozycja numer 16. Wejscie na przebiciu ZL. Obecnie pozycja sie troche pokrzywila i sygnaly mam bardzo sprzeczne, pozostawiam otwarta, ale mam powazne watpliwosci co do dalszego jej przebiegu.
Zamkniete na +5 pips. Sam sobie sie dziwie ze tyle wysiedzialem. Dobrze ze tylko dogladajac pozycje, a nie lepiac galy w monitor.
Ogolnie przetrzymanie pozycji kompletnie nie zgodne ze wskazaniami systemu, ale jako ze nie wycielo SL to potrzymalem.
Prawdopodobnie ruch bedzie kontynuowany w gore, ale tez musze czasem spac.
Do nastepnej pozycji...
Ogolnie przetrzymanie pozycji kompletnie nie zgodne ze wskazaniami systemu, ale jako ze nie wycielo SL to potrzymalem.
Prawdopodobnie ruch bedzie kontynuowany w gore, ale tez musze czasem spac.
Do nastepnej pozycji...