lalka, najpierw to musisz powiedzieć o jaki interwał ci chodzi. poza tym, formacje świecowe nie poprzedzaja zmiany trendu.pkubiu pisze:panowie wisielec został potwierdzony to jednosznaczna zmaina tredu według mnie na spadkowy jakis news może podcignac edka do 1.3060 to max i koniec
DayTrading: Wtorek 8.01.2013
Re: DayTrading: 8.01.2013
-
- Gaduła
to całkiem realne
punkt docelowy na D1 rzuca się w oczy
speedpips, a u Ciebie jak jest z odwracaniem pozycji - odwracasz bezlitośnie bez mrugnięcia okiem
czy czasem odwracasz a czasem nie bo "może jeszcze wystrzeli" ?

speedpips, a u Ciebie jak jest z odwracaniem pozycji - odwracasz bezlitośnie bez mrugnięcia okiem
czy czasem odwracasz a czasem nie bo "może jeszcze wystrzeli" ?

movinghead pisze:hehe tak - wszedłem w ELkę od razu ale stwierdziłem że nie ma mocy i odwróciłem pozycję w eSa
posługuję się interwałem H1 i M5 więc z miejsca widze co jest grane.
z tym odwracaniem różnie jest, raz jak widze ze nie moze przebic wsparcia czy oporu ważnego
to odwracam, no a gdy leci w odpowiednią strone to czekam
kwestia umiejętności używania oscylatora
Jeszcze się okaże że to była dobra decyzja z tymi L-kami ale ja czasem to mam wrażenie iż BANKSTERZY i tak zrobią co zechcą ( łobuzy jedne )

Odwracam różnie i często żałuję , dlatego staram się trzymać pierwszej opcji bo potem to mętlik się robi i lipa może być.
I często jest zwłaszcza ma złocie ( to dopiero mieszacz jest )

Obecnie pracuję nad cierpliwością ( brak mi jej a to lipa straszna i pipsy kradnie )
I efekt chciwości też mi się czasem udziela ( zbyt duża pozycja ) " Idź na całość " TEŻ TAK MACIE ???

Ostatnio zmieniony 08 sty 2013, 11:31 przez speedpips, łącznie zmieniany 1 raz.
JA MAMlukasz.i pisze:Kto ma Ski na Edku?

- ZielonaMgielka
- Maniak
speedpips pisze: Obecnie pracuję nad cierpliwością ( brak mi jej a to lipa straszna i pipsy kradnie )
I efekt chciwości też mi się czasem udziela ( zbyt duża pozycja ) " Idź na całość " TEŻ TAK MACIE ???![]()
![]()
Spisz sobie zbior regul odnosnie podejmowanego ryzyka i stanu emocjonalnego. Wydrukuj i powies gdzies na widoku

Z czasem nawet najbardziej uparta glowa musi sie poddac regulom

Ostatnio zmieniony 08 sty 2013, 11:39 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
lukasz.i pisze:Kto ma Ski na Edku?
ja z edka sie troche wyleczyłam ale czekam z S na 1.3060 mocno zapierając się nóżkami na tej pozycji

ale mam dużo L na u/j od 87,50 a ten się cofa ktoś ma jakiś pomysł jak daleko
chciwość jest dobra
-
- Gaduła
najbezpieczniesza metoda wg mnie - czasem stosujęspeedpips pisze:movinghead pisze:hehe tak - wszedłem w ELkę od razu ale stwierdziłem że nie ma mocy i odwróciłem pozycję w eSa
z tym odwracaniem różnie jest, raz jak widze ze nie moze przebic wsparcia czy oporu ważnego
Jeszcze się okaże że to była dobra decyzja z tymi L-kami ale ja czasem to mam wrażenie iż BANKSTERZY i tak zrobią co zechcą ( łobuzy jedne )![]()
Odwracam różnie i często żałuję , dlatego staram się trzymać pierwszej opcji bo potem to mętlik się robi i lipa może być.
I często jest zwłaszcza ma złocie ( to dopiero mieszacz jest )![]()
gdy nie jesteś pewny na 100% ruchów to w kupujesz w strefie wyprzedania- zamykasz pozycję
sprzedajesz w strefie wykupienia - zamykasz pozycję, za każdym przejściem i wyjściem na plus
zamykasz pozycję, wtedy ewentualnie mozna sie wbic na korekcie po zdecydowanym ruchu
nie ryzykując nic.
druga fajna metoda to np kupno w strefie wyprzedania przeczekanie do póki
oscylator nie znajdzie się ponownie w strefie wyprzedania ale poziom
cenowy już będzie wyższy i zamknięcie pozycji przy pierwszej okazji gdy
oscylator dochodzi do strefy wykupienia.
trzeci trick to
wejście np: kupujesz w strefie wyprzedania
czekasz aż osc wskaże strefę wykupienia
i teraz decydujący ruch - osc znów wskazuje
strefę wyprzedania i następny dołek będzie niższy
od poprzedniego wtedy czekasz znów na strefę wykupienia
nastąpi przykładowo B/E i odwracasz pozycję na S.
te tricki są tak proste a jednocześnie bardzo skutecznie
połączywszy to z ważnymi strefami wsparcia czy oporu
tworzy skuteczną broń i minimalizuje risk.
posługujesz się oscylatorem jakimkolwiek?
speedpips pisze: Obecnie pracuję nad cierpliwością ( brak mi jej a to lipa straszna i pipsy kradnie )
I efekt chciwości też mi się czasem udziela ( zbyt duża pozycja ) " Idź na całość " TEŻ TAK MACIE ???![]()
![]()
zbyt duża pozycja mówisz....

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2013, 11:39 przez movinghead, łącznie zmieniany 1 raz.
i TAK ZROBIĘ ciągle się za to zabieram i odkładam na później a bez tego ani rusz.ZielonaMgielka pisze:speedpips pisze: Obecnie pracuję nad cierpliwością ( brak mi jej a to lipa straszna i pipsy kradnie )
![]()
Spisz sobie zbior regul odnosnie podejmowanego ryzyka i stanu emocjonalnego. Wydrukuj i powies gdzies na widoku
Jak klikałem wyżej to pierwsza decyzja w moim przypadku jest najczęściej najlepsiejszą

E j dobra ruszac bo sie miejsc konczy i trojkata trzeba wybcijac
Nie mam żadnego oscylatora , może jakiś poleciszmovinghead pisze:najbezpieczniesza metoda wg mnie - czasem stosujęspeedpips pisze:movinghead pisze:hehe tak - wszedłem w ELkę od razu ale stwierdziłem że nie ma mocy i odwróciłem pozycję w eSa
Jeszcze się okaże że to była dobra decyzja z tymi L-kami ale ja czasem to mam wrażenie iż BANKSTERZY i tak zrobią co zechcą ( łobuzy jedne )![]()
I często jest zwłaszcza ma złocie ( to dopiero mieszacz jest )![]()
gdy nie jesteś pewny na 100% ruchów to w kupujesz w strefie wyprzedania- zamykasz pozycję
sprzedajesz w strefie wykupienia - zamykasz pozycję, za każdym przejściem i wyjściem na plus
zamykasz pozycję, wtedy ewentualnie mozna sie wbic na korekcie po zdecydowanym ruchu
nie ryzykując nic.
druga fajna metoda to np kupno w strefie wyprzedania przeczekanie do póki
oscylator nie znajdzie się ponownie w strefie wyprzedania ale poziom
cenowy już będzie wyższy i zamknięcie pozycji przy pierwszej okazji gdy
oscylator dochodzi do strefy wykupienia.
trzeci trick to
wejście np: kupujesz w strefie wyprzedania
czekasz aż osc wskaże strefę wykupienia
i teraz decydujący ruch - osc znów wskazuje
strefę wyprzedania i następny dołek będzie niższy
od poprzedniego wtedy czekasz znów na strefę wykupienia
nastąpi przykładowo B/E i odwracasz pozycję na S.
te tricki są tak proste a jednocześnie bardzo skutecznie
połączywszy to z ważnymi strefami wsparcia czy oporu
tworzy skuteczną broń i minimalizuje risk.
posługujesz się oscylatorem jakimkolwiek?
![]()
zbyt duża pozycja mówisz....

Ja się skupiam na PA