DayTrading: Piątek 14.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 gru 2012, 23:49

Wzrost
21
30%
Bez zmian
7
10%
Spadek
41
59%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
fajnynick21
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 14.12.2012

Nieprzeczytany post autor: fajnynick21 »

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak pewna pozycja!
Ktoś kto tak myśli jest głupi poprostu. Po drugie nazywanie mnie "naciągaczem" jest conajmniej nienamiejscu gdyz chciałem Cie zapytać Seti niby kogo naciągnąłem i na co??? Czy mam z tego jakis zysk ze ktoś przegrał pieniadze?? NIE MAM
Straciłeś całe swoje depo? Czy to moja wina ze nie znasz podstawowych zasad MM i nie ustawiłes stop lossa?? Ja w tym tygodniu mam zysku 50% łącznie ze stratna pozycja na EUr/USD jak ktoś grał pod moje analizy i stosował MM nie wyszedł na tym źle.
Sie odechciewa az pisać tuatj jak pełno takich krwiopijców siedzi i liczy na gotową analize i w razie gdy si nie sprawdzi to pretensje do calego świata tylko nie do siebie ze nie myślał samodzielnie.

Forum jest po to aby dzielić sie opiniami na temat sytuacji rynkowych a nie po to zeby szukać "pewnych sygnałów na wejście" Sygnały są płatne i tez nie sprawdzalne.

Po drugie pokazcie mi takiego na forum co nigdy sie nie pomylił??? Jest taki?? Jak nie ma to zamknąć mordy na mój temat. Dziekuje dobranoc
Nie grasz, nie wygrasz

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

fajnynick21 pisze: Ja w tym tygodniu mam zysku 50% łącznie ze stratna pozycja na EUr/USD
Zarabiasz regularnie ~200% miesięcznie ?

łooooooo ku***wa, co ty tu jeszcze robisz ?! Manhattan i Jamajka cię wzywa.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Panowie, u którego brokera (najlepiej z MT, abym sobie do Excela eksportował) jest Gilt? W GO4X jest, ale tylko od czerwca tego roku, a w październiku oderwany nagle jakby to 10 rolowaniach.
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

martell pisze:A ja dzisiaj miałem otwartą krótką pozycję. Wychodziłem z domu, to miałem mały zysk. W międzyczasie sprawdziłem kurs na telefonie i okazało się, że mam spory zysk (zerknąłem akurat, jak był dołek). Trzy godziny później zerkam znowu i szok :) Co za dzień. Ale w poniedziałek, jak nie będzie korekty, to się załamie. Olać pieniądze, może uda się stratę odrobić w miarę szybko. Gorzej z podjęciem decyzji co dalej :P

Ja miałem długą od rana 1,3106 i Sl 1,3065 przeżywałem to samo zwłaszcza jak dwa razy było 1,3064
Ale w końcu na + tylko za szybko zamknąłem. Ale ostatnio trzymałem S (bez Sl) od 28.11do 7.12 i MC było ale opłacało się Edek oddał kasę :564:
czego wszystkim S-kom życzę

Mpapiez pisze:
fajnynick21 pisze: Ja w tym tygodniu mam zysku 50% łącznie ze stratna pozycja na EUr/USD
Zarabiasz regularnie ~200% miesięcznie ?

łooooooo ku***wa, co ty tu jeszcze robisz ?! Manhattan i Jamajka cię wzywa.

nie ma się co śmiać
ja w tym tyg .+ 30% ale ogólnie w plecy - jakby tak zawsze ........
no co nie można pomarzyć- święta idą czas cudów

no i jeszcze gdyby tak 10 lota a nie 0,1
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

szamantg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szamantg »

Widzę, że spiny straszliwe się tutaj zaczynają. Ludzie, ogarnijcie się. Dziw, że admin zareagował tylko jeden raz do tej pory. Forum nie jest od obrażania się, wyśmiewania i wytykania sobie błędów. Chyba zostało założone, żebyśmy mogli sobie pomagać, ewentualnie doradzić i pokazać swoje myśli i analizy. Też wszedłem w S-ki z zawyżonym stop lossem i straciłem, mimo, że moje analizy pokazywały inaczej, a ponadto niektórzy na forum myśleli bardzo podobnie do mnie. Niestety, taki jest rynek. Nie warto się teraz wykłócać kto miał rację, a kto nie i naskakiwać na siebie. Straciłem trochę kasy, więc obrałem sobie nowy cel - odrobić stratę w przyszłym tygodniu. I wszystkim polecam to samo. Nie ma sensu płakać nad rozlanym mlekiem - patrzcie na wykresy, analizujcie i odrabiać.

Żeby nie było tylko suchej gadki, postanowiłem wrzucić coś od siebie. Takie własne spostrzeżenia na temat rynku i możliwych scenariuszy w poniedziałek.

EURUSD
Wygląda mi na to, że zakończyliśmy tydzień na lekkiej konsolidacji w okolicach 1,3160. Ogólnie edek siedzi w zdecydowanym trendzie wzrostowym, którzy jednak osłabł ostatnio na rzecz lekkiej konsolidacji (wnioskuję po DMI i ADX). Linie DMI+ oraz DMI- jednak trochę się rozbiegają. Patrząc na moje oscylatory stochastyczne (5,4,5 oraz 14,4,5) zdecydowanie widać, że para znajduje się dość głęboko w obszarze wykupienia, natomiast linia %D przecięła linię %K na tym obszarze (dla 5,4,5), lub za chwilę to zrobi (dla 14,4,5). Oscylatory więc generują zadecydowany sygnał do sprzedaży.
Brakuje jednak linii oporu gdzieś blisko, gdyż najbliższa znajduje się w okolicach 1,3262 (nie wiem jak odbierać Fibo 0.0 , więc prosiłbym o informację). Najbliższe wsparcie z kolei zauważyłem około 1,319-1,312, niedaleko przed Fibo 23,6 na 1,3104. Analizę oparłem o interwał H1, gdyż ogólnie gram średnioterminowo. Dla niższych interwałów różnice nie są zbyt duże, jednak bardziej na korzyść wzrostów.

Patrząc na poprzedni tydzień pod kątem fundamentalnym, wygląda na to, że dane ze Strefy Euro są całkiem pozytywne, co stymuluje wzrost wartości waluty, a co za tym idzie - wzrost kursu EURUSD. Dane ze Stanów natomiast wypadły gorzej od oczekiwań, co również powinno stymulować wzrost kursu.

Według mnie, najbardziej prawdopodobnym scenariuszem będzie korekta do okolic 1,312, a później dalszy wzrost z mniejszym impetem. Ważnym poziomem technicznym jest 1,3262. Kurs powinien zmierzać w tamte okolice - wtedy można się zastanowić co dalej. Osobiście zamierzam poczekać na rozwój wydarzeń w niedzielę rano i poniedziałek w nocy i dopiero później myśleć o zajmowaniu pozycji.

Screen mojego wykresu - żeby było wiadomo skąd to wszystko wziąłem. Byłbym wdzięczny za wszystkie korekty, ewentualną pomoc i zwrócenie uwagi na błędy. Początkujący jestem i staram się jak mogę. :)

Obrazek

PS. Jestem ciekaw w jaki sposób (i czy w jakiś w ogóle) na kurs wpłynie wiadomość o "masakrze" w Newtown. Trochę mi się głupio o to pytać, tak jakoś dziwnie zarabiać pośrednio na krzywdzie i cierpieniu innych. Biedne dzieciaki. W każdym razie, ma ktoś pomysły?

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Baptista da Silva (coordinator of a group set up by the United Nations Development Programme (UNDP) to monitor debt-ridden southern Europe): "If it's not negotiated now, then in six months' time, we'd have to do it on our knees. All the projections that we've done for the economy, debt, unemployment leads us to believe that Portugal will be in serious difficulties in terms of social control in half a year," he warned. His group has contacted the Portuguese government and its lenders from the European Commission, European Central Bank and International Monetary Fund, but there has so far been "no political will on behalf of the government" to negotiate.
Sun, Dec 16 2012, 07:03 GMT | Forex Live
pierwsze danie do spadków jest :lol:

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

szamantg pisze:Widzę, że spiny straszliwe się tutaj zaczynają. Ludzie, ogarnijcie się. Dziw, że admin zareagował tylko jeden raz do tej pory. Forum nie jest od obrażania się, wyśmiewania i wytykania sobie błędów. Chyba zostało założone, żebyśmy mogli sobie pomagać, ewentualnie doradzić i pokazać swoje myśli i analizy. Też wszedłem w S-ki z zawyżonym stop lossem i straciłem, mimo, że moje analizy pokazywały inaczej, a ponadto niektórzy na forum myśleli bardzo podobnie do mnie. Niestety, taki jest rynek. Nie warto się teraz wykłócać kto miał rację, a kto nie i naskakiwać na siebie. Straciłem trochę kasy, więc obrałem sobie nowy cel - odrobić stratę w przyszłym tygodniu. I wszystkim polecam to samo. Nie ma sensu płakać nad rozlanym mlekiem - patrzcie na wykresy, analizujcie i odrabiać.

Żeby nie było tylko suchej gadki, postanowiłem wrzucić coś od siebie. Takie własne spostrzeżenia na temat rynku i możliwych scenariuszy w poniedziałek.

EURUSD
Wygląda mi na to, że zakończyliśmy tydzień na lekkiej konsolidacji w okolicach 1,3160. Ogólnie edek siedzi w zdecydowanym trendzie wzrostowym, którzy jednak osłabł ostatnio na rzecz lekkiej konsolidacji (wnioskuję po DMI i ADX). Linie DMI+ oraz DMI- jednak trochę się rozbiegają. Patrząc na moje oscylatory stochastyczne (5,4,5 oraz 14,4,5) zdecydowanie widać, że para znajduje się dość głęboko w obszarze wykupienia, natomiast linia %D przecięła linię %K na tym obszarze (dla 5,4,5), lub za chwilę to zrobi (dla 14,4,5). Oscylatory więc generują zadecydowany sygnał do sprzedaży.
Brakuje jednak linii oporu gdzieś blisko, gdyż najbliższa znajduje się w okolicach 1,3262 (nie wiem jak odbierać Fibo 0.0 , więc prosiłbym o informację). Najbliższe wsparcie z kolei zauważyłem około 1,319-1,312, niedaleko przed Fibo 23,6 na 1,3104. Analizę oparłem o interwał H1, gdyż ogólnie gram średnioterminowo. Dla niższych interwałów różnice nie są zbyt duże, jednak bardziej na korzyść wzrostów.

Patrząc na poprzedni tydzień pod kątem fundamentalnym, wygląda na to, że dane ze Strefy Euro są całkiem pozytywne, co stymuluje wzrost wartości waluty, a co za tym idzie - wzrost kursu EURUSD. Dane ze Stanów natomiast wypadły gorzej od oczekiwań, co również powinno stymulować wzrost kursu.

Według mnie, najbardziej prawdopodobnym scenariuszem będzie korekta do okolic 1,312, a później dalszy wzrost z mniejszym impetem. Ważnym poziomem technicznym jest 1,3262. Kurs powinien zmierzać w tamte okolice - wtedy można się zastanowić co dalej. Osobiście zamierzam poczekać na rozwój wydarzeń w niedzielę rano i poniedziałek w nocy i dopiero później myśleć o zajmowaniu pozycji.

Screen mojego wykresu - żeby było wiadomo skąd to wszystko wziąłem. Byłbym wdzięczny za wszystkie korekty, ewentualną pomoc i zwrócenie uwagi na błędy. Początkujący jestem i staram się jak mogę. :)

Obrazek

PS. Jestem ciekaw w jaki sposób (i czy w jakiś w ogóle) na kurs wpłynie wiadomość o "masakrze" w Newtown. Trochę mi się głupio o to pytać, tak jakoś dziwnie zarabiać pośrednio na krzywdzie i cierpieniu innych. Biedne dzieciaki. W każdym razie, ma ktoś pomysły?
o ktorej godzinie robiles skrina tego z h1?

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

szamantg pisze: PS. Jestem ciekaw w jaki sposób (i czy w jakiś w ogóle) na kurs wpłynie wiadomość o "masakrze" w Newtown. Trochę mi się głupio o to pytać, tak jakoś dziwnie zarabiać pośrednio na krzywdzie i cierpieniu innych. Biedne dzieciaki. W każdym razie, ma ktoś pomysły?
To wydarzenie na pewno wpłynie w jakiś sposób na rynek może nie w znaczący sposób bo to nie jest huragan czy trzesienie ziemi ale inwestorzy bacznie przyglądają sie sytuacji scenariuszy może być kilka ludzie mogą sie zacząć obawiać o swoje życie zdrowie zaczną wypłacać pieniądze z banku żeby sie zabezpieczyć banki natychmiast zareagują zacznie sie wyprzedaż rynki pociagnie reakcja łańcuchowa zrobi sie domino sprzedaż dolara kupno euro nie wspominając o tym jakie kon sekwencje będą dla azjatów zobaczą co sie dzieje od razu jen poleci za nim złoto itd wystarczy iskra

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: menago »

a jak dla mnie ,to tydzien powinien byc wzrostowy,owszem moze korekta do 1,3140 ,badz 1,3120 tak jak napisal to wyzej,bo tam jest dolna banda kanalu wzrostowego,tym miejscu by sie skonczyla,ale przede wszytkim na w 1 ,mamy 3 fale,a ona jest najdluzsza,a jak narazie jest rowna fali 1,tak ze jest jeszcze troche miejsca do wzrostow,przed korekta,na nizsze spadki bym nie liczyl,poniewaz wsparciem teraz jest miejsce silnego oporu ,ktory pokonalismy za chyba 6 npodejsciem,a to byla linia trendu srednioterminowa i przy okazji linia szuji orgr-a z w 1,poza tym londynskie city koczac sesje w europie na zamkniecie gield ,zostawili piekna swiece na m30,ona tez mi mowi ,ze nie powinieno byc spadkow,zreszta fundamenty sa na up ,zaden polityk nie powinien tego popsuc do konca roku bynajmniej,a jezeli chodzi o S&P to kiedys juz pisalem ,ze pewnien Pan znawca rynku,nie pamietam nazwiska,ale ktos tu je napisal,mowil ze tam juz graja automaty ,ktore sie wlaczyly ponizej 1,3900,,a kazde dojscie do 1,430 bedzie sprowadzane na dol,o dziwo wlasnie tak sie stalo,poza tym pieknie zjechali na dol,by mogli zaczac rajd SW ,mikolaja,to juz takie moje zdanie,,,,,,,,,do konca roku up..............
ale ja obstawilem na weekend spadek jena bo tam tez ciekawie i dzisiaj wybory,mam -lki w ejku i giejku,narazie z duzym plusem,tylko ciekawe jak po wyborach mi dzisiaj sie rynek otworzy,ale na w1 i d1 na tych parach ,sa fajne wskazania na up,
zreszta jak teraz patrze na ten wykres ,to widze wybicie z choragiewki,a jak sie skonczy ,to poczytajscie sobie co to za formacja,,,,,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

Najważniejsze dane dla EUR/USD będą jutro o 15:30 ciekawe co nowego Draghi powie ? A troche mniej ważne dane odnośnie USA są lepsze według prognoz, może być znowu niespodzianka :P
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

Zablokowany