Złoty graal
Re: Złoty graal
Gdyby nie godzina to bym grał longa teraz. Widać co i jak na screenie. Może nawet pójdą, ale dziś już zrobili ładny ruch w górę i w dół, więc może być mielona.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zauważyłem, że strasznie został zmniejszony czas, w którym można edytować posty.
Jakaś tam mała analiza edka na screenie, od 1.31 będzie pewnie fajnie można na longi wejść. Ciekaw jestem czy nie będzie czasem mielony teraz (przez najbliższe parę dni) w okolicach tego poziomu z powodu Świąt itp.
btw. Nie znajdzie się nikt, kto by się wypowiedział na temat zabezpieczania pozycji (tego co pisałem stronę wcześniej)? Chętnie bym jakichś opinii innych osób posłuchał, może jakiś pomysł by mi ktoś podsunął jak ten problem rozwiązać.
Pozdro
Jakaś tam mała analiza edka na screenie, od 1.31 będzie pewnie fajnie można na longi wejść. Ciekaw jestem czy nie będzie czasem mielony teraz (przez najbliższe parę dni) w okolicach tego poziomu z powodu Świąt itp.
btw. Nie znajdzie się nikt, kto by się wypowiedział na temat zabezpieczania pozycji (tego co pisałem stronę wcześniej)? Chętnie bym jakichś opinii innych osób posłuchał, może jakiś pomysł by mi ktoś podsunął jak ten problem rozwiązać.
Pozdro
Gdyby istniało idealne rozwiązanie wszyscy by je stosowali i nie było by takich pytań jak TwojeMidas pisze: btw. Nie znajdzie się nikt, kto by się wypowiedział na temat zabezpieczania pozycji (tego co pisałem stronę wcześniej)? Chętnie bym jakichś opinii innych osób posłuchał, może jakiś pomysł by mi ktoś podsunął jak ten problem rozwiązać.

Jeśli stosowałeś i sprawdzałeś różne opcje wypierz tą która najbardziej Ci pasuje, nie powoduje dodatkowego obciążenia psychy i pasuje do trading planu.
Ja osobiście mam automat który ustawia mi sztywno BE+2 po osiągnięciu 12 pipsów ale często się zdarza że sam zmniejszam SL zanim te 12 pipsów będzie. Poza tym wszystkie poziomy SL/TP/BE zawsze dostosowuje do tego co widać na wykresie a pomagają mi w tym górki i dołki. Dodam iż średnio SL mam na poziomie 5p a TP ustawiam >20p co nie znaczy iż nie zamykam pozycji np na +5p albo -2p jak coś idzie nie tak jak moim zdaniem powinno :]
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Hej Midas,Midas pisze:Nie znajdzie się nikt, kto by się wypowiedział na temat zabezpieczania pozycji (tego co pisałem stronę wcześniej)? Chętnie bym jakichś opinii innych osób posłuchał, może jakiś pomysł by mi ktoś podsunął jak ten problem rozwiązać.
Pozdro
Wrzuce swoje 2 grosze. W wiekszosci przypadkow nie uznaje przesuwania stopa powyzej entry w poczatkowej fazie tradu gdyz rynek zwyczajnie nie respektuje takich poziomow. Wole ograniczac stopniowo ryzyko przesuwajac go po dolkach badz po gorkach. To i branie czesci zyskow w poczatkowej fazie transakcji dosyc szybko eliminuje poczatkowe ryzyko. Samo zarzadzanie ryzykiem zalezy od tego czy jest to "Touch" trade (tak jak powyzszy skalp na EU) czy jest to trade oparty na sygnale PA.
Pozdro
Siema,
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!
Dużo pipsów, dużo zdrowia i tak naprawdę to wystarczy, bo mając pieniądze i zdrowie to już nie wiele do szczęścia trzeba
(Oczywiście jeżeli dla kogoś znalezienie kobiety nie jest dużym problemem
).
Pozdro dla wszystkich czytających i nie tylko
Oby ci co zarabiają nadal zarabiali, a ci co nie zarabiają zaczęli zarabiać 
Moje postanowienie noworoczne to wlecieć z powrotem na real na pełnej k***ie. W przeciągu paru tygodni będę miał fundusze, do tego momentu jeszcze pocisnę demo. Podsumowania tamtego tygodnia przed Świętami mi się nie chce robić, zacznę już od tego tygodnia. W Święta nie grałem, bo to moje pierwsze Święta tak "na poważnie" z forexem i wszyscy marudzili, że będzie gówno a nie płynność, więc stałem z boku i obserwowałem. Oby wszystko się ułożyło zgodnie z moim planem, który mam w głowie.
Pozdrawiam, Midas
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!
Dużo pipsów, dużo zdrowia i tak naprawdę to wystarczy, bo mając pieniądze i zdrowie to już nie wiele do szczęścia trzeba

Pozdro dla wszystkich czytających i nie tylko

Moje postanowienie noworoczne to wlecieć z powrotem na real na pełnej k***ie. W przeciągu paru tygodni będę miał fundusze, do tego momentu jeszcze pocisnę demo. Podsumowania tamtego tygodnia przed Świętami mi się nie chce robić, zacznę już od tego tygodnia. W Święta nie grałem, bo to moje pierwsze Święta tak "na poważnie" z forexem i wszyscy marudzili, że będzie gówno a nie płynność, więc stałem z boku i obserwowałem. Oby wszystko się ułożyło zgodnie z moim planem, który mam w głowie.
Pozdrawiam, Midas
Witam wszystkich w Nowych Roku !
Tam gdzie czarna mała kreska to usiadłem do kompa, bo musiałem odespać Sylwestra, myślałem czy zagrać ale nie do końca mi się podobał setup i uznałem, że poczekam na ruch
korekta
wejście. Czerwonymi kreskami scenariusz na jaki liczyłem, ale poszli wyżej i teraz pytanie czy odbiją od 3lt i sr'a czy polecą w dół wyzerować nocny ruch do góry.
Jeżeli ułożą po mojej myśli to będę szukał longa z małym stopem w tym rozciągniętym kółku (zapomniałem jak to się nazywa
).
Pozdrawiam, Midas
Tam gdzie czarna mała kreska to usiadłem do kompa, bo musiałem odespać Sylwestra, myślałem czy zagrać ale nie do końca mi się podobał setup i uznałem, że poczekam na ruch

Jeżeli ułożą po mojej myśli to będę szukał longa z małym stopem w tym rozciągniętym kółku (zapomniałem jak to się nazywa

Pozdrawiam, Midas
- klonmarcin
- Maniak
Wg mnie to aktualnie pokazał się wstępnie sygnał na S w okolicach otwarcia h1 z 14 - na razie znowu rosną - ale trzeba być ostrożnym bo każde S to gra pod prąd D1. Potencjalny target wstępny to 3220.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
SL zaliczony 10p (zmniejszyłem lota tak, żeby SL = 1.6%)
Liczyłem na retest szczytu.
Liczyłem na retest szczytu.
Opis na screenie.
2x SL 8p.
Po raz kolejny mam zagadkę jak to się dzieje, że z 5 setupów jakie mogłem grać zagrałem 3 i wszystkie na SL a te 2 pozostałe poszły by w TP 30+ gdybym je zagrał?
Po raz kolejny mam zagadkę jak to się dzieje, że z 5 setupów jakie mogłem grać zagrałem 3 i wszystkie na SL a te 2 pozostałe poszły by w TP 30+ gdybym je zagrał?