Pierz Andrzej pisze:Toś ich Piotrek zastrzelił

, założę się że nikt o tym nie pomyślał że inaczej będzie wyglądał wykres renko np 5 pipsowy zaczynający się od 1.0000 a inaczej zaczynający się od 1.0001

no chyba że ktoś korzysta z wykresów renko co 1 pips
Autorem tematu jest
BUF, jednak odpowiem za siebie :
W.w. problemy występowały na wykresach RangeBars. Olewałem to, bo nie o to przecież chodzi, aby dopasować EA pod wykres, który już kiedyś był, a teraz jest już tylko historią. EA jeśli ma dobre zasdy otwierania i zamykania transakcji - musi poradzić sobie w każdym przypadku ( kiedy wykres przybiera różne postaci i wygląd ).
Na wykresie Renko o dziwo takie problemy nie występują. Nie wiem dlaczego ( zastrzelcie mnie, ale nie mam pojęcia ).
Może jest to spowodowane wersją EA rysującego wykres ? ( korzystam z RenkoLiveChart_v3.2 ).
Może ma przyjętą stałą wartość startu np. 1.0000 ?
Wykorzystuję różne boxy : 5, 15, 25 i na każdym z nich świeczki rysują się od Open zaokrąglonego do 5 pipsów.
Czyli na boxach 15 pipsowych Open świec zaczynają się TYLKO od 1.3130, 1.3145 itd.
Jest tak zawsze. Resetowałoem platformę, resetowałem dane historyczne i zasysałem nowe, robiłem to u kilku brokerów i u każdego wykres ( świeczki ) rysują się od tych samych wartości.
Myślę, że EA rysujące wykres w tej wersji ma jakiś stały punkt odniesienia.
Nie wiem jak sytuacja ma się na boxach 1 pips lub 4 pipsy.
Solą życia jest kasa.