DayTrading: Czwartek 3.01.2012
Re: DayTrading: Czwartek 3.01.2012
EU's Barroso says the Euro remains strong
no i m5 pokazują zupełnie co innego niż m1, a z m5 dalsze S
no i m5 pokazują zupełnie co innego niż m1, a z m5 dalsze S
Ostatnio zmieniony 03 sty 2013, 12:05 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- jurekszczurek
- Gaduła
taki prosty scenariusz ?, żadnych zwrotów akcji ? - chyba nie kupięAdam pisze:Jaki szok przecież pisałem o tym od połowy grudnia co roku styczeń luty to realizacja zysków. Żaden z smart money nie będzie realizował zysków na koniec roku oni płacą podatki od lipca podciągnęli edka dość znacznie teraz zabierają swoje.Myslę że w okolice 1,2640 do końca lutego powinni dociągnąć.Pierwsza S-ka poszła wczoraj o 9 dzisiaj piramida i oby tak dalej do dołusnikers_m pisze:co edka zjechali omg szok
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" 

taki prosty scenariusz ?, żadnych zwrotów akcji ? - chyba nie kupię
to sprzedajesz?
to sprzedajesz?
reuters.com pisze:The euro extended falls against a broadly firmer dollar on Thursday, hitting a fresh three-week low on worries about the prospect of more U.S. budget wrangling in coming weeks.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Nie martw sie nie tylko Ty to psychologia najtrudniejsze na forex ja staram się grac na wysokich tf najniżej 1h i na prostym czystym wykresie jedynie wsparcia opory i SD trochę mniej błędnych decyzji ale niestety takie też sąsnikers_m pisze:Strasznie źle ostatnio wybieram miejsca wejść wtedy gdy dobre to się waham, wtedy gdy złe to walę bez zastanowienia ale deprymujące...
-- Dodano: 03 sty 2013, 12:11 --
No nie do końca prosty scenariusz to nie tak że stawiam eski i koniec teraz najtrudniejsza praca zarządzanie tymi pozycjami.I do końca nie ma pewności że założenia się sprawdzą.jurekszczurek pisze:taki prosty scenariusz ?, żadnych zwrotów akcji ? - chyba nie kupięAdam pisze:Jaki szok przecież pisałem o tym od połowy grudnia co roku styczeń luty to realizacja zysków. Żaden z smart money nie będzie realizował zysków na koniec roku oni płacą podatki od lipca podciągnęli edka dość znacznie teraz zabierają swoje.Myslę że w okolice 1,2640 do końca lutego powinni dociągnąć.Pierwsza S-ka poszła wczoraj o 9 dzisiaj piramida i oby tak dalej do dołusnikers_m pisze:co edka zjechali omg szok
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
- Seneka
TS i po sprawie 

Tak myślę!
Tak myślę!
Jak elka - to imo teraz. Cena jest na ważnym wsparciu oraz ostatniej LT wzrostowej.
Imo opuścimy tą LT, ale pewnie nie dziś, a na pewno nie na sesji UE. Przed wejściem US przydałaby się korekta.
Na eskę rano były dziś bardzo czytelne sygnały
i można było fajnie podbudować na korektę. Teraz moim zdaniem jest za mocny "koszyk wsparć" żeby tak po prostu puściło. Tutaj to ja zyski zrealizowałem.
A jak już puści to następne możliwe odbicie pewnie ze 120 pipsów niżej, przy kolejnej LT.
Imo opuścimy tą LT, ale pewnie nie dziś, a na pewno nie na sesji UE. Przed wejściem US przydałaby się korekta.
Na eskę rano były dziś bardzo czytelne sygnały

A jak już puści to następne możliwe odbicie pewnie ze 120 pipsów niżej, przy kolejnej LT.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
IMOMpapiez pisze:Jak elka - to imo teraz
Moja projekcja poczynań "dostawców płynności" : To nie będzie jeszcze właściwe odbicie bo dołek osiągną w okolicach drugich danych z USA. Wtedy mozolnie (bo będzie dużo chętnych) odrobią górkę.. a wtedy przyspieszą..
mogą to jeszcze zignorować ale jak na razie KRAB wersja wzrostowa na edku 

E j zatrzymanie na w okolicech 113 76 przy dolnej bandzie na h4 i 13100 naruszone na E/U
Tu bym polemizował przebicie dolnej bandy zanegowało dalsze wzrosty na edku jednocześnie potwierdziło znaczenia poziomu 1,33 .Ja na dzień dzisiejszy widzę spadek do 1,3020MERLIN pisze:mogą to jeszcze zignorować ale jak na razie KRAB wersja wzrostowa na edku
1,3020 to może za bardzo optymistycznie ale 1,3060 powinni być
Ostatnio zmieniony 03 sty 2013, 13:04 przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
- Seneka
- Seneka