DayTrading: Czwartek 27.12.2012
Re: DayTrading: Czwartek 27.12.2012
Klifu fiskalnego w USA nie da się uniknąć - Reid
PAP - Biznes
27 Gru 2012, 17:14
27.12. Waszyngton (PAP/int.) - Wygląda na to, że nie uda się uniknąć klifu fiskalnego w Stanach Zjednoczonych, ponieważ politycy Partii Republikańskiej nie są gotowi do współpracy - ocenił w czwartek Harry Reid, przedstawiciel Partii Demokratycznej, lider większości w Senacie USA.
Reid zaapelował do Republikanów, aby ci przedstawili swoje propozycje rozwiązania problemu klifu fiskalnego.
"Mam nadzieję, że Republikanie przyjdą do nas i przedstawią swoje plany, które ich zdaniem pozwala rozwiązać problem" - powiedział w czwartek Reid w Senacie USA.
Kontrolowana przez Republikanów Izba Reprezentantów w ubiegłym tygodniu nie podjęła działań i przekazała inicjatywę w sprawie uniknięcia klifu fiskalnego Senatowi, w którym większość stanowią Demokraci.
Republikańskiemu przewodniczącemu Izby Reprezentantów Kongresu USA Johnowi Boehnerowi nie udało się doprowadzić do głosowania nad projektem ustawy ws. podwyżki podatków dla najbogatszych, która miała pozwolić częściowo zredukować krótkookresowe negatywne skutki klifu fiskalnego, ponieważ okazało się, że nie uzyska on poparcia własnej partii. Ultrakonserwatyści z ruchu Tea Party odrzucają wszelki kompromis z prezydentem Barackiem Obamą w sporze o redukcję deficytu budżetowego.
Forsowana przez Boehnera ustawa podatkowa, przewidująca utrzymanie dotychczasowych ulg podatkowych dla wszystkich z wyjątkiem najbogatszych, których dochody przekraczają milion dolarów rocznie, miała być elementem tzw. planu B, mającego wywrzeć na prezydenta Baracka Obamę presję w sprawie tzw. klifu fiskalnego.
Na taki wariant nie zgadza się jednak Biały Dom, gdyż w ocenie administracji Obamy zbyt uprzywilejowuje on najbogatszych Amerykanów. Obama jest gotów zaakceptować kompromis w postaci zredukowania tego progu dochodowego do 400 tys. dolarów, choć wcześniej prezydent domagał się, by był on jeszcze niższy.
W środę administracja Obamy wezwała republikańską opozycję w Kongresie do powstrzymania się od blokowania porozumienia. Prezydent Obama skrócił świąteczny wypoczynek na Hawajach i powrócił do Waszyngtonu. Czasu na osiągnięcie porozumienia jest coraz mniej. Jeżeli do końca grudnia impas nie zostanie pokonany klif fiskalny zacznie obowiązywać od 1 stycznia. (PAP)
PAP - Biznes
27 Gru 2012, 17:14
27.12. Waszyngton (PAP/int.) - Wygląda na to, że nie uda się uniknąć klifu fiskalnego w Stanach Zjednoczonych, ponieważ politycy Partii Republikańskiej nie są gotowi do współpracy - ocenił w czwartek Harry Reid, przedstawiciel Partii Demokratycznej, lider większości w Senacie USA.
Reid zaapelował do Republikanów, aby ci przedstawili swoje propozycje rozwiązania problemu klifu fiskalnego.
"Mam nadzieję, że Republikanie przyjdą do nas i przedstawią swoje plany, które ich zdaniem pozwala rozwiązać problem" - powiedział w czwartek Reid w Senacie USA.
Kontrolowana przez Republikanów Izba Reprezentantów w ubiegłym tygodniu nie podjęła działań i przekazała inicjatywę w sprawie uniknięcia klifu fiskalnego Senatowi, w którym większość stanowią Demokraci.
Republikańskiemu przewodniczącemu Izby Reprezentantów Kongresu USA Johnowi Boehnerowi nie udało się doprowadzić do głosowania nad projektem ustawy ws. podwyżki podatków dla najbogatszych, która miała pozwolić częściowo zredukować krótkookresowe negatywne skutki klifu fiskalnego, ponieważ okazało się, że nie uzyska on poparcia własnej partii. Ultrakonserwatyści z ruchu Tea Party odrzucają wszelki kompromis z prezydentem Barackiem Obamą w sporze o redukcję deficytu budżetowego.
Forsowana przez Boehnera ustawa podatkowa, przewidująca utrzymanie dotychczasowych ulg podatkowych dla wszystkich z wyjątkiem najbogatszych, których dochody przekraczają milion dolarów rocznie, miała być elementem tzw. planu B, mającego wywrzeć na prezydenta Baracka Obamę presję w sprawie tzw. klifu fiskalnego.
Na taki wariant nie zgadza się jednak Biały Dom, gdyż w ocenie administracji Obamy zbyt uprzywilejowuje on najbogatszych Amerykanów. Obama jest gotów zaakceptować kompromis w postaci zredukowania tego progu dochodowego do 400 tys. dolarów, choć wcześniej prezydent domagał się, by był on jeszcze niższy.
W środę administracja Obamy wezwała republikańską opozycję w Kongresie do powstrzymania się od blokowania porozumienia. Prezydent Obama skrócił świąteczny wypoczynek na Hawajach i powrócił do Waszyngtonu. Czasu na osiągnięcie porozumienia jest coraz mniej. Jeżeli do końca grudnia impas nie zostanie pokonany klif fiskalny zacznie obowiązywać od 1 stycznia. (PAP)
- Tommy_Boss
- Pasjonat
robsoy pisze:od chwalenia sie jest dzial super trejdy tam proponuje sie przeniescTommy_Boss pisze:Ale za to jak XAG/USD wypalil to pięknie zarobiłem !!!!!!!![]()
![]()
wg mnie uformowaø sie GARTLEY ze szczytem 1,3280 dolkiem 1,3115
Soorki to tylko przypływ emocji , do tej pory na złocie tylko traciłem i w końcu przełamałem złą passę

BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
-
- Gaduła
Nowy123 jak tam z tym jenkiem będzie wg ciebie bo siedzę z l-kami na eur/jpy i gbp/jpy
jak masz nisko brane to spokojnie po tej armacie co do klifu wroca do celu 2 czyli okolice 115 MA 200 W1 cel 1 114 36 mozna uznac za zaliczony na dlugi termin USd JPY 90-95 EUR JPY 117 90 - 120termometr123 pisze:Nowy123 jak tam z tym jenkiem będzie wg ciebie bo siedzę z l-kami na eur/jpy i gbp/jpy
-
- Gaduła
Nowy123 pisze:jak masz nisko brane to spokojnie po tej armacie co do klifu wroca do celu 2 czyli okolice 115 MA 200 W1 cel 1 114 36 mozna uznac za zaliczony na dlugi termin USd JPY 90-95 EUR JPY 117 90 - 120termometr123 pisze:Nowy123 jak tam z tym jenkiem będzie wg ciebie bo siedzę z l-kami na eur/jpy i gbp/jpy
a no bawię się i kupuję na dołkach-wsparciach i sprzedaję. troche pipów już pozbierałem. na m5 eur/jpy jest linia wsparcia które okazuję się być bardzo silną. można naprawdę fajnie zarobić. czekamy na uppp

termometr123 pisze:Nowy123 pisze:jak masz nisko brane to spokojnie po tej armacie co do klifu wroca do celu 2 czyli okolice 115 MA 200 W1 cel 1 114 36 mozna uznac za zaliczony na dlugi termin USd JPY 90-95 EUR JPY 117 90 - 120termometr123 pisze:Nowy123 jak tam z tym jenkiem będzie wg ciebie bo siedzę z l-kami na eur/jpy i gbp/jpy
a no bawię się i kupuję na dołkach-wsparciach i sprzedaję. troche pipów już pozbierałem. na m5 eur/jpy jest linia wsparcia które okazuję się być bardzo silną. można naprawdę fajnie zarobić. czekamy na uppp
a czyli trejdujesz nie trzymasz na dluzej to spoko

A jak widzicie możliwość zamknięcia luki na ejku 111,99 jeszcze w tym roku, zachwianie klifem wydaje się dobrą okazją aby nie zostawiać takich ogonów przed dalszym wzrostwm
- Tommy_Boss
- Pasjonat
A Edek to gdzie tak ciśnie ?????
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!
No właśnie po domykanie tych dziur na wszystkich jenach to to na co czekam, na razie nie było chyba żadnych news-ów które odwróciłyby trend na ejkach, niestety nie śledzę newsów więc dajcie znać jak coś.Komisarz pisze:A jak widzicie możliwość zamknięcia luki na ejku 111,99 jeszcze w tym roku, zachwianie klifem wydaje się dobrą okazją aby nie zostawiać takich ogonów przed dalszym wzrostwm
Planuj Trejd, Trejduj Plan
dawno takiego obrazu rynku nie było, edek nie robi fal na żadnym interwale, jeśli na stałe zejdzie poniżej 1,32 to zupełnie zabraknie mi koncepcji na gre
topienie s&p działa niekorzystnie na moją eLkę u kangura
topienie s&p działa niekorzystnie na moją eLkę u kangura