Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ
Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA
to po co tutaj na forum chcecie od wszystkich zarabiających wyników z konta realnego, skoro za 5 minut mówicie ze wszystko można sfałszować?
Strasznie się natrudził coby zamazać wszędzie nazwę brokera. Zupełnie nie mam pojęcia czemu.adam.trade pisze:Następny lody kręci, pokazuję na filmach niby konto realne ale to nie problem coś takiego sfałszować...
No ale co tam ... zrobię mu na złość i napiszę co to za brok. Mi to wygląda na trading212.
A przepraszam: gdzieżeś to zauważyłeś jakieś pokazane wyniki ? Na tych filmach ? Bez jaj ....kupidyn pisze:to po co tutaj na forum chcecie od wszystkich zarabiających wyników z konta realnego, skoro za 5 minut mówicie ze wszystko można sfałszować?
Nie jestem w stanie zrozumieć po co ludzie robią takie rzeczy jak kręcenie badziewnych filmów z których nic nie wynika. Co chciał kolega pokazać ? Że miał pozycje zarabiającą ? I co z tego ?
Liczy się to jak wyglądał trading w dłuższym okresie, jakie podejmował ryzyko, jak ciął straty do jakich obsuw kapitału dopuścił itd.
Każdy kto kupuje system pokazany jak w powyższej aukcji ma naprawdę coś nie teges z logicznym myśleniem i prosi się o zostanie dawcą kapitału.
Jak autor ma system chce go sprzedać to ok: niech podepnie konto pod myfxbook albo inny system weryfikujący transakcje każdy zainteresowany będzie mógł oglądnąć equity, obsuwy, styl gry i ocenić czy jest to sensowne czy nie. Filmy w stylu "dziś zarobiłem" "tyle wypłaciłem" to dziecinada.
-
- Pasjonat
pytalem sie go to mowil ze sl jest kilkakrotnie mniejsze od tp i nie ryzykuje wiecej niz 1/10 kapitalu
system opiera sie o wykres h1 i gra tylko jednym zleceniem dziennie jakies opory i wsparcia
faktycznie to trading212 demo sobie tam zalozylem wyglada tak samo jak u niego
a platforma to AVUS CAPITAL zupelnie co innego niz mt4 wiec troche dziwnie
moze ktos sie wypowie jeszcze
tutaj wszeszlem w link ktos napisal ze jednak mozna wygrac
http://www.zulutrade.com/TradeHistoryIn ... ?pid=30644
ma bardzo duzo zyskownych pozycji
wszystko pieknie tylko jak zobaczylem 30 porazek z rzedu to to nie dla mnie
w tym przypadku kilkakrotnie bym wyzerowal konto
ale ryzyko duze i pozniej nie mial bym juz czym grac a tu system by caly czas wygrywal chyba system
a na tym myfxbook to az oczy bola od wynikow to nie jest zadna miara wiarygodnosci
a pozatym gdzie tu skalpowac?zaden broker na to nie pozwoli
ja zalozylem konto w fx pro bo pozwalaja skalpowac i bardzo maly spreed maja szybko ucieklem gdy zlecenia otwieraly mi sie z kilkoma pipsami poslizgu i jak tu grac nawet najlepszy system nie pomoze na "uczciwych "brokerow
2 moj broker reklamujacy sie malym spreedem i dno znacie jakiegos na ktorym da sie skalpowac sprawdzony?
-- Dodano: 07 sty 2013, 02:38 --
jeszcze chcialbym sie zapytac czy ktos mial doczynienia z LIVE SIGNALS?
system opiera sie o wykres h1 i gra tylko jednym zleceniem dziennie jakies opory i wsparcia
faktycznie to trading212 demo sobie tam zalozylem wyglada tak samo jak u niego
a platforma to AVUS CAPITAL zupelnie co innego niz mt4 wiec troche dziwnie
moze ktos sie wypowie jeszcze
tutaj wszeszlem w link ktos napisal ze jednak mozna wygrac
http://www.zulutrade.com/TradeHistoryIn ... ?pid=30644
ma bardzo duzo zyskownych pozycji
wszystko pieknie tylko jak zobaczylem 30 porazek z rzedu to to nie dla mnie
w tym przypadku kilkakrotnie bym wyzerowal konto
ale ryzyko duze i pozniej nie mial bym juz czym grac a tu system by caly czas wygrywal chyba system
a na tym myfxbook to az oczy bola od wynikow to nie jest zadna miara wiarygodnosci
a pozatym gdzie tu skalpowac?zaden broker na to nie pozwoli
ja zalozylem konto w fx pro bo pozwalaja skalpowac i bardzo maly spreed maja szybko ucieklem gdy zlecenia otwieraly mi sie z kilkoma pipsami poslizgu i jak tu grac nawet najlepszy system nie pomoze na "uczciwych "brokerow
2 moj broker reklamujacy sie malym spreedem i dno znacie jakiegos na ktorym da sie skalpowac sprawdzony?
-- Dodano: 07 sty 2013, 02:38 --
jeszcze chcialbym sie zapytac czy ktos mial doczynienia z LIVE SIGNALS?
Przeciwnie: to bardzo dobra miara wiarygodności. Tylko sprawdź sobie czy system gra na koncie real i czy jego transakcje są potwierdzone.ADASKO2012 pisze:a na tym myfxbook to az oczy bola od wynikow to nie jest zadna miara wiarygodnosci
-
- Pasjonat
nie widac jakimi kwotami obracaja na realu to moga byc microloty wiec malutkie ryzyko gry
z tak malym ryzykiem to i ja mam super systemy
z tak malym ryzykiem to i ja mam super systemy
jesli ktoś ma określony sl i tp, to co to za róznica czy gra za 100 czy za 1000? i w pierwszym i w drugim przypadku będę działał.
Jak masz takie super systemy dzialające na mikrolotach to udostepnij, na pewno będą działały i na lotach.
Jak masz takie super systemy dzialające na mikrolotach to udostepnij, na pewno będą działały i na lotach.
-
- Pasjonat
oj sa roznice i to duze
dla microlotow zabezpieczyc konto to pryszcz i mozna grac bardzo duzym stopem i sie nie przejmujesz mozna to porownac do demo
dla lotow zabezpieczyc konto juz trudniej sl nie moze byc zbyt duzy ani zbyt maly,broker napewno ci nie pomoze sam bylem kilkakrotnie zlapany na sl co do dziesiatnej czesci pipsa oczywiscie zupelny przypadek i cena zawracala,broker stp twuuu
i najwazniejsze nerwy kilka porazek z rzedu i jestes purpurowy
systemy sa zalezne od wielkosci konta
nawet slaby system na grubym koncie zadziala predzej czy pozniej
a pozatym jest duzo dobrych systemow tylko sa zli ludzie
mysla ,ze da sie kilkaset procent w tydzien zarobic
a jak ktos da system kilkaset procent np w rok to coooo taki slaby
dla microlotow zabezpieczyc konto to pryszcz i mozna grac bardzo duzym stopem i sie nie przejmujesz mozna to porownac do demo
dla lotow zabezpieczyc konto juz trudniej sl nie moze byc zbyt duzy ani zbyt maly,broker napewno ci nie pomoze sam bylem kilkakrotnie zlapany na sl co do dziesiatnej czesci pipsa oczywiscie zupelny przypadek i cena zawracala,broker stp twuuu
i najwazniejsze nerwy kilka porazek z rzedu i jestes purpurowy
systemy sa zalezne od wielkosci konta
nawet slaby system na grubym koncie zadziala predzej czy pozniej
a pozatym jest duzo dobrych systemow tylko sa zli ludzie
mysla ,ze da sie kilkaset procent w tydzien zarobic

Bzdury opowiadasz. Przecież wystarczy wielkość pozycji dobierać w zależności od ustalonych parametrów ryzyka i SL'a - w takim wypadku nie ma różnicy czy będziesz grał nano, mikrolotami czy zwykłymi lotami.ADASKO2012 pisze:oj sa roznice i to duze
dla microlotow zabezpieczyc konto to pryszcz i mozna grac bardzo duzym stopem i sie nie przejmujesz mozna to porownac do demo dla lotow zabezpieczyc konto juz trudniej sl nie moze byc zbyt duzy ani zbyt maly
Pomijając oczywiście martyngały - czyli systemy zwiększające wielkości pozycji (np. po stracie) bo tu wiadomo, że szybko kapitału braknie. No i nie grając dziesiątkami lotów na pozycję co z reguły powoduje zwiększone przeszkody ze strony brokera z czym jednak można sobie poradzić.
Taa ? A potrafisz pokazać choć jeden taki ? Nie wymagam kilkaset procent w rok, wystarczy mi kilkadziesiątADASKO2012 pisze:mysla ,ze da sie kilkaset procent w tydzien zarobic

-
- Pasjonat
Widac,ze malo grasz lub nie grasz
broker robi problemy kiedy wygrywasz i to kazdy pic na wode jego gadanie
pewnie powiesz nieprawda bo ecn nie robi takich problemow tak tak a swistak siedzi.....
myfxbook wiekszosc dobrych wynikow ciekawe dlaczego przewaznie z kilku miesiecy
kazdy system ma tez slabsze dni
wiec dla ciebie stracic pare stowek na microlotach to to samo co kilkadziesiat tysiecy na lotach
to sie nazywa ryzyko system dziala jak zaczniesz nim grac tu akurat mial slabszy moment i zonk
kilkadziesiat procent ?to wal smialo na myfxbook tam maja po kilka tysiecy%
pewnie powiesz nieprawda bo ecn nie robi takich problemow tak tak a swistak siedzi.....
wiec dla ciebie stracic pare stowek na microlotach to to samo co kilkadziesiat tysiecy na lotach
to sie nazywa ryzyko system dziala jak zaczniesz nim grac tu akurat mial slabszy moment i zonk
widać żeś nowy i nie zarabiasz w dodatkuADASKO2012 pisze:Widac,ze malo grasz lub nie grasz