no tak,a wszedles w l-ke ,czy czekales na korekte przed fedem?bo jeszcze troche pipsow jest do zrealizowania tego trojkata,ale to troche czasu potrwa
no tak,a wszedles w l-ke ,czy czekales na korekte przed fedem?bo jeszcze troche pipsow jest do zrealizowania tego trojkata,ale to troche czasu potrwa[/quote]menago pisze:to nie ja ja pisalem ze HT pod fed swieczka jest tam ladna do 870nie ze nie intersuje tylko ze to żaden trojkat jak dla mnie i jesli FEd druknie tyle ile rynek chce to pisalem o swiecy na h 4 na 870 lecz walneli w opor 850
nie nie ja sie ustawialem na Edka i na USD JPY podebralem jak cofneli bo cos slabo szedl w gore pomimo ze Ejek bil nowe szczyty wiec predze jczy pozniej obstawilem ze rusza tez mocniej szybki ruch ale wroce po korekcie bo po wybroach sie bedzie szykowac jakas interwecaja na Jenie zapowiadana[/quote]Nowy123 pisze:w koncu ruszyli na USD JPY
-- Dodano: śr 12-12-2012, 20:27 --
no tak,a wszedles w l-ke ,czy czekales na korekte przed fedem?bo jeszcze troche pipsow jest do zrealizowania tego trojkata,ale to troche czasu potrwamenago pisze:to nie ja ja pisalem ze HT pod fed swieczka jest tam ladna do 870nie ze nie intersuje tylko ze to żaden trojkat jak dla mnie i jesli FEd druknie tyle ile rynek chce to pisalem o swiecy na h 4 na 870 lecz walneli w opor 850
jak chodzi o edkakluczyk1234 pisze:Czyli co, teraz już tylko wzrosty ?
no tak bo ten co niby ma zostac premierem chce dodruku i to jak naj,teraz ujek zmierza do 84,000,tam ma zasieg prostokata i najblizszy opor[/quote]menago pisze:nie nie ja sie ustawialem na Edka i na USD JPY podebralem jak cofneli bo cos slabo szedl w gore pomimo ze Ejek bil nowe szczyty wiec predze jczy pozniej obstawilem ze rusza tez mocniej szybki ruch ale wroce po korekcie bo po wybroach sie bedzie szykowac jakas interwecaja na Jenie zapowiadanaNowy123 pisze:w koncu ruszyli na USD JPY
-- Dodano: śr 12-12-2012, 20:27 --
no tak,a wszedles w l-ke ,czy czekales na korekte przed fedem?bo jeszcze troche pipsow jest do zrealizowania tego trojkata,ale to troche czasu potrwamenago pisze:to nie ja ja pisalem ze HT pod fed swieczka jest tam ladna do 870nie ze nie intersuje tylko ze to żaden trojkat jak dla mnie i jesli FEd druknie tyle ile rynek chce to pisalem o swiecy na h 4 na 870 lecz walneli w opor 850
ForexTig3r pisze:Teraz wszystko jest bardzo za wzrostami.
Zastąpienie Twista skupem aktywów (które jest mocniejsze w skutkach), na które przeznaczono dodatkowe +45 mld $
powoduje jeszcze większe osłabienie $ - luzowanie polityki pieniężnej.
Podsumowując fundamenty + AT są jednoznacznie za wzrostami i droga do 1.5000 jest przesądzona.
Będą przemykać nieciekawe informacje z EU (do których wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni - i tutaj ten durny Berlusconi się jeszcze wpierdziela), choć ostatnio z najczulszego punktu jakim jest Grecja usłyszeliśmy dobrą wiadomość o umorzeniu części długu (całość wierzycieli prywatnych została spłacona). Hipotetycznie dobrą wiadomością na horyzoncie jaką możemy jeszcze usłyszeć z € jest wystąpienie o pomoc przez Madryt/Hiszpanię. EU za wszelką cenę stara się zatuszowywać sprawę Grecji i jak na razie dobrze im to idzie, choć temat Grecji będzie na rynkach gościł jeszcze co najmniej 10-15 lat.
Jeśli chodzi o fundamenty z USA to będzie to jedyny czynnik przeszkadzający we wzrostach (poza bad newsami z EU), bo w skutek tak silnego dalszego luzowania dane będą zapewne dobre i coraz lepsze.
Sytuacja Fundamentalnie na rynkach globalnych ulega poprawie. Poprawa w Chinach choć ostatnio sztuczna, powodowana stymulacjami rządu Chin jednak jak na razie jest, niestety z perspektywą bardziej negatywną.