Scalping
- adamkaluza
- Pasjonat
Re: Scalping
Według mojego planu nie były spełnione wszystkie warunki do wejścia. Można było na BE przestawić, no ale...
Edek -7,5
Edek -7,5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
- adamkaluza
- Pasjonat
Trochę za wysoko SL przestawiłem. Do TP by nie doszło, ale z 10 pips to by było okej.
Ejek +6
Jak na razie dzień na lekki minusik. Możliwe, że to koniec na dzisiaj.
Ejek +6
Jak na razie dzień na lekki minusik. Możliwe, że to koniec na dzisiaj.
- adamkaluza
- Pasjonat
Kabel -7
- adamkaluza
- Pasjonat
Edek -7
- adamkaluza
- Pasjonat
Kolejne zagranie na siłę. S wywalone na BE.
Edek +1,2
Edek +1,2
- adamkaluza
- Pasjonat
TP o jakieś 5 pips miałem obniżyć, pod biała krechę. Wcześniej po mojego przesuwanego SL'a wrócili.
Edek +4
Edek +4
- adamkaluza
- Pasjonat
Od nowego roku wyraźnie zawalam sprawę.
Dzisiaj się uparłem. Zwielokrotniłem ryzyko i 4 pozycje w jednym miejscu zagrałem. Na różnych parach, no ale wiadomo. Dostałem za to nauczkę.
Kabel -7 i -7 Pierwsze wejście to jeszcze do przyjęcia, ale drugiego nie powinno być.
Ujek -8,4 Chyba pierwszy raz zagrałem na ujku. 1,4 pipsa poślizgu. Miejsce nawet dobre.
W tym momencie powinienem zrobić sobie przerwe. I tak jedno wejście na kablu za dużo. Niestety...
Ejek -8,4 Też poślizg duży. SL jak zawsze był 7 pips.
Zrobiłem screeny i zamknąłem platformę
Dzień na duży minus, a co gorsze rażące naruszenie zasad planu działania.
Dzisiaj się uparłem. Zwielokrotniłem ryzyko i 4 pozycje w jednym miejscu zagrałem. Na różnych parach, no ale wiadomo. Dostałem za to nauczkę.
Kabel -7 i -7 Pierwsze wejście to jeszcze do przyjęcia, ale drugiego nie powinno być.
Ujek -8,4 Chyba pierwszy raz zagrałem na ujku. 1,4 pipsa poślizgu. Miejsce nawet dobre.
W tym momencie powinienem zrobić sobie przerwe. I tak jedno wejście na kablu za dużo. Niestety...
Ejek -8,4 Też poślizg duży. SL jak zawsze był 7 pips.
Zrobiłem screeny i zamknąłem platformę

Trzeba wyciągnąć wnioski, wszystko przemyśleć i jutro zaatakować rynek będąc silniejszym o kolejne doświadczenia 
Ja przed ostatnie 2 tyg robiłem takie gówno, że jak teraz o tym myślę, to aż się płakać chce. Mam nadzieję, że się odbije od dna teraz
Pozdrawiam, Midas

Ja przed ostatnie 2 tyg robiłem takie gówno, że jak teraz o tym myślę, to aż się płakać chce. Mam nadzieję, że się odbije od dna teraz

Pozdrawiam, Midas
Wtrącę swoje 2 grosze odnośnie:

2) Osobiście kolejną pozycję otwieram tylko i wyłącznie jeśli poprzednią mam zabezpieczoną na min BE+2 (wyjść na zero nawet przy małym poślizgu) i początkowo było ciężko ale ostatecznie bardzo dobrze sprawdza się ta zasada do budowania piramid przy zachowaniu rozsądnego ryzyka.
Tylko nie zapomnij wyciągnąć wniosków z dzisiejszej lekcji
1) W momencie jak pozbyłem się tego negatywnego podejścia znacznie poprawiła się moja gra. Miałem dobrą strategię, która odpowiadała mojemu stylowi ale potrafiłem na spokojnie zrobić 10% w tydzień a potem stracić to w jeden dzień bo upierałem się "tak musi iść" i nie potrafiłem pozostać poza rynkiem. Obecnie nie przejmuje się jeśli nawet 3 dni pod rząd nie udaje mi się wejść w rynek. Nie ma jasnego sygnału jestem poza i cierpliwie sobie czekamadamkaluza pisze:Dzisiaj się uparłem.

2) Osobiście kolejną pozycję otwieram tylko i wyłącznie jeśli poprzednią mam zabezpieczoną na min BE+2 (wyjść na zero nawet przy małym poślizgu) i początkowo było ciężko ale ostatecznie bardzo dobrze sprawdza się ta zasada do budowania piramid przy zachowaniu rozsądnego ryzyka.
Tylko nie zapomnij wyciągnąć wniosków z dzisiejszej lekcji

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
- adamkaluza
- Pasjonat
Dokładnie tak jak piszeszMidas pisze:Trzeba wyciągnąć wnioski, wszystko przemyśleć i jutro zaatakować rynek będąc silniejszym o kolejne doświadczenia
Pozdrawiam, Midas

Tragedii nie ma, bo dzisiaj jest -30 pips czyli jedno TP. Bardziej mnie niepokoi fakt, że gram na siłę.
Od jutra motywacja! Bo jak nie to znowu w dzienniku będę musiał napisać, że gram nie zgodnie z planem

Jak najbardziej się zgadzam i staram się tak samo graćguccon pisze:1) W momencie jak pozbyłem się tego negatywnego podejścia znacznie poprawiła się moja gra. Miałem dobrą strategię, która odpowiadała mojemu stylowi ale potrafiłem na spokojnie zrobić 10% w tydzień a potem stracić to w jeden dzień bo upierałem się "tak musi iść" i nie potrafiłem pozostać poza rynkiem. Obecnie nie przejmuje się jeśli nawet 3 dni pod rząd nie udaje mi się wejść w rynek. Nie ma jasnego sygnału jestem poza i cierpliwie sobie czekam