BO & FBO
Re: BO & FBO
radoslav47
no ryzykowne, ale na razie najlepiej mi się gra bez potwierdzeń z oczekujących
przy takim podejściu cała selekcja sprowadza się do oceny wykresu na wyższych interwałach- niestety to gra totalnie na czuja. no i jest dużo SL na dzień dobry wyłapanych, zaleta jest taka że duże R/R się łapie
zobaczymy jak na tym wyjdę w dłuższym okresie, będę dawał znać na bieżąco
no ryzykowne, ale na razie najlepiej mi się gra bez potwierdzeń z oczekujących
przy takim podejściu cała selekcja sprowadza się do oceny wykresu na wyższych interwałach- niestety to gra totalnie na czuja. no i jest dużo SL na dzień dobry wyłapanych, zaleta jest taka że duże R/R się łapie
zobaczymy jak na tym wyjdę w dłuższym okresie, będę dawał znać na bieżąco
akurat za tym trejdem przemawiał fakt że w miarę prosto (w sensie bez zygzaków) cena wędrowała do ZL, czyli teoretycznie miała miejsce na spadanie (profit)
Wczoraj miałem strasznie kiepski dzien, edek zaliczony na SL dobrze żę poniedziałek był obfity. Chyba trema mnie dopadła jak zacząłem na forum się udzielać, ale jak wieczorem przemyslałem zagrania to dużo błędów popłeniałem.
Manygridi mi za to lepiej idzie FBO niż BO na BO mam wtopy ostatnio, faktycznie trzeba patrzeć na wszystkie interwały im wyższy daje sygnał tym więcej pipsów do ugrania a w między czasie jak idzie na H4 to robią podobnie na mniejszych interwałach.
Poza tym muszę więcej czekać na potwierdzenia czasami po udanym dniu myśle że w co nie wejdę to przodu będę a tu jednak ryenk Cię i tak zweryfikuje. Mi tak naprawdę do szczęścia wystarczyły by 30 pipsów dziennie a to może spokojnie ugrać bez wchodzenia na wariata.
Dzisiaj nowy dzień i świeży umysł więc czas brać się za jakieś analizy
Manygridi mi za to lepiej idzie FBO niż BO na BO mam wtopy ostatnio, faktycznie trzeba patrzeć na wszystkie interwały im wyższy daje sygnał tym więcej pipsów do ugrania a w między czasie jak idzie na H4 to robią podobnie na mniejszych interwałach.
Poza tym muszę więcej czekać na potwierdzenia czasami po udanym dniu myśle że w co nie wejdę to przodu będę a tu jednak ryenk Cię i tak zweryfikuje. Mi tak naprawdę do szczęścia wystarczyły by 30 pipsów dziennie a to może spokojnie ugrać bez wchodzenia na wariata.
Dzisiaj nowy dzień i świeży umysł więc czas brać się za jakieś analizy

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Damfry co do NZD/USD wszystko jak patrzę było Ok, tylko człowiek liczył na nie wiadomo jakie zyski, zrobili FBO i cena w minimalnym doszła tam gdzie miała dojść, czyli do TP1 czyli do BO albo do najbliższego ekstremum, według mnie jeżeli gramy na M15 to nie ma za dużo czasu na czekanie na momentum czy tam ZL i potwierdzenie. Cena zrobi 20 pipsów i to jest jej ruch czyli wykoszenie tych co grają na niskich interwałach. Oczywiście lepiej grac na większych interwałach więcej pipsów do ugrania oraz pewniejsze sygnały.Damfry pisze:Hmmm jak patrze na Twoim scrinie, to w życiu nie przyszłoby mi grać tam na spadki, gdy jeszcze nie ma żadnych świec momentum w dół no i sprzedać w aktualnym dołku?Czytałem Twoj dziennik nie raz, bo masz fajne przykłady rozegrania ZL i o ile tamte były jasne (wyraźnie widać BO/FBO, o tyle tutaj... No nic jestem ciekawy jak rozwinie sie sytuacja, oby po myśli i będę prosił o jakiś komentarz, (fajnie by bylo jak byś rozrysował) co było sygnałem, i dla czego pozycje w tych miejscach, moim zdaniem są nisko, ale dla Ciebie, pewnie są w sam raz
Ja osobiście patrząc na Edka doszukuje się bardziej małej Lki niż spadków, o Spadkach rynek nie dał mi jeszcze informacji
Zobacz dalej na zrzucie co zrobili później już nie pisałem na zrzucie, przebili ekstremum, zrobili kolejne FBO i znow pojechali do ekstremum.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dzisja nastawiam się na L na EDKU nadal i dojście do ZL z D1 tylko po drodze mają do przebicia ZL z H4 wczoraj zrobionej, mogą przy niej konsolidować lub robić zmyły to znaczy dawać sygnały na S żeby złapać tych co chcą iść w shorty, ale weź bądź tu mądry zobaczymy czy dojdą i jak dojdą to co będą tam robić:)
podobnie kabel widzę na L asekuracyjne dałem aktualnie dwie pozycje jedną na kablu drugą na Edku ale jeszcze bez potwierdzeń jak potwierdzą to może dołożę
Aktualnie natych dwóch parach doszli do ZL, jeżeli teraz byłyby fajne świece z ciałem w kierunku zysków to będą to dla mnie potwierdzenia na UP. zobaczymy
podobnie kabel widzę na L asekuracyjne dałem aktualnie dwie pozycje jedną na kablu drugą na Edku ale jeszcze bez potwierdzeń jak potwierdzą to może dołożę
Aktualnie natych dwóch parach doszli do ZL, jeżeli teraz byłyby fajne świece z ciałem w kierunku zysków to będą to dla mnie potwierdzenia na UP. zobaczymy
radoslav47 pisze:Raikart - tego shorta grałeś na podstawie ZL ?
Tak, tak jak pokazywałem przed wczoraj w dzienniku marcina. Było tam, jest ZL H4, D1, W1 Widać jak cena testowała ten poziom, lecz nie miała siły iść dalej. Następnie pod Zl H4 zaczęły pojawiać sie moma spadkowe.. Poniżej obrazek
do mojego Tp 2 zabrakło nie całe 5p

Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.
ładnie ładnie Raikart, właśnie ja bym liczył na UP teraz na EDKu ale trochę mnie nie pokoi to, że nie doszli do ZL z H4 na Edziu, mogą zrobić taki myk, że teraz polecą w dół do tego ZL z H4 zrobią FBO i polecą UP.
A nie bałeś się siedzieć w shorcie po tym PB na wzrosty wczoraj tego z M30 u Ciebie?
niestety przed wejściem Londyny nie dali potwierdzenia na wzrosty co mnie martwi, aktualnie zakładam jeszcze taki plan że dojdą do ZL z H4 i tam robiąc FBO polecą w górę.
A nie bałeś się siedzieć w shorcie po tym PB na wzrosty wczoraj tego z M30 u Ciebie?
niestety przed wejściem Londyny nie dali potwierdzenia na wzrosty co mnie martwi, aktualnie zakładam jeszcze taki plan że dojdą do ZL z H4 i tam robiąc FBO polecą w górę.
Wiadomo że jakieś emocje były, zwłaszcza jak cena podchodziła 2 x pod Sl hee ale go ustawiłem
Ale moc Zl H 4 byłą zemną
Ustawiam SL i nie przekraczam 2% depo na pozycję, i jest gitara. w tym miesiącu 7 zagrań z jedną małą stratą.

Ustawiam SL i nie przekraczam 2% depo na pozycję, i jest gitara. w tym miesiącu 7 zagrań z jedną małą stratą.
Nic tak człowieka nie motywuje do nauki, jak bycie bankrutem.
Tak trzymać.Raikart pisze:Wiadomo że jakieś emocje były, zwłaszcza jak cena podchodziła 2 x pod Sl hee ale go ustawiłem![]()
Aktualnie tak jak nie dali wcześniej potwierdzenia to teraz już wstępne potwierdzenia ale bardzo ważne na M5 dali niezłego PB.
do obserwacji też daję EUR/AUD, zrzut z D1 poglądowy, w poniedziałek odbili od LT z D1 robiąc taką fajną świecę na wzrosty, wczoraj do dzisiaj ciągną pięknę FBO, aż nie chce sie wierzyć że tak robią ale tak jest ja wczoraj czaiłem się na kontynuację wzrostów ale jednak chyba pierw muszą wykosić tych co siedzą już we wzrostach. Zastanawiam się co zrobią jak dojdą do tej Zl z H1 jeżeli zawrócą to według mnie duża szansa na nowy szczyt co również potwierdzałoby według mnie że Edek dzisiaj może pójść UP
Co myślicie o tym setupie?
I jeszcze zrzut z M15 na M15 widać jakby już zaczynało się dziać zrobili FBO na BO z M15 zastanawiam się czy nie wejść z SL 40 pipsów ale kilkaset do wyciągnięcia
Nie trzymam długo tradów ale może jakiś long term do nowych szczytów spróbować ?
Co myślicie o tym setupie?
I jeszcze zrzut z M15 na M15 widać jakby już zaczynało się dziać zrobili FBO na BO z M15 zastanawiam się czy nie wejść z SL 40 pipsów ale kilkaset do wyciągnięcia

Nie trzymam długo tradów ale może jakiś long term do nowych szczytów spróbować ?