DayTrading: Środa 19.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 gru 2012, 23:32

Wzrost
34
67%
Bez zmian
2
4%
Spadek
15
29%

Liczba głosów: 51

Awatar użytkownika
witek1286
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 19.12.2012

Nieprzeczytany post autor: witek1286 »

a co sie stalo z korelacją zlota do edka? czy może teraz l na zlotku, silne wsparcie w okolicy

Peyotl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Peyotl »

Peter_FX pisze:
Peyotl pisze: Peter_FX ja to chyba mam dioptrii za mało w okularach ;) Jak Ty tu lukę widzisz?
Na D1 zobacz :wink:
Teraz mam to :)
THX
Saper vedere

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

EUR jest mega mocne...
Warto zauważyć, że dzisiaj AUD, NZD traci wobec dolara dość mocno.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

wesoly mis pisze:czak noris zajal pozycje i rynek to dyskontuje :-)
edit: wolumen słaby więc z 20 pkt w gore bedzie.
No ba:
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p537786
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

ForexTig3r pisze: Irracjonalnym jest to aby nie wykorzystywać sytuacji. Widać większość ludzi ma zakodowane w mózgownicy autodestrukcję, bo zawsze próbują zaprzeczać temu co oczywiste - trendowi. Z AT również mamy potężną falę 3 W1, i podwójne oRGR D1, W1, obecnie nawet brak argumentów przeciw, a i tak nie grają ludzie pod to.
Wiesz ja już się nauczyłem na swoich błędach, dużej korekty na jenie oczekuje od 2 tygodni ale to mi nie przeszkadza wchodzić w L-ki, gram co widzę a w przewidywanie bawię się dla zabicia czasu.

Podstawa to zmienić mentalność, ja nie mam mieć racji tylko mam zarabiać bo w tworzeniu analiz zawsze byłem dobry tylko z tym drugim szło znacznie gorzej. :)
Planuj Trejd, Trejduj Plan

rybat
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rybat »

Marcin30 pisze:EUR jest mega mocne...
Warto zauważyć, że dzisiaj AUD, NZD traci wobec dolara dość mocno.
Jeśli NZD traci "nienaturalnie" to może przed wieczornymi danymi? :lol:

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

witek1286 pisze:a co sie stalo z korelacją zlota do edka? czy może teraz l na zlotku, silne wsparcie w okolicy
Jak złoto spada, to inwestorzy, fundusze:
a) mają pewność, że nie będzie kolejnego programu QE
b) sprzedają złoto, bo uważają że sytuacja geopolityczna jest na tyle dobra i będzie się poprawiać, że warto zainwestować w bardziej ryzykowne aktywa.

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Peter_FX pisze:
ForexTig3r pisze: Irracjonalnym jest to aby nie wykorzystywać sytuacji. Widać większość ludzi ma zakodowane w mózgownicy autodestrukcję, bo zawsze próbują zaprzeczać temu co oczywiste - trendowi. Z AT również mamy potężną falę 3 W1, i podwójne oRGR D1, W1, obecnie nawet brak argumentów przeciw, a i tak nie grają ludzie pod to.
Wiesz ja już się nauczyłem na swoich błędach, dużej korekty na jenie oczekuje od 2 tygodni ale to mi nie przeszkadza wchodzić w L-ki, gram co widzę a w przewidywanie bawię się dla zabicia czasu.

Podstawa to zmienić mentalność, ja nie mam mieć racji tylko mam zarabiać bo w tworzeniu analiz zawsze byłem dobry tylko z tym drugim szło znacznie gorzej. :)
Dokładnie tak reagować a nie przewidywać
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Adam pisze:
Peter_FX pisze:

Dokładnie tak reagować a nie przewidywać
Z całym szacunkiem nigdy nie rozumiem tego Waszego "reagować", u mnie zawsze jest tak ,że jak kurs idzie w górę zaczynam kupować to zawsze albo za chwilę zacznie spadać albo urośnie 5-10 pipsów i przez dwa dni nic się nie dzieje, a później spadek. Dlatego przerzuciłem się na długoterminówkę :P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Przy 1.300 się zatrzymujemy. Czekamy do 17, czy na dziś to już koniec?
PipsKong pisze:Z całym szacunkiem nigdy nie rozumiem tego Waszego "reagować", u mnie zawsze jest tak ,że jak kurs idzie w górę zaczynam kupować to zawsze albo za chwilę zacznie spadać albo urośnie 5-10 pipsów i przez dwa dni nic się nie dzieje, a później spadek. Dlatego przerzuciłem się na długoterminówkę :P
Analizować i na podstawie tego co się widzi reagować. Trzeba wyprzedzić rynek nie na odwrót.
Jak przebije 3280, oj wtedy chętnie posłucham teorii na spadki, a nawet już teraz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany