Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
ROA
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: ROA »

Szukam wskaźnika, który rysował będzie poziomą linię od momentu otwarcia świeci H1 do momentu otwarcia następnej H1.
Na poniższym obrazku przykład rysowania linii co dwie godziny(parzyste) tj. 8:00, 10:00, 12:00 itd
Obrazek

maxford
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maxford »

Witam

Na poprzedniej stronie znajduje się indykator o nazwie TrendlinePips.mq4 niestety moja platforma czyta go jako strategie, czy ktoś jest w stanie zaradzić coś w tej kwestii? Ten wskaźnik byłby dla mnie szalenie przydatny.

Jednocześnie chciałbym zapytać, czy ktoś z użytkowników forum spotkał się z indykatorem który pozycje SELL i BUY zaznaczałbym poziomą linią różnego koloru? Gram na różnych TF i zdarza mi się mieć otwarte jednocześnie pozycje długie i krótkie, nierzadko blisko siebie.

Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

ROA pisze:Szukam wskaźnika, który rysował będzie poziomą linię od momentu otwarcia świeci H1 do momentu otwarcia następnej H1.
Od H1 do H1.

Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
ROA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ROA »

bakubaq pisze:
ROA pisze:Szukam wskaźnika, który rysował będzie poziomą linię od momentu otwarcia świeci H1 do momentu otwarcia następnej H1.
Od H1 do H1.

Pzdr.
Dzięki wielkie, dokładnie o coś takiego mi chodziło :) Wskaźnik bardzo mi się przyda :564:

rafkaa
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: rafkaa »

witam, jestem nowy na forum i na forexie, szukam takiego wskaźnika który jeżeli by sie pojawił inside bar, zaznaczałby je rysując linie od wierzchołków świecy matki coś jak na zdjęciu jest taki wskaźnik?
http://imageshack.us/photo/my-images/40/pinbar.jpg/

a drugi to np żeby mi pokazywał pin bary markując je w kółeczko czy wyraźny sposób mi pokazał używam
pin bar aha 02 ale nie wiem co oznaczają te strzałki, fiftaki, mocniejszego koloru słabszego oraz
iB_nn on pokazuje pin bary ale makruje na nich kreskę czerwona albo zieloną też nie wiem co to oznacza :) czerwona spadek a zielona przyszły wzrost? :)
trzeci skażnik żeby mi zliczał iość wygranych/straconych pipsów w podziale czasowym np 5 stycznia +300 pips, 6 stycznia -300 pips taką ala tabelką zbiór informacji na dłuższa mete o mojej grze
dodam ze chciałbym grac PA czy cos jeszcze jakiś ważnych wskaźników powinienem używać?
z gory dzieki za odpowiedz i wyrozumiałość :)

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

rafkaa pisze:witam, jestem nowy na forum i na forexie, szukam takiego wskaźnika który jeżeli by sie pojawił inside bar, zaznaczałby je rysując linie od wierzchołków świecy matki coś jak na zdjęciu jest taki wskaźnik?
http://imageshack.us/photo/my-images/40/pinbar.jpg/

a drugi to np żeby mi pokazywał pin bary markując je w kółeczko czy wyraźny sposób mi pokazał używam
pin bar aha 02 ale nie wiem co oznaczają te strzałki, fiftaki, mocniejszego koloru słabszego oraz
iB_nn on pokazuje pin bary ale makruje na nich kreskę czerwona albo zieloną też nie wiem co to oznacza :) czerwona spadek a zielona przyszły wzrost? :)
trzeci skażnik żeby mi zliczał iość wygranych/straconych pipsów w podziale czasowym np 5 stycznia +300 pips, 6 stycznia -300 pips taką ala tabelką zbiór informacji na dłuższa mete o mojej grze
dodam ze chciałbym grac PA czy cos jeszcze jakiś ważnych wskaźników powinienem używać?
z gory dzieki za odpowiedz i wyrozumiałość :)

To powinno pomóc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

rafkaa
Uczestnik
Uczestnik

nie do końca o to chodziło żaden z tych wskaźników nie rysuję lini od świecy matki przy pojawieniu się Inside bara, oraz żaden nie zaznacza Pin barow, pipsow tez nie zliczają :)
dodam ze chce żeby to było pokazywane przy TF H1 i H4

tomek-92
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomek-92 »

Tutaj coś znalazłem ale nie umiem uruchomić http://www.forexstrategiesresources.com ... indicator/

rafkaa
Uczestnik
Uczestnik

to juz lepiej, pin bary pokazuje ładnie ale ciągle brakuje mi kalkulatora pipsow, i lini od matki swiecy przy inside barze,
możne ktoś mi wytłumaczyć co oznacza czerwona/zielona linia przy tym addonie pinbar? zielona ze nastąpi wzrost a czerwona ze spadek?

-- Dodano: 06 sty 2013, 13:09 --

mam kolejne pytanie pościągałem addony do określania pin barów inside barów:
iB_nn
PinBar
mikko_Pinbar
PriceAction AHA 0_2v2

i dlaczego na tym zdjęciu nei zostały zaznaczone jasno widoczne pin bary i inside bary które widać gołym okiem te wskaźniki działają czy to taka ściema?
http://imageshack.us/photo/my-images/856/dlaczego.jpg/

zaznaczyłem czerwonymi kreskami i kołkami co nie zostało zaznaczone a jest pinbarem/insidebarem może mi ktoś to wytłumaczyć?

tomek-92
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomek-92 »

rafkaa możesz przesłać gotowy plik wskaznika pinbar ,ściągam z tej strony co przesłałem i u mnie nie działa

ODPOWIEDZ