skalpowanie cos ciekawgo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

zeusik pisze: co robisz na demku jesli nie idzie w twoja strone? Nie obchodzi mnie w systemach w jaki sposob sie zarabia, ale jak sprytnie sie wywija on od strat.

Mozna 100razy trafic i zarobic , ale mozna tez 1 tak trafic ze strata przekroczy 100trafionych pozycji.
Zgadza się, nie tylko ważne jest kiedy wejść na odpowiednia pozycje ale tez kiedy wyjść z możliwie zaakceptowalna stratą. Mój styl jest bardzo agresywny i w moim przypadku stratę wyrobionego zysku jest bardzo prawdopodobna, dlatego u Mnie wyście z pozycji na minus to podstawa.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

MrYogi pisze:
zeusik pisze: co robisz na demku jesli nie idzie w twoja strone? Nie obchodzi mnie w systemach w jaki sposob sie zarabia, ale jak sprytnie sie wywija on od strat.

Mozna 100razy trafic i zarobic , ale mozna tez 1 tak trafic ze strata przekroczy 100trafionych pozycji.
Zgadza się, nie tylko ważne jest kiedy wejść na odpowiednia pozycje ale tez kiedy wyjść z możliwie zaakceptowalna stratą. Mój styl jest bardzo agresywny i w moim przypadku stratę wyrobionego zysku jest bardzo prawdopodobna, dlatego u Mnie wyście z pozycji na minus to podstawa.
LOL :lol:

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Yankee pisze:
LOL :lol:

Taki typ strategu 8) Lepiej mieć pozycje stratna na np. 20% depo niż i w niej tkwić nadzieją "a może się odbije" Wole już otworzyć inną pozycje i na niej zarobić :)

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sir_skiner »

zeusik pisze:I tu sie zgodze, ze ma to sens przy zwiekszonej pozycji i ryzyku. W twoim wypadku 10-20% . Inny forumowicz napisal, ze ma to sens przy ryzyku 1% he he. Jaka trzeba miec trafnosc zeby to sie w ogole zwrocilo?
taka sama jak w grze pozycyjnej, z uwzglednieniem wiekszego udzialu spreadu.
nie rozumiem w czym widzisz problem? scalping nie jest gra o zwiekszonym ryzyku z uwagi na wielkosc pozycji. scalping jest gra o zwiekszonym ryzyku z uwagi na ekstremalnie krotki horyzont inwestycji, co za tym idzie wrazliwosc na szum. bo de facto jest to gra na szumie rynku. co nie znaczy, ze nie mozna osiagnac przyzwoitej skutecznosci wejsc/wyjsc. naturalnie ze mozna, tyle ze jest trudniej (choc pewnie nie dla wszystkich). po co wiec to sie to robi? a no z uwagi na ten ultrakrotki horyzont. jesli trader pozycyjny w tydzien zrobi 5 trejdow przy srednej stopie zwrotu 10% a scalper 50 przy tp 2%, to mimo iz scalper ma 5 razy gorszy stosunek zyskow i transakcji na koniec tygodnia scalper zarobi 169%, a gracz pozycyjny "tylko" 61%. :D

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

dobra, po dzisiejszym dniu zwracam zeusikowi honor. scalpowanie boli:(

w ogole to moj pierwszy dzien w realu... to niesamowite, ze mozna takie glupoty robic, jak ja dzisiaj...

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

trzeba miec duza trafnosc jesli przy malym ryzyku zarabiasz na skalpowaniu. po prostu wykorzystaj to i czekaj dluzej na zejscie rynku.

duzo razy trafilo ci sie by po TP kurs nastepnego dnia poszedl o pareset pipsow w strone w ktora chciales? wykorzystaj to.

pozdrawiam

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

daj spokoj, o jakiej trafnosci mowa... do obiadu ubzduralo mi sie lapac gorki i dolki. efekt -7 usd. po obiedzie sl stawiam idealnie na punktach zwrotnych. efekt -13. czyli ok -6% w dzien :D :D :D
szkolne bledy, ja nie moge. nie wierzylem ze w realu jest trudniej, no to sie przekonuje 8)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Ja od siebie moge powiedziec ze scalping ladnie wyglada na historii, ale jak masz minute zeby podjac decyzje i wlepac zlecenie to nie jest juz tak rozowo...
Szkoda nerwow moim zdaniem.
I nie ma szans na trafnosc jak na wiekszych interwalach, bo kazdy maly szum Cie wywala

ODPOWIEDZ