DayTrading: Wtorek 8.01.2013
Re: DayTrading: 8.01.2013
gorsze dane i teraz szybki short sqqzz klasyka
movinghead pisze:najbezpieczniesza metoda wg mnie - czasem stosujęspeedpips pisze: Jeszcze się okaże że to była dobra decyzja z tymi L-kami ale ja czasem to mam wrażenie iż BANKSTERZY i tak zrobią co zechcą ( łobuzy jedne )![]()
Odwracam różnie i często żałuję , dlatego staram się trzymać pierwszej opcji bo potem to mętlik się robi i lipa może być.
I często jest zwłaszcza ma złocie ( to dopiero mieszacz jest )![]()
gdy nie jesteś pewny na 100% ruchów to w kupujesz w strefie wyprzedania- zamykasz pozycję
sprzedajesz w strefie wykupienia - zamykasz pozycję, za każdym przejściem i wyjściem na plus
zamykasz pozycję, wtedy ewentualnie mozna sie wbic na korekcie po zdecydowanym ruchu
nie ryzykując nic.
druga fajna metoda to np kupno w strefie wyprzedania przeczekanie do póki
oscylator nie znajdzie się ponownie w strefie wyprzedania ale poziom
cenowy już będzie wyższy i zamknięcie pozycji przy pierwszej okazji gdy
oscylator dochodzi do strefy wykupienia.
trzeci trick to
wejście np: kupujesz w strefie wyprzedania
czekasz aż osc wskaże strefę wykupienia
i teraz decydujący ruch - osc znów wskazuje
strefę wyprzedania i następny dołek będzie niższy
od poprzedniego wtedy czekasz znów na strefę wykupienia
nastąpi przykładowo B/E i odwracasz pozycję na S.
te tricki są tak proste a jednocześnie bardzo skutecznie
połączywszy to z ważnymi strefami wsparcia czy oporu
tworzy skuteczną broń i minimalizuje risk.
posługujesz się oscylatorem jakimkolwiek?
tak - to co opisałem powyżej dotyczy schematu PA wraz z oscylatoremspeedpips pisze: Obecnie pracuję nad cierpliwością ( brak mi jej a to lipa straszna i pipsy kradnie )
I efekt chciwości też mi się czasem udziela ( zbyt duża pozycja ) " Idź na całość " TEŻ TAK MACIE ???![]()
![]()
zbyt duża pozycja mówisz....
Nie mam żadnego oscylatora , może jakiś polecisz
Ja się skupiam na PA
bo łatwiej się połapać, czyli dołek wyższy od poprzedniego czy niższy
wyższy szczyt, niższy od poprzedniego itd (czyli w języku PA - HH,LH,LL,LH,PRL,CBŚ... ITD)
to nic innego jak teoria DOWA w nowym wydaniu
dobry oscylator to RSI, albo STOCHASTIC są też inne ale tylko nad tymi się skupiałem
i się przyzwyczaiłem. wykres nad ktorym pracuje wyglada tak...
OK JAK WRÓCĘ Z TRASY TO JEŚLI POZWOLISZ ODEZWĘ SIĘ NA PW

MAM KILKA PYTAŃ .
POZDRAWIAM
MIŁEGO DNIA

-
- Gaduła
speedpips pisze:movinghead pisze:najbezpieczniesza metoda wg mnie - czasem stosujęspeedpips pisze: Jeszcze się okaże że to była dobra decyzja z tymi L-kami ale ja czasem to mam wrażenie iż BANKSTERZY i tak zrobią co zechcą ( łobuzy jedne )![]()
Odwracam różnie i często żałuję , dlatego staram się trzymać pierwszej opcji bo potem to mętlik się robi i lipa może być.
I często jest zwłaszcza ma złocie ( to dopiero mieszacz jest )![]()
gdy nie jesteś pewny na 100% ruchów to w kupujesz w strefie wyprzedania- zamykasz pozycję
sprzedajesz w strefie wykupienia - zamykasz pozycję, za każdym przejściem i wyjściem na plus
zamykasz pozycję, wtedy ewentualnie mozna sie wbic na korekcie po zdecydowanym ruchu
nie ryzykując nic.
druga fajna metoda to np kupno w strefie wyprzedania przeczekanie do póki
oscylator nie znajdzie się ponownie w strefie wyprzedania ale poziom
cenowy już będzie wyższy i zamknięcie pozycji przy pierwszej okazji gdy
oscylator dochodzi do strefy wykupienia.
trzeci trick to
wejście np: kupujesz w strefie wyprzedania
czekasz aż osc wskaże strefę wykupienia
i teraz decydujący ruch - osc znów wskazuje
strefę wyprzedania i następny dołek będzie niższy
od poprzedniego wtedy czekasz znów na strefę wykupienia
nastąpi przykładowo B/E i odwracasz pozycję na S.
te tricki są tak proste a jednocześnie bardzo skutecznie
połączywszy to z ważnymi strefami wsparcia czy oporu
tworzy skuteczną broń i minimalizuje risk.
posługujesz się oscylatorem jakimkolwiek?
tak - to co opisałem powyżej dotyczy schematu PA wraz z oscylatoremspeedpips pisze: Obecnie pracuję nad cierpliwością ( brak mi jej a to lipa straszna i pipsy kradnie )
I efekt chciwości też mi się czasem udziela ( zbyt duża pozycja ) " Idź na całość " TEŻ TAK MACIE ???![]()
![]()
zbyt duża pozycja mówisz....
Nie mam żadnego oscylatora , może jakiś polecisz
Ja się skupiam na PA
bo łatwiej się połapać, czyli dołek wyższy od poprzedniego czy niższy
wyższy szczyt, niższy od poprzedniego itd (czyli w języku PA - HH,LH,LL,LH,PRL,CBŚ... ITD)
to nic innego jak teoria DOWA w nowym wydaniu
dobry oscylator to RSI, albo STOCHASTIC są też inne ale tylko nad tymi się skupiałem
i się przyzwyczaiłem. wykres nad ktorym pracuje wyglada tak...
OK JAK WRÓCĘ Z TRASY TO JEŚLI POZWOLISZ ODEZWĘ SIĘ NA PW
MAM KILKA PYTAŃ .
POZDRAWIAM
MIŁEGO DNIA![]()
DO USŁUG

jeździsz PKS'em i trejdujesz, policja cię nie capnęła jeszcze? 

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Odsetek niewynajętych mieszkań w USA spadł do najniższego poziomu od 11 lat
RYNKI NIERUCHOMOŚCI
Odsetek niewynajętych mieszkań w Stanach Zjednoczonych obniżył się w IV kwartale do 4,5%, najniższego poziomu od 11 lat. Kwartał wcześniej było to 4,7%, a rok wcześniej - 5,2%. Najgorętszym rynkiem był Nowy Jork, gdzie zaledwie 2,1% mieszkań było niewynajętych. Liczba wynajmowanych mieszkań rośnie systematycznie od II kwartału 2009 r. Wiąże się to z utratą domów przez wielu Amerykanów, którzy są w takiej sytuacji zmuszeni do wynajmowania lokum. Jednocześnie ostrzejsze warunki przyznawania kredytów hipotecznych utrudniają zakup mieszkań. Za rosnącym popytem na wynajmowane mieszkania nie nadążają nowe inwestycje. Szacuje się, że w ostatnich 3 miesiącach 2012 r. ukończono budowę 24,6 tys. lokali w porównaniu z 17,4 tys. w III kwartale i 10,15 tys. rok wcześniej.
Średni proponowany czynsz podniósł się w IV kwartale do 1097 USD miesięcznie z 1064 USD rok wcześniej. Efektywna stawka wzrosła do 1048 USD z 1010 USD.
taka ciekawostka
RYNKI NIERUCHOMOŚCI
Odsetek niewynajętych mieszkań w Stanach Zjednoczonych obniżył się w IV kwartale do 4,5%, najniższego poziomu od 11 lat. Kwartał wcześniej było to 4,7%, a rok wcześniej - 5,2%. Najgorętszym rynkiem był Nowy Jork, gdzie zaledwie 2,1% mieszkań było niewynajętych. Liczba wynajmowanych mieszkań rośnie systematycznie od II kwartału 2009 r. Wiąże się to z utratą domów przez wielu Amerykanów, którzy są w takiej sytuacji zmuszeni do wynajmowania lokum. Jednocześnie ostrzejsze warunki przyznawania kredytów hipotecznych utrudniają zakup mieszkań. Za rosnącym popytem na wynajmowane mieszkania nie nadążają nowe inwestycje. Szacuje się, że w ostatnich 3 miesiącach 2012 r. ukończono budowę 24,6 tys. lokali w porównaniu z 17,4 tys. w III kwartale i 10,15 tys. rok wcześniej.
Średni proponowany czynsz podniósł się w IV kwartale do 1097 USD miesięcznie z 1064 USD rok wcześniej. Efektywna stawka wzrosła do 1048 USD z 1010 USD.
taka ciekawostka

słabe dane a edek w górę za to go właśnie nienawidzę - daje chwila rozkosz a później eis z ciebie wyśmiewa 

chciwość jest dobra
dane historyczne z tego co widac mala reakcjapkubiu pisze:słabe dane a edek w górę za to go właśnie nienawidzę - daje chwila rozkosz a później eis z ciebie wyśmiewa
-- Dodano: wt 08-01-2013, 13:45 --
cel 50 % fibo 13150 60 - H4 MA50
Na edku powtórka z wczoraj nic go nie rusza może jak USA się obudzi coś zacznie się dziać
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
-
- Gaduła
no właśnie - do 3170Adam pisze:Na edku powtórka z wczoraj nic go nie rusza może jak USA się obudzi coś zacznie się dziać
bo zaczyna wiać nudą jak wczoraj...