Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Mateusz Stencel.
Bywalec
Bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: Mateusz Stencel. »

Witam,

Panowie potrzbuje wskaźnika do platformy dukascopy (jforex) który pokazywał by mi w rogu wykresu aktualny spread dla danej pary walutowej. Dla mt4 znalazłem bez problemu natomiast do Jforex mam problem.

Gdyby ktoś był na tyle miły by powiedzięc gdzie to znajdę byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam.
Zapraszam na mojego bloga-link poniżej.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Może nie wyświetla w rogu ale spełnia swoją rolę:
http://pl.luktom.biz/Page/100/luktom-ask-bid-lines
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Mateusz Stencel.
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mateusz Stencel. »

Dziękuje raposo.
Zapraszam na mojego bloga-link poniżej.

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

Witam

Jak jest ze scalpem ?testował ktoś ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Co masz konkretnie na myśli? Z reguły takie pytania padają jeśli ktoś zastanawia się czy będzie miał problemy z przetrzymywaniem zleceń czy też innymi utrudnieniami handlu ze strony brokera. Jeśli o to chodzi to bez obaw. Nic takiego Cię nie spotka. Przynajmniej ze strony samego Dukascopy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Co masz konkretnie na myśli? Z reguły takie pytania padają jeśli ktoś zastanawia się czy będzie miał problemy z przetrzymywaniem zleceń czy też innymi utrudnieniami handlu ze strony brokera. Jeśli o to chodzi to bez obaw. Nic takiego Cię nie spotka. Przynajmniej ze strony samego Dukascopy.
Zależy mi na braku poślizgów i oczywiście jak najmniejsze opłaty i spredy ,czasami gram na 2-3 pip.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Spready na demo są takie same jak na koncie rzeczywistym dlatego polecam poobserwować pary, które Cię interesują w godzinach w których planujesz grać.

Prowizje wynikają z tabeli i zależą od wpłaconego depozytu, środków na rachunku lub wypracowanego obrotu (najwyższy pułap to standardowo 0,0035%, najniższy 0,001%).

Poślizgi u brokerów ECN to naturalne zjawisko więc mogą występować, szczególnie przy danych makro lub w godzinach nocnych kiedy płynność jest mała. Trudno zmierzyć ich skalę, bo to zależy od strategii inwestora. Ja przy swoim daytradingu ich właściwie nie odczuwam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Spready na demo są takie same jak na koncie rzeczywistym dlatego polecam poobserwować pary, które Cię interesują w godzinach w których planujesz grać.

Prowizje wynikają z tabeli i zależą od wpłaconego depozytu, środków na rachunku lub wypracowanego obrotu (najwyższy pułap to standardowo 0,0035%, najniższy 0,001%).

Poślizgi u brokerów ECN to naturalne zjawisko więc mogą występować, szczególnie przy danych makro lub w godzinach nocnych kiedy płynność jest mała. Trudno zmierzyć ich skalę, bo to zależy od strategii inwestora. Ja przy swoim daytradingu ich właściwie nie odczuwam.
Dzieki
Widziałem,że otwierając przez Forex Club mogę mieć fajne zniżki,jeżeli się zdecyduje to przez waszą stronkę,pozdrawiam.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

MarkoS pisze::mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: Witam
Miałem to samo teraz loguje się bezpośrednio ze stronki,więcej roboty ale nie mam już nerwów na mieszanie z instalacjami .
Czy ktoś może mi podać link do web platformy dykasa, do wersji demo. Znalazłem tylko do live, a po samodzielnej zmianie adresu na demo, niby stronka sie wyświetla, ale zalogować mnie nie chce.

Z góry dzięki.

edit: chyba korzystałem jednak z dobrej strony : https://demo-login.dukascopy.com/aDDS/login.php

Niestety nie chce mnie zalogować, miał ktoś podobny problem ?

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

malsehen pisze:
MarkoS pisze::mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: Witam
Miałem to samo teraz loguje się bezpośrednio ze stronki,więcej roboty ale nie mam już nerwów na mieszanie z instalacjami .
Czy ktoś może mi podać link do web platformy dykasa, do wersji demo. Znalazłem tylko do live, a po samodzielnej zmianie adresu na demo, niby stronka sie wyświetla, ale zalogować mnie nie chce.

Z góry dzięki.

edit: chyba korzystałem jednak z dobrej strony : https://demo-login.dukascopy.com/aDDS/login.php

Niestety nie chce mnie zalogować, miał ktoś podobny problem ?
Link z którego się loguje
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... emo_login/

ODPOWIEDZ