DayTrading: Piątek 21.12.2012
Re: DayTrading: Piątek 21.12.2012
Zdaje się że komuś dziś trading nie poszedł %-)...
- atlanticos
- Maniak
piątki mają to do siebie... choc w sumie to dziś był kierunek nocny pod klif kontynuowany więc łatwiejszy do przewidzenia...Mpapiez pisze:Zdaje się że komuś dziś trading nie poszedł %-)...

ale on miał swoje analizy i dlatego teraz przyszedł na forum po inne

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- ZielonaMgielka
- Maniak
Musza sie jakos zabezpieczyc na wypadek niespodziewanych ruchow podczas malo plynnego rynku. Taka politykaspeedpips pisze:Mam pytanko odnośnie Dukasa na edku mam zyskowną pozycję na jakieś 15 pipsów i mi longa otworzyło samo ?????
O co kaman ?? Już o 19:00 zmieniają dźwignię z 1:100 na 1:30 ???
że niby w celu ochrony mojego depo ??

lepje chodzi EUR JPY ladnie na M5 wkanale kreca L i S na skalpa po 10 12 pipsa ladny zygazk teraz 5 tka
Dźwignię na weekend zmieniają , tak jest w regulaminie i ja w to nie wnikam, otwieranie przeciwstawnej pozycji żeby zrównoważyć do MC z niższą dźwignią zamiast od razu wywalać MC na koncieatlanticos pisze: Peter wytłumaczysz mi to? Jak moga sami pozycje otworzyc czy zmienic dzwignie??
Ja w Admiralu mam dzwignie 1:200 do balansu 15 tys zł na rachunku, dopiero po przekroczeniu zmieniaja na 1:100... A o otwieraniu za mnie pozycji pierwszy raz slysze... zart jakis?

Zresztą ja tam nie narzekam, czasem zwiększą czas egzekucji zleceń do 3 sekund jak gram przeciwko ich klientom ale w Admirale 3 sekundy to było minimum z tego co pamiętam, chyba że masz pseudo ecn AM Pro to nie wiem jak tam jest.
Dobra odrobiłem połowę dzisiejszych strat na tym żółwim wzroście na ejku, najważniejsze że tydzień na plusie i można już planować kolejny tydzień

Planuj Trejd, Trejduj Plan
ED na dziennych wyszedł górą z szerokiego kanału spadkowego.
Na tygodniowych świeczkach również wybił górą kanał.
Pozostał jeszcze w kanale rysowanym po close tygodniowym (mocny opór).
Wygląda, że po korekcie (ewentualnym powrocie do linii kanału spadkowego) powinien dalej iść do góry, ale ostrożność nie zaszkodzi zwłaszcza, gdyby zaczęły puszczać wsparcia:

-- Dodano: 22 gru 2012, 15:06 --
Na naszym rynku doszliśmy do oporu i wygląda na to, że jesteśmy teraz w korekcie trendu wzrostowego.
Czy to będzie korekta płaska, czy pogłębiona to trudno powiedzieć:

Na tygodniowych świeczkach również wybił górą kanał.
Pozostał jeszcze w kanale rysowanym po close tygodniowym (mocny opór).
Wygląda, że po korekcie (ewentualnym powrocie do linii kanału spadkowego) powinien dalej iść do góry, ale ostrożność nie zaszkodzi zwłaszcza, gdyby zaczęły puszczać wsparcia:

-- Dodano: 22 gru 2012, 15:06 --
Na naszym rynku doszliśmy do oporu i wygląda na to, że jesteśmy teraz w korekcie trendu wzrostowego.
Czy to będzie korekta płaska, czy pogłębiona to trudno powiedzieć:

-
- Stały bywalec
czy jakas polska platforma oferuje konta pamm?
Może się mylę ale chyba nie ja znam tylko Alparimoczymorda pisze:czy jakas polska platforma oferuje konta pamm?
-- Dodano: 22 gru 2012, 21:50 --
Na okres poświąteczny w dłuższym terminie widzę wzrosty na edku po niewielkiej korekcie. Trzy razy grubasy bronili od września swoich stopów a teraz jak nie dali rady to edek powinien ostro wyskoczyć w górę.Chyba że mają jeszcze kasę i ściągną go do podłogi zobaczymy. Narazie skłaniałbym się do takiego schematu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
no po takim przemówieniu D. Cameron'a polecimy na dzień dobry (a może i na dobry wieczór) do pierwszego wsparcie coś mi się wydaje
http://m.onet.pl/wiadomosci/swiat,1fkd1
http://m.onet.pl/wiadomosci/swiat,1fkd1
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "