skalpowanie cos ciekawgo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Yankee pisze:Ja od siebie moge powiedziec ze scalping ladnie wyglada na historii, ale jak masz minute zeby podjac decyzje i wlepac zlecenie to nie jest juz tak rozowo...
Szkoda nerwow moim zdaniem.
I nie ma szans na trafnosc jak na wiekszych interwalach, bo kazdy maly szum Cie wywala
Jak ustawisz sobie skróty, to podjęcie decyzji jedno wciśniecie klawisza i zlecenie poszło..

Korzystam z tego systemu ale nie jako skalp.
Gram na M30, i kieruje się świecą z godz. 7:30 rano.
Jeśli mam potwierdzenie w tym systemie otwieram pozycje. Jako TP stawiam poziom wg wskaźnika MurayMath (+/- 1-2 poziomy), nie stosuje na razie SL (choć i taki wariant też próbowałem). Jeśli pozycja jest na - kiedy wrócę z pracy zamykam, albo ustawiam Tralling stop w zależności od widzianych perspektyw..

Póki co za krótki okres aby cokolwiek powiedzieć, ale na razie jest na +.

EDIT:
Gram na wszystkich parach.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2008, 16:03 przez Tig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Mumminek pisze:
mam tez pytanko do stosujących system na wstepie tego wątku

czy rzeczywiscie odnosicie sukcesy?
nie wiem jaki bład popełniam, trafiają mi sie ładne niewielkie zyskowne pozycje, lecz koniec końców i tak wszystko trce z nawiązką, niby stosując ten sys, moze coś pominąłem w instrukcjach, jest z kim wymienic poglądy?

Ja powiem tak. szło Mi całkiem całkiem i miałem spory % zysku. Ale jak to było wiadomo od początku że grałem ryzykiem jakim grałem ( a duuuuuuużym ) to dziś po kilku nietrafnych transakcjach straciłem wszystko to co zarobiłem i cześć depozytu :/
Ale mogłem się tego spodziewać

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Mumminek pisze: Ja powiem tak. szło Mi całkiem całkiem i miałem spory % zysku. Ale jak to było wiadomo od początku że grałem ryzykiem jakim grałem ( a duuuuuuużym ) to dziś po kilku nietrafnych transakcjach straciłem wszystko to co zarobiłem i cześć depozytu :/
Ale mogłem się tego spodziewać

A może chciwość coś zmieniła? Trzymałeś się stale zasad?
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Tig3r pisze:

Chciwość też, ale przede wszystkim złamałem swoją podstawową zasadę. I tkwiłem w blednie zawartej pozycji co cały czas szła w zła stronę z nadzieją" a na pewno zmieni kierunek i zminimalizuje stratę" efektem tego było że strata była coraz większa, zanim nie zamknąłem pozycji lub S/L tego nie zrobił.
Mm nadzieje że Mnie to nauczy żeby już tak nie robić, i wnioski właściwe z tego wyciągnę, ale się nie załamuje gram dalej.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

MrYogi pisze:
Tig3r pisze:

Chciwość też, ale przede wszystkim złamałem swoją podstawową zasadę. I tkwiłem w blednie zawartej pozycji co cały czas szła w zła stronę z nadzieją" a na pewno zmieni kierunek i zminimalizuje stratę" efektem tego było że strata była coraz większa, zanim nie zamknąłem pozycji lub S/L tego nie zrobił.
Mm nadzieje że Mnie to nauczy żeby już tak nie robić, i wnioski właściwe z tego wyciągnę, ale się nie załamuje gram dalej.
cóż cwiczenie czyni mistrza:] ale jak kazdy kto dostanie p oportfelu to predzej niz pozniej...nauczy sie konsekwentnej gry wg zasad:].....a przede wszystkim zapomni co to jest "szczescie":]

rebug
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rebug »

Mam pytanie... Jak wtłoczyć te wskaźniki do MT 4; gram na XTB. Stochhistorgram i wskazniki laguuere. Dzięki

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Kopiujesz do folderu experts->indicators i powinno śmigać:) :) :)
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

Ewentualnie jeszcze skompilować...
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

rebug
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rebug »

Jak stworzyć drugą średnią kroczącą w languerre, ponieważ jedynie jedna mi się pokazuje z załącznika dodanego przez twórcę systemu... Dzięki z góry!

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

musisz nalozyc jeszcze raz ten sam wskaznik tylko wpisz inne parametry i najlepiej zmien kolor bo sie nie polapiesz na screenie bedziesz widzial ustawienia jednej i drugiej.

ODPOWIEDZ