Złoty graal
Re: Złoty graal
Jednak zagrałem, S na edku, sl 8p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozycja zabezpieczona na BE.
edit. Zamknąłem na +3, nie podoba mi się układ h1, na m5 odbili do drugiej strony lt spadkowej jakoś to tak wszystko mi nie wygląda na spadki tylko na dalszą mielonkę.
edit. Zamknąłem na +3, nie podoba mi się układ h1, na m5 odbili do drugiej strony lt spadkowej jakoś to tak wszystko mi nie wygląda na spadki tylko na dalszą mielonkę.
Nie wiem czemu nie zagrałem od 3184. Będę próbowałem za to wejść po korekcie na następnej h1 o ile zrobią.. Np. na 3 odbicie od lt spadkowej czy coś w tym stylu. Zobaczymy co narysują.
Mielą strasznie, nie ma nic do grania. Tamto co pisałem post wyżej jakbym zagrał to by BE było zaliczone. Może coś później się uda zagrać.. A jak nie to jutro.
Teoretycznie takie same szanse były że zaliczy tego SL'a. Jedną z najważniejszych (chociaż dla wielu pewnie i najważniejszą) rzeczy jest ochrona kapitału: jeśli masz skuteczny trading plan to nie przejmuj się pojedynczymi wejściami bo wystarczy dla psychy przeświadczenie iż w dłuższym okresie czasu i tak wyjdziesz na swoje. Lepiej zarobić mniej albo nic nie zarobić niż stracić.Midas pisze: A co do wejściajak zwykle opłacało się zostawić i nie przekładać na BE, bo nie zaliczyliby mojego SL'a a dochodzą powoli do TP. Nie wiem czy w ogóle nie zrezygnuję z BE, lub tylko sztywno po xx liczbie pipsów (coś koło 15-20).
Mnie osobiście też kiedyś mocno wkurzało jak zaliczyła cena BE a potem doszła do TP ale z biegiem czasu wyłączyłem ten zły nawyk.
Powodzenia! Trzymam kciuki za udany powrót na real.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
No właśnie z tym mam problem w trejding planie. Nadal rozważam różne opcje zabezpieczania kapitału, ale wiem, że w końcu muszę coś wybrać i się na stałe przywiązać, żeby nie było uznaniowości zbyt dużej tylko jedna stała metoda. Rozważam kilka możliwości takich jak:
-Coś al'a tego jak gra Marcin czyli pare pozycji, nie zawsze wszystkimi wchodzić, różnie zamykać itp.
-Stała sztywna liczba po której przestawiam na BE
-Samo SL po szczytach/dołkach
-część pozycji po x na be, a część po szczytach/dołkach
-Tp i SL bez zabezpieczania na BE
-Sl na be (lub mały plus/minus) po korekcie i ruchu ponad poprzedni szczyt/dołek w kierunku, którym mam zlecenie.
- ts?
- Jakaś mieszanka
?
Liczę na pomoc od czytających, bo mam problem z dopięciem tego samemu
-Coś al'a tego jak gra Marcin czyli pare pozycji, nie zawsze wszystkimi wchodzić, różnie zamykać itp.
-Stała sztywna liczba po której przestawiam na BE
-Samo SL po szczytach/dołkach
-część pozycji po x na be, a część po szczytach/dołkach
-Tp i SL bez zabezpieczania na BE
-Sl na be (lub mały plus/minus) po korekcie i ruchu ponad poprzedni szczyt/dołek w kierunku, którym mam zlecenie.
- ts?
- Jakaś mieszanka

Liczę na pomoc od czytających, bo mam problem z dopięciem tego samemu

- adamkaluza
- Pasjonat
guccon pisze:nie przejmuj się pojedynczymi wejściami bo wystarczy dla psychy przeświadczenie iż w dłuższym okresie czasu i tak wyjdziesz na swoje. Lepiej zarobić mniej albo nic nie zarobić niż stracić

Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
SL 8p na edku zaliczony (zagrane połową pozycji, bo pod trend).
Przegapiłem 2 okazje na ejku dzisiaj na fajny zarobek
Ogólnie dzisiaj mało czasu na grę mam, nie wiem czy uda mi się coś jeszcze zagrać..
Pozdrawiam, Midas
Przegapiłem 2 okazje na ejku dzisiaj na fajny zarobek

Ogólnie dzisiaj mało czasu na grę mam, nie wiem czy uda mi się coś jeszcze zagrać..
Pozdrawiam, Midas
Sell limit na 33023 SL 33103 TP 32823
Wychodzę z domu, więc dziś już nic nie będzie.
Wychodzę z domu, więc dziś już nic nie będzie.
Screen
jak ja to lubię 
Ogólnie to myślałem najpierw, żeby postawić tam zlecenie (1.33 albo nie cały pips poniżej) ale SL wtedy musiałby być ponad 10p co powodowałoby RR poniżej 2 czyli trochę biednie. Szkoda, zabrakło pipsa, będę kolejne setupy.
Na dziś koniec (oczywiście zdejmuję tego limita)
Pozdrawiam, Midas

Ogólnie to myślałem najpierw, żeby postawić tam zlecenie (1.33 albo nie cały pips poniżej) ale SL wtedy musiałby być ponad 10p co powodowałoby RR poniżej 2 czyli trochę biednie. Szkoda, zabrakło pipsa, będę kolejne setupy.
Na dziś koniec (oczywiście zdejmuję tego limita)
Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.