DayTrading: Środa 12.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 gru 2012, 22:47

Wzrost
21
34%
Bez zmian
6
10%
Spadek
35
56%

Liczba głosów: 62

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 12.12.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

to nie ja ja pisalem ze HT pod fed swieczka jest tam ladna do 870 :) nie ze nie intersuje tylko ze to żaden trojkat jak dla mnie i jesli FEd druknie tyle ile rynek chce to pisalem o swiecy na h 4 na 870 lecz walneli w opor 850[/quote]

no tak,a wszedles w l-ke ,czy czekales na korekte przed fedem?bo jeszcze troche pipsow jest do zrealizowania tego trojkata,ale to troche czasu potrwa

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

w koncu ruszyli na USD JPY

-- Dodano: śr 12-12-2012, 20:27 --
menago pisze:to nie ja ja pisalem ze HT pod fed swieczka jest tam ladna do 870 :) nie ze nie intersuje tylko ze to żaden trojkat jak dla mnie i jesli FEd druknie tyle ile rynek chce to pisalem o swiecy na h 4 na 870 lecz walneli w opor 850
no tak,a wszedles w l-ke ,czy czekales na korekte przed fedem?bo jeszcze troche pipsow jest do zrealizowania tego trojkata,ale to troche czasu potrwa[/quote]

nie nie ja sie ustawialem na Edka i na USD JPY podebralem jak cofneli bo cos slabo szedl w gore pomimo ze Ejek bil nowe szczyty wiec predze jczy pozniej obstawilem ze rusza tez mocniej szybki ruch ale wroce po korekcie bo po wybroach sie bedzie szykowac jakas interwecaja na Jenie zapowiadana

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kluczyk1234 »

Czyli co, teraz już tylko wzrosty ?

menago
Pasjonat
Pasjonat

Nowy123 pisze:w koncu ruszyli na USD JPY

menago pisze:to nie ja ja pisalem ze HT pod fed swieczka jest tam ladna do 870 :) nie ze nie intersuje tylko ze to żaden trojkat jak dla mnie i jesli FEd druknie tyle ile rynek chce to pisalem o swiecy na h 4 na 870 lecz walneli w opor 850
no tak,a wszedles w l-ke ,czy czekales na korekte przed fedem?bo jeszcze troche pipsow jest do zrealizowania tego trojkata,ale to troche czasu potrwa
nie nie ja sie ustawialem na Edka i na USD JPY podebralem jak cofneli bo cos slabo szedl w gore pomimo ze Ejek bil nowe szczyty wiec predze jczy pozniej obstawilem ze rusza tez mocniej szybki ruch ale wroce po korekcie bo po wybroach sie bedzie szykowac jakas interwecaja na Jenie zapowiadana[/quote]

no tak bo ten co niby ma zostac premierem chce dodruku i to jak naj,teraz ujek zmierza do 84,000,tam ma zasieg prostokata i najblizszy opor

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

kluczyk1234 pisze:Czyli co, teraz już tylko wzrosty ?
jak chodzi o edka
okaże się po 20:15, na razie jest na "up" ale też jesteśmy w ciekawym miejscu "D1",
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Teraz wszystko jest bardzo za wzrostami.
Zastąpienie Twista skupem aktywów (które jest mocniejsze w skutkach :!: ), na które przeznaczono dodatkowe +45 mld $
powoduje jeszcze większe osłabienie $ - luzowanie polityki pieniężnej.

Podsumowując fundamenty + AT są jednoznacznie za wzrostami i droga do 1.5000 jest przesądzona.

Będą przemykać nieciekawe informacje z EU (do których wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni - i tutaj ten durny Berlusconi się jeszcze wpierdziela), choć ostatnio z najczulszego punktu jakim jest Grecja usłyszeliśmy dobrą wiadomość o umorzeniu części długu (całość wierzycieli prywatnych została spłacona). Hipotetycznie dobrą wiadomością na horyzoncie jaką możemy jeszcze usłyszeć z € jest wystąpienie o pomoc przez Madryt/Hiszpanię. EU za wszelką cenę stara się zatuszowywać sprawę Grecji i jak na razie dobrze im to idzie, choć temat Grecji będzie na rynkach gościł jeszcze co najmniej 10-15 lat.

Jeśli chodzi o fundamenty z USA to będzie to jedyny czynnik przeszkadzający we wzrostach (poza bad newsami z EU), bo w skutek tak silnego dalszego luzowania dane będą zapewne dobre i coraz lepsze.

Sytuacja Fundamentalnie na rynkach globalnych ulega poprawie. Poprawa w Chinach choć ostatnio sztuczna, powodowana stymulacjami rządu Chin jednak jak na razie jest, niestety z perspektywą bardziej negatywną.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
martell
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: martell »

Nie zdziwię się, jeśli jeszcze dzisiaj kurs EURUSD zacznie wracać to okolic 1.30 :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

menago pisze:
Nowy123 pisze:w koncu ruszyli na USD JPY

nie nie ja sie ustawialem na Edka i na USD JPY podebralem jak cofneli bo cos slabo szedl w gore pomimo ze Ejek bil nowe szczyty wiec predze jczy pozniej obstawilem ze rusza tez mocniej szybki ruch ale wroce po korekcie bo po wybroach sie bedzie szykowac jakas interwecaja na Jenie zapowiadana
no tak bo ten co niby ma zostac premierem chce dodruku i to jak naj,teraz ujek zmierza do 84,000,tam ma zasieg prostokata i najblizszy opor[/quote]

dokladnie wiec ja Jenie zabawa sie dopiero moze zaczac 84 to szerokosc tego prostokonta taki zasieg

kluczyk1234
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kluczyk1234 »

Czyli na konferencji o 20.15 już nic nowego nie będzie ?

menago
Pasjonat
Pasjonat

ForexTig3r pisze:Teraz wszystko jest bardzo za wzrostami.
Zastąpienie Twista skupem aktywów (które jest mocniejsze w skutkach :!: ), na które przeznaczono dodatkowe +45 mld $
powoduje jeszcze większe osłabienie $ - luzowanie polityki pieniężnej.

Podsumowując fundamenty + AT są jednoznacznie za wzrostami i droga do 1.5000 jest przesądzona.

Będą przemykać nieciekawe informacje z EU (do których wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni - i tutaj ten durny Berlusconi się jeszcze wpierdziela), choć ostatnio z najczulszego punktu jakim jest Grecja usłyszeliśmy dobrą wiadomość o umorzeniu części długu (całość wierzycieli prywatnych została spłacona). Hipotetycznie dobrą wiadomością na horyzoncie jaką możemy jeszcze usłyszeć z € jest wystąpienie o pomoc przez Madryt/Hiszpanię. EU za wszelką cenę stara się zatuszowywać sprawę Grecji i jak na razie dobrze im to idzie, choć temat Grecji będzie na rynkach gościł jeszcze co najmniej 10-15 lat.

Jeśli chodzi o fundamenty z USA to będzie to jedyny czynnik przeszkadzający we wzrostach (poza bad newsami z EU), bo w skutek tak silnego dalszego luzowania dane będą zapewne dobre i coraz lepsze.

Sytuacja Fundamentalnie na rynkach globalnych ulega poprawie. Poprawa w Chinach choć ostatnio sztuczna, powodowana stymulacjami rządu Chin jednak jak na razie jest, niestety z perspektywą bardziej negatywną.

cos nie tak napisales,Hiszpania poprosila o pomoc 3 grudnia,ale byla ona juz w cenach
sondaze pokazuja ,ze berlusconi nie da rady wygrac
grecja czeka jeszcze na jedna pzyczke ,na skup swoich aktywow,bo cena jest 1 do 3,no i czesc ma umozonych(chyba ze cos przeoczylem)
teraz tylko ten zjebany klif fiskalny w usa,moze nam przeszkodzic w szybszych wzrostach

Zablokowany