DayTrading: Czwartek 20.12.2012
Re: DayTrading: Czwartek 20.12.2012
Powie mi ktoś szybko co i jak? Widać, że się nie dogadali i Obama zavetował. Co dalej?
technicznie sprawę widzę tak, h1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
Sami analitycy nie wiedzą, jak będzie
Osobiście uważam, że dolar dalej będzie się osłabiał, ale znalazł się na wsparciu, którego nie przebił. Ryzykuję krótką pozycją na USDPLN, ale uważam, ze ryzyko jest duże. To samo dotyczy EURUSD z długą pozycją. Ale skłaniam się bardziej to sytuacji, jaką przedstawił xantiros.

-
- Gaduła
Jutro PKB z wysp. To będzie kluczowa sprawa czy nastąpi korekta w dół czy może przebije opór 1.3000 w co chyba wątpię dlatego zastanawiam się nad zajęciem s-ki z sl 1.3010. co sądzicie?
Edka może skośne na chwile podniosą, bo często robią na odwrót do dnia, jak w dzień dół to oni góra i odwrotnie
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...
gra ktoś pod RGR'a na D 1 EURO/PLN ???
trzeba hedżować by nie zwariować 

Generalnie na egzotykach nie gram A co do RGR to nie jest to zbyt pewne zagranie. Statystycznie częściej występuje w trendzie niż zapowiada odwrócenie. Dość ostrożnie podchodzę do RGR .HENIEK pisze:gra ktoś pod RGR'a na D 1 EURO/PLN ???
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
- Seneka
Jak już inwestujesz w złotówkę. to przerzuć się na USDPLN, większa płynność. Mnie udaje się wyciągnąć dużo większe zyski niż z EURUSD, a wahania nie są tak duże, więc łatwo można uciekać ze stratnych pozycji i nie tak często załapie się stoploss. Poza tym widać różnicę na rachunkuHENIEK pisze:gra ktoś pod RGR'a na D 1 EURO/PLN ???

Wszystko OK tylko kilkadziesiąt pips spreedu ( u mnie 22) to trochę sporo na edku często mam spreed ujemny cała transakcja kosztuje mnie max 1,5 pipsmartell pisze:Jak już inwestujesz w złotówkę. to przerzuć się na USDPLN, większa płynność. Mnie udaje się wyciągnąć dużo większe zyski niż z EURUSD, a wahania nie są tak duże, więc łatwo można uciekać ze stratnych pozycji i nie tak często załapie się stoploss. Poza tym widać różnicę na rachunkuHENIEK pisze:gra ktoś pod RGR'a na D 1 EURO/PLN ???
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
- Seneka
- Seneka
No to spójrzmy na liczby (u mnie, w BOŚ FX):Adam pisze:Wszystko OK tylko kilkadziesiąt pips spreedu ( u mnie 22) to trochę sporo na edku często mam spreed ujemny cała transakcja kosztuje mnie max 1,5 pipsmartell pisze:Jak już inwestujesz w złotówkę. to przerzuć się na USDPLN, większa płynność. Mnie udaje się wyciągnąć dużo większe zyski niż z EURUSD, a wahania nie są tak duże, więc łatwo można uciekać ze stratnych pozycji i nie tak często załapie się stoploss. Poza tym widać różnicę na rachunkuHENIEK pisze:gra ktoś pod RGR'a na D 1 EURO/PLN ???
EURUSD - spread 1,8 pispa (około 55 zł na lot)
USDPLN - spread 3,0 pipsa (około 300 zł !!!)
Robisz 6 pipsów (a o to nie jest trudno w ciągu dnia) i masz 600 zł lub około 185 zł na EURUSD. A USDPLN ładnie można przewidzieć, bo wpływ na kurs ma dolar i info z Polski, które łatwiej jest zinterpretować niż dane z Europy

Polecam, bo sam długo inwestowałem w EURUSD.