DayTrading: Czwartek 10.01.2013
- ForexTig3r
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 10.01.2013
Jak ktoś widzi teraz spadki to zdolniacha niesamowita.
W tej chwili Mario Zanegował obniżkę stóp, zastój jeszcze w tym roku będzie, ale w przyszłym roku już będzie poprawa (dla rynków to tak naprawdę tj. już nastąpiła). To co najważniejsze, co chodziło za Nami do bardzo dawno to rentowności, które bardzo spadły nijako są absolutnym potwierdzeniem poprawy która już się odbywa.
Z AT Ogromny oRGR W1.
I fundamenty i AT są absolutnie jednoznaczne.
Fala 3 W1 obecnie i nastąpi wybicie z linii szyi. Będzie lecieć prawie w pionie najprawdopodobniej.
W tej chwili Mario Zanegował obniżkę stóp, zastój jeszcze w tym roku będzie, ale w przyszłym roku już będzie poprawa (dla rynków to tak naprawdę tj. już nastąpiła). To co najważniejsze, co chodziło za Nami do bardzo dawno to rentowności, które bardzo spadły nijako są absolutnym potwierdzeniem poprawy która już się odbywa.
Z AT Ogromny oRGR W1.
Fala 3 W1 obecnie i nastąpi wybicie z linii szyi. Będzie lecieć prawie w pionie najprawdopodobniej.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2013, 21:29 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Boczek zobacz eurojpy ,na dziennym w opcji krab jako możliwość
pytanie tylko czy dociągną 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
po takiej jeździe w górę coś muszą odetchnąć, chyba za małą ta korekta ?BOCZEK pisze:wczoraj ładnie weszło
taa, plotka ze była plotka ...taaa....hahahahhhahah![]()
po m1 widać ze to chyba koniec korektyczas dobrać L z małym SL
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...
- ForexTig3r
- Maniak
Pierwsza przeszkoda 1.33
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
myślisz że jeszcze w nocy będą atakować ? skośne mogą eur/jpy wyciągać a to pociągnie za sobą edkaForexTig3r pisze:Pierwsza przeszkoda 1.33
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...
MERLIN pisze:Boczek zobacz eurojpy ,na dziennym w opcji krab jako możliwośćpytanie tylko czy dociągną
niech przejda strefe oporow 117 50 - 90 tutaj cel i jakas cofka
-- Dodano: czw 10-01-2013, 22:35 --
mysle ze Japanoce dojada do oporow na E j 117 43 -50snikers_m pisze:myślisz że jeszcze w nocy będą atakować ? skośne mogą eur/jpy wyciągać a to pociągnie za sobą edkaForexTig3r pisze:Pierwsza przeszkoda 1.33
- Konrad Pustelnik
- Stały bywalec
EUR/USD
Moim zdaniem za dużo stawiacie na analizę techniczną. Ja obstawiam spadki w nocy do poziomu 1.32 (możliwe okolice 1.3172) a jutro po otwarciu w Londynie kontynuacja wzrostów z dzisiaj, na pewno przez pierwszą część dnia. A 0 14:30 bilans eksport/import z USA, który w mojej skromnej opinii albo zahamuje wzrosty na piątek albo wręcz je wzmocni. W drugim przypadku daje 90% na +/- 1.33
Moim zdaniem za dużo stawiacie na analizę techniczną. Ja obstawiam spadki w nocy do poziomu 1.32 (możliwe okolice 1.3172) a jutro po otwarciu w Londynie kontynuacja wzrostów z dzisiaj, na pewno przez pierwszą część dnia. A 0 14:30 bilans eksport/import z USA, który w mojej skromnej opinii albo zahamuje wzrosty na piątek albo wręcz je wzmocni. W drugim przypadku daje 90% na +/- 1.33
Pionowo to może nie ale faktycznie oRGR całkiem ładny i perspektywy na wzrosty w tym miesiącu są.ForexTig3r pisze:Jak ktoś widzi teraz spadki to zdolniacha niesamowita.
Z AT Ogromny oRGR W1.
W lutym będzie pewnie gruba korekta pod niepokój związany z limitem w USA i wyborami we Włoszech- do tego czasu można się bawić o ile pęknie 1.33.
Ktoś podzieliłby się opinią jak to wpłynie na pary z PLN? PLN został solidnie umocniony przez Belkę i jeszcze trochę dzisiaj przez ten rajd (ale już nie tak bardzo). Czy Waszym zdaniem w perspektywie stycznia PLN się jednak osłabi mimo wzrostów na głównej czy pójdzie z trendem i będzie dobijać poniżej 3PLN za dolca i 4 za €?
(wiem że to nie jest pytanie ściśle z daytradingu ale pal sześć- trading to trading

- ForexTig3r
- Maniak
O takie szczegóły pytaj się Nowego.snikers_m pisze:myślisz że jeszcze w nocy będą atakować ? skośne mogą eur/jpy wyciągać a to pociągnie za sobą edkaForexTig3r pisze:Pierwsza przeszkoda 1.33
Nawet jeśli to się raczej przez noc nie przebiją, raczej z rana się wszystko rozegra.
Korekt nie widać, więc myślę, iż L-ka teraz nie jest niczym złym bez S/L-a. test 1.33 będzie na milion procent.
Pęknięcie 1.33 to dla mnie jest czysta formalność.
Te "umocnienia" PLNów spowodowane obniżką stóp, Belką cy jeszcze czymś innym z PL to tylko na interwale m5 widać
-- Dodano: 10 sty 2013, 22:03 --
Jakby miała być korekta to do 3220, ale wątpię, będzie taka jak przed 16, czyli żadna.
Karty zostały już rozdane wszystko jasne.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线