BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: zz »

s_zadora pisze:
3) Dostęp do handlu na CME jest możliwy od lat dla inwestorów którzy tego chcą, choć zdaję sobie sprawę że może go nieco ograniczać bariera językowa (ale trudno mi sobie wyobrazić kogoś, kto chce tam handlować a nie zna angielskiego - ze względu na praktycznie nieograniczone dla niego ryzyka wszelkiej maści wynikające z całkowitego braku dostępu do informacji). Żadnej rewolucji w tym obszarze zatem nie spodziewam się.

Korzystając z okazji składam Państwu najlepsze życzenia świąteczne!
Panie Zadora ,jak Pan dostanie z ZUS 600 zł,a z OFE 23 zł Brutto..,a jednocześnie dowalą Panu z 10 000-20 000 podatku katastralnego..to Pan świetnie zrozumie o co chodzi w temacie...
Resumując,jak napisałem wyżej ,trzymam BARDZO MOCNO kciuki za Rząd USA i Chin // pośrednio Rządu UK jako wykonawcy ich woli ...// aby się im udało z CME i Eurex .
Korzystając z okazji składam Panu najlepsze życzenia świąteczne!

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz pisze:jak Pan dostanie z ZUS 600 zł,a z OFE 23 zł Brutto..,a jednocześnie dowalą Panu z 10 000-20 000 podatku katastralnego..to Pan świetnie zrozumie o co chodzi w temacie...
Jestem pewien że będę tego żałował ale co mi tam.....
zz a o co chodzi w temacie? :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

daromanchester pisze: Jestem pewien że będę tego żałował ale co mi tam.....
zz a o co chodzi w temacie? :)
Jak to o co?.
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem post powyżej... :P
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

zz dalej nie kumam.....hmmmm.....może że niby jak nie będzie CME to dostaniem 23zł z OFE???
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

zz..

czy ty jestes jakims sflustrowanym rencista/emerytem ...?
bo gdzie nie otworze watek tam ty z tymi swoimi wywodami na temat rent , emerytur, etc......
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

zz
Maniak
Maniak

daromanchester pisze:zz dalej nie kumam.....hmmmm.....może że niby jak nie będzie CME to dostaniem 23zł z OFE???
Daro czytaj to oporu aż zrozumiesz.
Jest odwrotnie,jak będzie CME i parę innych prostych rzeczy to masz szansę nie na 3 zł lecz 12 000 zł..
Przeczytaj co pisze Pan z Bossa.

3) Dostęp do handlu na CME jest możliwy od lat dla inwestorów którzy tego chcą

A od czego są Polskie Banki że inwestorom każecie się uczyć języków ?
, choć zdaję sobie sprawę że może go nieco ograniczać bariera językowa (ale trudno mi sobie wyobrazić kogoś, kto chce tam handlować a nie zna angielskiego - ze względu na praktycznie nieograniczone dla niego ryzyka wszelkiej maści wynikające z całkowitego braku dostępu do informacji).

A od czego są Polskie Banki?
Gdzie mogę sprawdzić że to są prawdziwe kontrakty?
Gdzie mogę sprawdzić że transakcje są zawierane na w pełni zautomatyzowanym systemie opartym o platformę Direct Market Access ?

Żadnej rewolucji w tym obszarze zatem nie spodziewam się.
Jak powstanie // lub się rozwinie //ta bankowość w USA,Chinach,UK to Pan zrozumie..
Tylko wtedy będzie już za póżno...

Pozdrawiam.

-- Dodano: wt 18-12-2012, 13:34 --
s_zadora pisze: 4) Co do kwestii wychodzenia naprzeciw potrzebom inwestorów przez rządy Chin i USA to nie potrafię się rzeczowo odnieść - nie śledzę ich działań aż tak szczegółowo. A i potrzeby bywają jak wiadomo różne.
Jeszcze do tej wypowiedzi Pana z Bossa się wypowiem,samo to że Chiny chcą budować bankowość w oparciu o futures i kopiują rozwiązania CME z USA powinno Wam dać bardzo wiele do myślenia.Tematu nie rozwijam ponieważ jest tego dużo,a to jest temat o Bossie.
Reasumując naszą dyskusję,nie mam nic do tego że Bossa jest MM,chodzi mi tylko o to że takie banki jak Bossa powinny w pewnym momencie umożliwić przesiadkę na ECN,a następnie na CME.Tylko tyle i aż tyle...

Pozdrawiam.

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Mam problem, wczoraj około 1 w nocy straciłem połączenie z brokerem, od rana też miałem trochę problemów z łącznością (jak nigdy dotąd). W skutek czego powstała duża luka cenowa i czasowa. Na przykład na interwale h1 są na eur/usd świece do 1 w nocy, kolejna jest teraz z 9 rano. Czy ktoś też z was miał może jakieś problemy??
edit, na innych parach walutowych to samo
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Krzysztof11
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof11 »

Mam to samo. Więc raczej wina leży po stronie brokera

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Witam,
Tak, wina leży po naszej stronie. Mieliśmy do czynienia z awarią wyłącznie serwera demo, serwery real pracują bez żadnych zakłóceń. Brakujące notowania na demo będą dla Państwa dostępne już od otwarcia rynku w najbliższą niedzielę.
Za zaistniałe niedogodności przepraszam.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

drobne pytanie :

czy nie mozecie swojej platformy ustawic wedlug czasu Londynskiego a nie wedlug czasu Warszawskiego.. ?
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

ODPOWIEDZ