DayTrading: Środa 19.12.2012
Re: DayTrading: Środa 19.12.2012
a co sie stalo z korelacją zlota do edka? czy może teraz l na zlotku, silne wsparcie w okolicy
Teraz mam toPeter_FX pisze:Na D1 zobaczPeyotl pisze: Peter_FX ja to chyba mam dioptrii za mało w okularachJak Ty tu lukę widzisz?

THX
Saper vedere
EUR jest mega mocne...
Warto zauważyć, że dzisiaj AUD, NZD traci wobec dolara dość mocno.
- ForexTig3r
- Maniak
No ba:wesoly mis pisze:czak noris zajal pozycje i rynek to dyskontuje
edit: wolumen słaby więc z 20 pkt w gore bedzie.
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p537786
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Wiesz ja już się nauczyłem na swoich błędach, dużej korekty na jenie oczekuje od 2 tygodni ale to mi nie przeszkadza wchodzić w L-ki, gram co widzę a w przewidywanie bawię się dla zabicia czasu.ForexTig3r pisze: Irracjonalnym jest to aby nie wykorzystywać sytuacji. Widać większość ludzi ma zakodowane w mózgownicy autodestrukcję, bo zawsze próbują zaprzeczać temu co oczywiste - trendowi. Z AT również mamy potężną falę 3 W1, i podwójne oRGR D1, W1, obecnie nawet brak argumentów przeciw, a i tak nie grają ludzie pod to.
Podstawa to zmienić mentalność, ja nie mam mieć racji tylko mam zarabiać bo w tworzeniu analiz zawsze byłem dobry tylko z tym drugim szło znacznie gorzej.

Planuj Trejd, Trejduj Plan
Jeśli NZD traci "nienaturalnie" to może przed wieczornymi danymi?Marcin30 pisze:EUR jest mega mocne...

Jak złoto spada, to inwestorzy, fundusze:witek1286 pisze:a co sie stalo z korelacją zlota do edka? czy może teraz l na zlotku, silne wsparcie w okolicy
a) mają pewność, że nie będzie kolejnego programu QE
b) sprzedają złoto, bo uważają że sytuacja geopolityczna jest na tyle dobra i będzie się poprawiać, że warto zainwestować w bardziej ryzykowne aktywa.
Dokładnie tak reagować a nie przewidywaćPeter_FX pisze:Wiesz ja już się nauczyłem na swoich błędach, dużej korekty na jenie oczekuje od 2 tygodni ale to mi nie przeszkadza wchodzić w L-ki, gram co widzę a w przewidywanie bawię się dla zabicia czasu.ForexTig3r pisze: Irracjonalnym jest to aby nie wykorzystywać sytuacji. Widać większość ludzi ma zakodowane w mózgownicy autodestrukcję, bo zawsze próbują zaprzeczać temu co oczywiste - trendowi. Z AT również mamy potężną falę 3 W1, i podwójne oRGR D1, W1, obecnie nawet brak argumentów przeciw, a i tak nie grają ludzie pod to.
Podstawa to zmienić mentalność, ja nie mam mieć racji tylko mam zarabiać bo w tworzeniu analiz zawsze byłem dobry tylko z tym drugim szło znacznie gorzej.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Z całym szacunkiem nigdy nie rozumiem tego Waszego "reagować", u mnie zawsze jest tak ,że jak kurs idzie w górę zaczynam kupować to zawsze albo za chwilę zacznie spadać albo urośnie 5-10 pipsów i przez dwa dni nic się nie dzieje, a później spadek. Dlatego przerzuciłem się na długoterminówkęAdam pisze:Dokładnie tak reagować a nie przewidywaćPeter_FX pisze:Wiesz ja już się nauczyłem na swoich błędach, dużej korekty na jenie oczekuje od 2 tygodni ale to mi nie przeszkadza wchodzić w L-ki, gram co widzę a w przewidywanie bawię się dla zabicia czasu.ForexTig3r pisze: Irracjonalnym jest to aby nie wykorzystywać sytuacji. Widać większość ludzi ma zakodowane w mózgownicy autodestrukcję, bo zawsze próbują zaprzeczać temu co oczywiste - trendowi. Z AT również mamy potężną falę 3 W1, i podwójne oRGR D1, W1, obecnie nawet brak argumentów przeciw, a i tak nie grają ludzie pod to.

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- ForexTig3r
- Maniak
Przy 1.300 się zatrzymujemy. Czekamy do 17, czy na dziś to już koniec?
Jak przebije 3280, oj wtedy chętnie posłucham teorii na spadki, a nawet już teraz.
Analizować i na podstawie tego co się widzi reagować. Trzeba wyprzedzić rynek nie na odwrót.PipsKong pisze:Z całym szacunkiem nigdy nie rozumiem tego Waszego "reagować", u mnie zawsze jest tak ,że jak kurs idzie w górę zaczynam kupować to zawsze albo za chwilę zacznie spadać albo urośnie 5-10 pipsów i przez dwa dni nic się nie dzieje, a później spadek. Dlatego przerzuciłem się na długoterminówkę
Jak przebije 3280, oj wtedy chętnie posłucham teorii na spadki, a nawet już teraz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线