Wywiad z Panem Neal Saleh – Prezesem Działu Sprzedaży IronFX
IronFX to cypryjski broker, który dynamicznie zdobywa rynek. Szczególnie atrakcyjny wydaje się być dla nowych traderów ze względu na świetną promocję 100% bonusu od 1 wpłaty.
Promocja jest zupełnie inna od konkurencyjnych. Jest to tak zwana „poduszka bezpieczeństwa”. W przypadku straty poniżej depozytu początkowego połowa jest pokrywana jest właśnie z bonusu.
Przedstawiam wywiad z Prezesem Działu Sprzedaży IronFX Naelem Saleh.
Pan Saleh dołączył do IronFX w 2010 roku jako szef działu operacji. Wcześniej pracował jako manager operacyjny w ACM Middle East & Asia przez 4 lata. Przed pracą w ACM pełnił kluczowe role w kilku instytucjach zajmujących się finansami i usługami brokerskimi. Tam zdobył doświadczenie zarówno w instytucjonalnym jak i detalicznym rynku, szczególnie jako specjalista od umów z instytucjami oraz rozwoju White Label. Różne zadania jakie wykonywał w trakcie kariery udowodniły znakomite zrozumienie sprzedaży, obsługi klienta oraz ścieżki rozwoju brokera online. Pan Saleh skończył kierunek Komputerowe Systemy Informacji.
Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Wyniki Automated Trading Championship 2012
Przedstawiam wyniki zakończonych pod koniec 2012 roku Mistrzostw Tradingu Automatycznego z pulą nagród $80 000. Prezentacja tych wyników jest wstępem do zaprezentowania kilku wywiadów z topowymi graczami.
Dodatkowo pokazują one jak trudno jest stworzyć EA, które osiąga imponujące wyniki w dłuższym okresie czasowy. Robot z drugiego miejsca miał 62% DrawDown, a 3 EA zaliczyło 50% spadek depozytu początkowego. Oto dokładne WYNIKI
-- Dodano: czw 10-01-2013, 14:54 --
EUR/USD rośnie w reakcji na konferencję prasową Mario Draghiego
Prezes ECB Mario Draghi odpowiadając na pytania na konferencji prasowej informuje o znacznym polepszeniu sytuacji w Strefie Euro, a argumentując brak obniżki stóp procentowych. EUR/USD wyraźnie się umacnia w reakcji na te słowa.
Technicznie Eurodolar przebił poprzedni szczyt i dotarł pod opór na 1.31700. Możliwe przebicie tego poziomu powinno prowadzić co ataku na 1.3200, a może nawet na 1.32550. Reakcja jest bardzo silna, a właściwie wszystko co mówi Draghi jest bardzo pozytywne i EUR/USD reaguje wzrostowymi impulsami na każdą odpowiedzieć Prezesa ECB.
Przedstawiam wyniki zakończonych pod koniec 2012 roku Mistrzostw Tradingu Automatycznego z pulą nagród $80 000. Prezentacja tych wyników jest wstępem do zaprezentowania kilku wywiadów z topowymi graczami.
Dodatkowo pokazują one jak trudno jest stworzyć EA, które osiąga imponujące wyniki w dłuższym okresie czasowy. Robot z drugiego miejsca miał 62% DrawDown, a 3 EA zaliczyło 50% spadek depozytu początkowego. Oto dokładne WYNIKI
-- Dodano: czw 10-01-2013, 14:54 --
EUR/USD rośnie w reakcji na konferencję prasową Mario Draghiego
Prezes ECB Mario Draghi odpowiadając na pytania na konferencji prasowej informuje o znacznym polepszeniu sytuacji w Strefie Euro, a argumentując brak obniżki stóp procentowych. EUR/USD wyraźnie się umacnia w reakcji na te słowa.
Technicznie Eurodolar przebił poprzedni szczyt i dotarł pod opór na 1.31700. Możliwe przebicie tego poziomu powinno prowadzić co ataku na 1.3200, a może nawet na 1.32550. Reakcja jest bardzo silna, a właściwie wszystko co mówi Draghi jest bardzo pozytywne i EUR/USD reaguje wzrostowymi impulsami na każdą odpowiedzieć Prezesa ECB.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Gratulacje za przedstawienie Sorosa 

Wywiad z MrYogi już jutro!
Zgodnie z zapowiedzią jutro pojawi się druga część wywiadu z Michałem „MrYogim” Zbróg. Zgodnie z Waszymi sugestiami pytam o sprawy bardziej techniczne jeśli chodzi o sam jego trading. Również będzie kilka pytań spośród tych, które do mnie napłynęły od Was za co bardzo dziękuję.
Tutaj link to pierwszej części wywiadu: Wywiad z MrYogi, czyli dlaczego dobry trader je mleko w proszku, a nie bułkę z bananem.
Wkrótce mam nadzieję wywiad z FxLamerem. Tutaj również będę prosił o propozycje pytań, chociaż sam mam ich tak wiele, ze mogę go troszkę zamęczyć.
Przysyłajcie mi również propozycje osób, z którymi wywiad chcielibyście przeczytać lub tematy, które Was interesują.
Propozycje proszę przesyłać na: marcin.wenus@comparic.pl
Przy okazji bardzo Wam dziękuję za ciepłe słowa, jak również konstruktywną krytykę – ta jest również mile widziana bo przyczynia się do rozwoju portalu.
Pozdrawiam
Marcin Wenus
marcin.wenus@comparic.pl
gg: 5403034
Zgodnie z zapowiedzią jutro pojawi się druga część wywiadu z Michałem „MrYogim” Zbróg. Zgodnie z Waszymi sugestiami pytam o sprawy bardziej techniczne jeśli chodzi o sam jego trading. Również będzie kilka pytań spośród tych, które do mnie napłynęły od Was za co bardzo dziękuję.
Tutaj link to pierwszej części wywiadu: Wywiad z MrYogi, czyli dlaczego dobry trader je mleko w proszku, a nie bułkę z bananem.
Wkrótce mam nadzieję wywiad z FxLamerem. Tutaj również będę prosił o propozycje pytań, chociaż sam mam ich tak wiele, ze mogę go troszkę zamęczyć.
Przysyłajcie mi również propozycje osób, z którymi wywiad chcielibyście przeczytać lub tematy, które Was interesują.
Propozycje proszę przesyłać na: marcin.wenus@comparic.pl
Przy okazji bardzo Wam dziękuję za ciepłe słowa, jak również konstruktywną krytykę – ta jest również mile widziana bo przyczynia się do rozwoju portalu.
Pozdrawiam
Marcin Wenus
marcin.wenus@comparic.pl
gg: 5403034
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Ja mam obawy na temat tego portalu. Tzn w chwili obecnej nie jest najgorzej, ale widać że poral nastawiony jest maksymalnie na kasę. Programy IB mówią same za siebie. To jest pisanie dla pieniędzy i nic więcej. Jak pojawią się reklamy, to będzie już całkowicie jasna droga - piszemy dobrze o tych co się reklamują, gorzej o tych co nie...
Wygląda mi to na projekt na zasadzie - nie miałem zajęcia, wymyśliłem sobie takie, teraz nabiorę reklam i będzie z tego kasa.
Tyle ze prawdziwe portale działają inaczej - najpierw budują renomę a potem biorą z tego tytułu przychody. Przy czym budowa renomy to dla mnie okres nie krótszy niż rok, dwa.
Już nie podoba mi się coś takiego jak partner miesiąca... Rozumiem że nie jest to za free tak ? Czyli teraz jest FxSalt, za miesiąc będzie ktoś inny a za miesiąc ktoś inny. To znaczy że za 3 miesiące Fxsalt będzie już be i nie taki cacy ?
Również zwykłe tłumaczenie z innych stron jest szczerze mówiąc mało ciekawe. Często pojawiają się literówki, a oryginał czyta się o wiele lepiej. Takie powielanie funkcjonalności google translate.
Jeżeli ten portal wytrwa rok bez świecidełek na stronie, uznam to za dobry znak.
Wygląda mi to na projekt na zasadzie - nie miałem zajęcia, wymyśliłem sobie takie, teraz nabiorę reklam i będzie z tego kasa.
Tyle ze prawdziwe portale działają inaczej - najpierw budują renomę a potem biorą z tego tytułu przychody. Przy czym budowa renomy to dla mnie okres nie krótszy niż rok, dwa.
Już nie podoba mi się coś takiego jak partner miesiąca... Rozumiem że nie jest to za free tak ? Czyli teraz jest FxSalt, za miesiąc będzie ktoś inny a za miesiąc ktoś inny. To znaczy że za 3 miesiące Fxsalt będzie już be i nie taki cacy ?
Również zwykłe tłumaczenie z innych stron jest szczerze mówiąc mało ciekawe. Często pojawiają się literówki, a oryginał czyta się o wiele lepiej. Takie powielanie funkcjonalności google translate.
Jeżeli ten portal wytrwa rok bez świecidełek na stronie, uznam to za dobry znak.
Ciekawe Cyb ile byłbyś w stanie wytrwać pracując po 10-14h na dobę włączając w to soboty i niedziele. Płacąc za serwer, zusy i inne pierdoły.
Pisałem o tym już kilka razy. IB jestem brokerów dobrych i w większości bardzo tanich. Za lot obrotu dostaję 100 razy mniej niż oferują brokerzy MM typu InstaForex, Easy Forex i inni.
Jeszcze raz. 100! razy mniej. I jeszcze dzielę się prowizją. Wychodzą grosze. Czy to zły model? Pewnie biznesowo zły, ale taki obrałem i wierzę, że zostanie to zauważone.
Natomiast nietrudno domyślić się, ze różnica bierze się bezpośrednio z kieszeni klienta.
Nie wpuszczę żadnych krzykliwych reklam, żadnych reklam brokerów, których oferty nie znam i nie uznaję za ciekawą. Natomiast chyba nie uważasz, że można tak pracować i dokładać do interesu. Jeden wywiad to kilkanaście godzin pracy... Wyszukiwanie wiadomości, tłumaczenie ich, pisanie własnych newsów, analiz (wystarczy spojrzeć na analizę GBP/JPY z tego tygodnia. Pokazałem dno w przedziale 20pipsów. Do zgarnięcia było 500. To tylko przykład, oczywiście akurat udało się, ale tak pracuję.
Pisałem o tym już kilka razy. IB jestem brokerów dobrych i w większości bardzo tanich. Za lot obrotu dostaję 100 razy mniej niż oferują brokerzy MM typu InstaForex, Easy Forex i inni.
Jeszcze raz. 100! razy mniej. I jeszcze dzielę się prowizją. Wychodzą grosze. Czy to zły model? Pewnie biznesowo zły, ale taki obrałem i wierzę, że zostanie to zauważone.
Natomiast nietrudno domyślić się, ze różnica bierze się bezpośrednio z kieszeni klienta.
Nie wpuszczę żadnych krzykliwych reklam, żadnych reklam brokerów, których oferty nie znam i nie uznaję za ciekawą. Natomiast chyba nie uważasz, że można tak pracować i dokładać do interesu. Jeden wywiad to kilkanaście godzin pracy... Wyszukiwanie wiadomości, tłumaczenie ich, pisanie własnych newsów, analiz (wystarczy spojrzeć na analizę GBP/JPY z tego tygodnia. Pokazałem dno w przedziale 20pipsów. Do zgarnięcia było 500. To tylko przykład, oczywiście akurat udało się, ale tak pracuję.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Do tej pory wszystkie "wywiady" były przeprowadzone z osobami sprzedającymi szkolenia teraz kolejna czyli Fxlamer, jak ci napisałem po wywiadzie z Yogim że robisz reklamę to było wielkie oburzenie, a jednak widać kontynuację. Dobrze, że Cyb zabrał głos i podsumował to wszystko.Akhh pisze:
Nie wpuszczę żadnych krzykliwych reklam, żadnych reklam brokerów, których oferty nie znam i nie uznaję za ciekawą.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
brother pisze:Do tej pory wszystkie "wywiady" były przeprowadzone z osobami sprzedającymi szkolenia teraz kolejna czyli Fxlamer, jak ci napisałem po wywiadzie z Yogim że robisz reklamę to było wielkie oburzenie, a jednak widać kontynuację. Dobrze, że Cyb zabrał głos i podsumował to wszystko.Akhh pisze:
Nie wpuszczę żadnych krzykliwych reklam, żadnych reklam brokerów, których oferty nie znam i nie uznaję za ciekawą.
Wywiady z wokalistami, albo zespołami są reklamą danego zespołu/wokalisty.
Wywiady z politykami są reklamą partii polityka.
Wywiady z finansistami są reklamą firmy, w której obecnie dana osoba pracuje.
Wywiady ze szkolącymi są reklamą ich szkoleń.
Wywiady z traderami mogą być reklamą ich samych, jako zarządzających.
Wywiady z traderami prowadzącymi blog/stronę są reklamą tychże stron/blogów.
Co zrobić, że wszyscy praktycznie traderzy z jakimś stażem czymś się zajmują. Albo będą to szkolenia, analizy dla brokera, własna strona, sygnały, e-booki.
To teraz powiedz jasno. Z kim wywiad uznałbyś za bezstronny? Wymień kilka osób.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Z kimś kto jest traderem, a nie szkoleniowcem, żadna z tych osób nigdy nikomu nie udowodniła, że potrafi zarabiać. E-booka może napisać każdy, szkolić także i nie udawaj, że jest inaczej bo mnie denerwuje jak ludzi nieznających tematu zwyczajnie się bajeruje, szkolenia dla matek z dziećmi, dla emerytów, forex po pracy itd, a potem ludzie wpierd... kasę bo nie rozumieją o co chodzi, a przecież pan na szkoleniu rysował Fibo i mu działało. Także znajdź osobę, która nie para się działalnością około forexową tylko realnym tradingiem do tej pory są reklamy szkoleń i zapowiada się kolejna.Akhh pisze:
Słabe tłumaczenie, wokalistę możemy usłyszeć , tutaj wszystkie wyniki są utajnione i żaden szkolący wyników nie pokazuje, a przecież zarabiający szkoleniowiec miałby setki klientów.Wywiady z wokalistami, albo zespołami są reklamą danego zespołu/wokalisty.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Podasz konkret? Znasz kogoś? Może masz pomysł jak odszukać taką osobę, jeszcze trzeba pokazać jej statement (podłączony do myfxbook - bo nikt nie uwierzy).brother pisze:Z kimś kto jest traderem, a nie szkoleniowcem, żadna z tych osób nigdy nikomu nie udowodniła, że potrafi zarabiać. E-booka może napisać każdy, szkolić także i nie udawaj, że jest inaczej bo mnie denerwuje jak ludzi nieznających tematu zwyczajnie się bajeruje, szkolenia dla matek z dziećmi, dla emerytów, forex po pracy itd, a potem ludzie wpierd... kasę bo nie rozumieją o co chodzi, a przecież pan na szkoleniu rysował Fibo i mu działało. Także znajdź osobę, która nie para się działalnością około forexową tylko realnym tradingiem do tej pory są reklamy szkoleń i zapowiada się kolejna.Akhh pisze:
Koło się zamyka. Ktoś tradując dla siebie nie mając żadnego interesu w publikacji wyników nie będzie wiarygodny. Nie mówiąc o tym, że trudno będzie go znaleźć.
Są osoby na forum obecne od kilku lat. W trakcie dnia. Jak się utrzymują? Czy wierzysz, że FxLamer który jest tutaj obecny od początku, a szkolenia prowadzi od lat 2 max, planował siedzieć na forum przez lat 5 czy 6 po to żeby później szkolenia zaoferować?
Ścieżka jest inna. Najpierw zainteresowanie rynkami. Trading. Jak ktoś jest dzień w dzień przez te lat -3 to już jest coś. Widać kto wypowiada się "po pracy" a czyją pracą FX jest. A po tych kilku latach, dziesiątkach pytań od ludzi, setkach analiz publikowanych pojawia się pytanie. Skoro inni na tym zarabiają dlaczego ja mam to robić cały czas za darmo?
Brother ile z Twoich postów jest radami, analizami, dzieleniem się doświadczeniem. Sam odpowiedz sobie na pytanie czy masz moralne prawo osądzać ludzi którzy poświęcili na tego typu rzeczy kilka lat i kilka tysięcy postów.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów