BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

m.prymus no coś tam naskrobałeś, ale sam początek zjazdu został zasygnalizowany? Jak opiszesz na tym samym scrinie początek wzrostów, tam od 4 stycznia? Również z uwzględnieniem róznych TFów.
Czerwinek, liczę też na Twój opis tego okresu :)

Nie pomyślcie ze ja jakiś czepialski jestem, zwyczajnie konfrontuje teorie, która czasami mi się wydaje nie sprawdzona, a przynajmniej ja w tym okresie nie widzę jasnych sygnałów w postaci FBO przy większych interwałach.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Wczorajsze zagranie dzisiaj zakończone na AUd/CAD wyszedłem z ręki nie dotrwałem do TP poza tym ostatni raz na tej parze gdyż spreda 5 pipek i ciężko się gra :) myśle, żę TP by doszła ale nie chcę kusić losu.

Damfry napiszę Ci szczerze, żę nie chce mi się teraz analizować jakoś całego stycznia rozrysowywać wszystko, może sam daj zrzut jak Ty to widzisz i co Ci nie pasuje na wykresie lub przeszkadza.
Pisałem wcześniej nie wiem jak rynek się zachowa i co zrobi staram się szukaćFBo i iść w kierunku BO lub ekstremum to wszystko.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

m.prymus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m.prymus »

Czysto teoretycznie i z historii moge cos opisac... Niestety na dzien dzisiejszy wiekszosc wejsc mam odwrotna do kierunku
profitu... Wiekszosc wejsc widze (analizuje)w dobrym kierunku ... ale pozniej (schodzac na nizszy TF) mysle sobie... napewno oszukuja i wchodze w kierunku odwrotnym do systemu i SL... Po kilku SL zmarnowanemu nie chce mi sie robic analiz i wchodze przyslowiowo na pale i znow SL... Na forexie cierpliwosc to cnota. Ja Tak to widze....
Obrazek

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Dla mnie jednym z bardzo ważny układów jest taka sytuacja kiedy no BO wystąpi FBO, jest to bardzo mocny sygnał zagrania tutaj takie coś miało miejsce. Ale jeżeli patrząc na ZL w taki sposób jak jest przyjęte ogólnie i opisane na początku wątku o ZL to mieliśmy świece 2 razy większe i potwierdzenia w postaci wicka i ciała w kierunku zysków jednak wszystko to w łeb wzięło. Ja przy takim układzie bym wyszedł pewnie z tradu. A jeżeli chodzi o UP to mieliśmy momo ale nie mieliśmy następnie potwierdzenia na dalsze UP w postacie świecy, ale za to mieliśmy potwierdzenie poprzez FBO które powstało, to znaczy przed FBO był wick w kierunku strat i ciało do zysku na H4 i H1 ale zrobili FBO i wycieli pewnie tych co ustawili SL pod wickiem.
Czerwinek - Patrząc na H4 to tak oczywiście sygnał wg. twoich założeń był ok, ale pokazałem ci na scr. że właśnie zamknęła się ZL na wyższych interwałach a long term traderzy zaczęli pchać rynek up. Po prostu to był trade w counter trendzie do long term i z tego powodu był skazany na porażkę. Patrzenie tylko na jeden interwał np. na H4 bez szerszego kontekstu rynku jest bardzo ryzykowne. Z perspektywy monthly to co się dzieje na H4 jest mało istotne.

Natomiast twoja koncepcja grania od FBO jest jak najbardziej ok. Pozdrawiam i życzę sukcesów.

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

Witam mam takie pytanie zaowazyl moze ktos ze rynek na BO np down rynek po dobiciu do niego robi BO up
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

m.prymus pisze:Hey Czerwieniek moglbys zerknac, wydaje mi sie, ze tak to powinienem rozumiec. Jezeli moglbys sie odniesc do moich Bo i Fbo czy dobrze je zaznaczam. Szlo mi w pewnym okresie juz super, pozniej sie troszke pogubilem, wszystko w pewnym momencie zrobilo sie dla mnie niejasne i probuje sie znow odnalezc... Twoje posty sa proste... Trzeba tylko to wszystko zaczac zauwazac wczasie terazniejszym :)
Obrazek
hmm m.prymus a dlaczego na tej niebieskiej D1 ma być BO/FBO? skąd ją narysowałeś, bo ja tam nic nie widzę....

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

zastanawiam się nad wejściem w GBP/AUd fajne FBO zrobili i mają trochę profitu do zjedzenia ale już trochę uciekli może uda się na korekcie wejść obserwuję M5. Dodatkowo przebili taką mini LT.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

wszedłem w GBP/AUd ale już wyszedłem wkurzył mnie ten PB z M15 ale coś czuję że trza było trzymać ale wolę nie rzykować.

m.prymus
Gaduła
Gaduła

manygridi pisze: hmm m.prymus a dlaczego na tej niebieskiej D1 ma być BO/FBO? skąd ją narysowałeś, bo ja tam nic nie widzę....
masz racje d1 zle zaznaczylem

m.prymus
Gaduła
Gaduła

czerwieniek czym rysujesz te kreski brazowe na wykresie jakis specjalny indyk?
bo chyba kwadraty too nie sa

ODPOWIEDZ