BO & FBO
Re: BO & FBO
Ja sie zastanawiam na tym pinem m5 powstał w strefie zl H1, poczekam na nawrotkę i zobaczę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.
Niestety muszę wyjść po 10 i nie będzie mnie przez jakiś czas ewentualnie mogę trochę z komórki lukać jak się ma sytuacja. Przedstawiam moje wejścia i niech się dzieje co chce oby dobrze. Na edziu duży SL bo obawiam się ewentualnej cofki i FBo z H4 a nie mogę nadzorować pozycji ewneutalnie z komórki może wyjdę jak będzie się strasznie działo. Nie lubię wejść swoich w trakcie pokazywać bo często wtedy wtopa ale może uda się przełamać, chyba na dzisiaj to moje jedyne i ostatnie zagrania. Wszystko jest również zgodne z zasadą co na tym zrzucie:
http://cdn1.ltttmstatic.com/wp-content/ ... ends12.png
Jak nie wiemy czasem co się dzieje i gdzie idziemy to warto sobie na wyższym H4 lub D1 zobaczyć w jakim kierunku idziemy i jaki jest trend dla naszego zagrania.
http://cdn1.ltttmstatic.com/wp-content/ ... ends12.png
Jak nie wiemy czasem co się dzieje i gdzie idziemy to warto sobie na wyższym H4 lub D1 zobaczyć w jakim kierunku idziemy i jaki jest trend dla naszego zagrania.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Raikart pisze:Ja sie zastanawiam na tym pinem m5 powstał w strefie zl H1, poczekam na nawrotkę i zobaczę
SL -15p Coś ostatnio słaby ruch jest przed USA. Robię pauzę do 14 godz.
mi sie wydaje ze to przez to ze malo a nawet praktycznie brak wazniejszych danych
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett
Niby w tym tygodniu po południu też nie było nic ważnego, a ruch był jakiś konkretniejszy. Dzisiaj o 11 godz PKB. Potem już też nie widzę nic sensownego.. Ale pewnie coś sie ruszy po południu
http://www.macronext.pl/pl/dane-makro/d/2013-01-09
Co myślicie O Gold/usd Jest tam ładne Fbo pin na d1.. 2 momo wzrostowe na H1.. i Trohe miejsca do Zl H4
http://www.macronext.pl/pl/dane-makro/d/2013-01-09
Co myślicie O Gold/usd Jest tam ładne Fbo pin na d1.. 2 momo wzrostowe na H1.. i Trohe miejsca do Zl H4
ja wróciłem i niestety nie wygląda różowo
GBP/USD SL edek i eur/aud otwarte, doszli do ZL z H4 pytanie co teraz zrobią ???z Edka wyszedłem ręcznie, w ogóle mi się nie podoba sytuacja jezeli mieliby jechać down to jakoś nie widzę celu na tę chwilę
EDIt: no niestety eur/aud SL, tak więc wszystko co było do przodu z poniedziałku w dwa dni przepuściłem
Już nie pamiętam takich wtop jakoś czuję się rozregulowany tak jakbym nic już nie rozumiał muszę na spokojnie popatrzeć co i jak, na dzisiaj koniec.

EDIt: no niestety eur/aud SL, tak więc wszystko co było do przodu z poniedziałku w dwa dni przepuściłem

Już nie pamiętam takich wtop jakoś czuję się rozregulowany tak jakbym nic już nie rozumiał muszę na spokojnie popatrzeć co i jak, na dzisiaj koniec.
coś uparłem się mimo wszystko na up, zobaczymy co dzisiejszy dzień przyniesie 
Dwa aktualnie zagrania w których siedzę.
Tylko nie pytajacie czemu wszedłem w eur/aud
to taki mój mały test 

Dwa aktualnie zagrania w których siedzę.
Tylko nie pytajacie czemu wszedłem w eur/aud

zamknąłem narazie z ręki oba trady łącznie na 55pipsów, niedługo dane więc zobaczymy co zrobią nie wykluczam ponownego wejścia na tych parach jakby jakąś mini korektę zrobili
nawet nie chce mi się wrzucać screenów dzisiaj chociaż piękny dzień, szkoda, że moich wejść nie trzymałem cały czas ale dokładałem co nie co po drodze.
Po dzisiejszym dniu starał się dużo obserwować jak porusza się cena na M5 i na M15 i aż mi się wierzyć nie chciała że tak to wszystko śmiga idealnie.
Jednak mądre słowa pisał Thorez, że czekamy na BO czyli profit i jak zrobią FBO w kierunku BO to ładnie można przyciąć
Jeżeli cena zrobi FBO i idzie w kierunku BO to nie patrzy na żadne wyżej ZL tnie je jak makiem zasiał, czasami da złudzenie że chcą zawrócić ale cena i tak dalej śmiga. Postaram się dwa zrzuty dać mam nadzieje, żę zrozumiecie o co kaman.
EDIT:
Daje dwa zrzuty jeden to klasyka jak to powinno wyglądać EUR/AUd ostatnio cały czas szli w dół ale bez wyraźnych ruchów w końcu zrobili silny ruch robiąc BO, następnie robią FBo i już jazda w górę robiąc po drodze ZL. Tak patrzyłem na tę parę z punktu PA, LT itd, według mnie nikt się nie spodziewał, żę tam mogą odbić. I o to chodzi w tym wszystkim to co pisał Thorez:
Drugi przykład zobaczyłem wczoraj ale już było po ptakach. Zobaczcie ktoś gra ZL z H4 mówi pięknie doszli do ZL następnie PB z H4 to wchodzę owczywiście pewnie SL, nastęnie za dwie świece znowu PB z H4 wchodzę, bo mam ZL potwierdzenie czyli ciało w kierunku zysku i knot do strat i znowy dupa, o co chodzi czy ZL nie działa?
Na moim zrzucie jest ta sytuacja zaznaczona, ale zejdzcie sami na wykres na tej parze z H1 i zobaczcie co się działo przed tym ruchem up?
Po dzisiejszym dniu starał się dużo obserwować jak porusza się cena na M5 i na M15 i aż mi się wierzyć nie chciała że tak to wszystko śmiga idealnie.
Jednak mądre słowa pisał Thorez, że czekamy na BO czyli profit i jak zrobią FBO w kierunku BO to ładnie można przyciąć

EDIT:
Daje dwa zrzuty jeden to klasyka jak to powinno wyglądać EUR/AUd ostatnio cały czas szli w dół ale bez wyraźnych ruchów w końcu zrobili silny ruch robiąc BO, następnie robią FBo i już jazda w górę robiąc po drodze ZL. Tak patrzyłem na tę parę z punktu PA, LT itd, według mnie nikt się nie spodziewał, żę tam mogą odbić. I o to chodzi w tym wszystkim to co pisał Thorez:
Dzisiaj to właśnie zrobili.Thorez pisze:
4. Czym jest ZL? Wsparcie, opór, HH LL HL LH, trend spadkowy, trend wzrostowy, konsolidacja, korekta, pull back, pin bar, inside bar, świeca, knot… - wszystkim tym oraz wszystkim innym jest ZL. ZL jest jak rynkowa teoria wszystkiego, to sposób w jaki porusza się cały rynek, gdyby nie ZL rynek w ogóle by nie istniał. ZL jest warte więcej niż wszystkie metody i systemy razem wzięte. Główną ideą ZL jest być o krok przed sobą, składać zlecenia w miejscu gdzie większość się poddaje, gdzie większość krzyczy z rozpaczy i złości. ZL to te słowa: „złapało mnie na SL a potem poszło w kierunku w którym się spodziewałem że pójdzie”, ZL to umiejętność przekształcenia tych słów porażki w słowa zwycięstwa! ZL to profit i brak profitu, SL i BE. Gdybym miał określić teorię ZL jak najkrócej napisałbym że ZL to BO.
Drugi przykład zobaczyłem wczoraj ale już było po ptakach. Zobaczcie ktoś gra ZL z H4 mówi pięknie doszli do ZL następnie PB z H4 to wchodzę owczywiście pewnie SL, nastęnie za dwie świece znowu PB z H4 wchodzę, bo mam ZL potwierdzenie czyli ciało w kierunku zysku i knot do strat i znowy dupa, o co chodzi czy ZL nie działa?
Na moim zrzucie jest ta sytuacja zaznaczona, ale zejdzcie sami na wykres na tej parze z H1 i zobaczcie co się działo przed tym ruchem up?
- DigitalSmoke
- Pasjonat
Na scr moja teoria dlaczego niektóre ZL nie działają. Napisz co o tym myślisz.