teoretycznie tak powinno byc praktycznie robi sie RISK ON i dalej dolar traci plus at i dodruktermometr123 pisze:mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi? mamy dobre dane z USA czyli dolar powinien się umacniać teoretycznie,tymczasem kurs edka i kabla rośnie. Ja coś źle rozumuje?![]()
risk on to umocnienie dolara... ucieczka od ryzyka... a dodruk rynek juz dawno zdyskontowal...Nowy123 pisze:teoretycznie tak powinno byc praktycznie robi sie RISK ON i dalej dolar traci plus at i dodruktermometr123 pisze:mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi? mamy dobre dane z USA czyli dolar powinien się umacniać teoretycznie,tymczasem kurs edka i kabla rośnie. Ja coś źle rozumuje?![]()
RISK ON to oslabienie dolara !!atlanticos pisze:risk on to umocnienie dolara... ucieczka od ryzyka... a dodruk rynek juz dawno zdyskontowal...Nowy123 pisze:teoretycznie tak powinno byc praktycznie robi sie RISK ON i dalej dolar traci plus at i dodruktermometr123 pisze:mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi? mamy dobre dane z USA czyli dolar powinien się umacniać teoretycznie,tymczasem kurs edka i kabla rośnie. Ja coś źle rozumuje?![]()
Nowy123 pisze:
RISK ON to oslabienie dolara !!i wchodzenie w ryzykowne aktywa
ja wspomagam sie przy tym MACD - wtedy jest wg mnie latwiej... i przyznam że wszystkie wskazniki moga dla mnie nie istniec ale do wyznaczanie zawracania fal MACD i jego dywergencje sa bezcenne - nie wyobrazam sobie jego brakuwitek1286 pisze:wogole mi sie nie sprawdza ostatnio granie pod trend, kupowanie dolków to wrozenie z fusów, bo co chwile okazuje sie ze dolek sie pogłębia w nieskonczonosc, stracilem juz na tym majątek.
a kiedy myslisz zeby poczekac bo dolek sie pogłębi, strzal w góre i kontynuacja wzrostow, tyle ze juz beze mnie