te dane w skali waznosci dla rynku od 1-3 maja 1,to moze dlatego rynek na nie nie patrzyszamantg pisze:Mnie ciekawi jedna rzecz. Chwilę temu pojawiły się informacje ogólnie o bilansie handlowym w tym miesiącu, który okazał się zdecydowanie gorszy niż oczekiwano. Analogicznie, dolar powinien słabnąć, co dla kursu EUR/USD powinno oznaczać wzrost, kurs natomiast spada. Ciekawi mnie właśnie to czy źle na to patrzę czy rzeczywiście coś jest nie tak. Chociaż to i tak aż tak ogromnego wpływu nie ma żeby ruszyć rynkiem, ale jednak troszkę powinno. Głupi się staję już przy tej parze walutowej.
DayTrading: Środa 12.12.2012
Re: DayTrading: Środa 12.12.2012
- wesoly mis
- Gaduła
Hej misiaki.
Nasz czas nadchodzi.
EURPLN sygnał kupna,
jutro będzie powyżej albo w cenie 4.0956
FW20 brak sygnału S ale szczyty blisko.
Nasz czas nadchodzi.
EURPLN sygnał kupna,
jutro będzie powyżej albo w cenie 4.0956
FW20 brak sygnału S ale szczyty blisko.
Jeśli mogę, jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Marny ze mnie ekonom, ale logicznie rzecz biorąc jeśli dzisiaj FED ma ogłosić stopy i przewidywania mówią o 0.25%, kurs dolara powinien wzrosnąć, a tym samym edek powinien polecieć w dół. Czyli jeśli dobrze myślę, teraz opłaca się zając L-ki, żeby po ogłoszeniu (jeśli będzie jak przewidywano) zrealizować zyski i otworzyć S-ki, tak?
stopy chyba sa w cenie,dzisiaj liczy sie dodruk,wroc na 2 stronke badz 1 dzisiejszych wpisow,tam wstawilem artykul ,moze cos zrozumieszszamantg pisze:Jeśli mogę, jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Marny ze mnie ekonom, ale logicznie rzecz biorąc jeśli dzisiaj FED ma ogłosić stopy i przewidywania mówią o 0.25%, kurs dolara powinien wzrosnąć, a tym samym edek powinien polecieć w dół. Czyli jeśli dobrze myślę, teraz opłaca się zając L-ki, żeby po ogłoszeniu (jeśli będzie jak przewidywano) zrealizować zyski i otworzyć S-ki, tak?
Dzięki, przeczytałem, sprawdziłem i wysnułem kilka wniosków, właśnie nie wiem czy dobrych. Jeśli FED kupi te obligacje to dolar powinien stracić na wartości, czyli edek powinien wzrosnąć. Natomiast jeśli będzie na odwrót, to edek powinien polecieć w dół? Dobrze myślę? Wybaczcie takie pytania, ale to w sumie dość aktualny wątek i przy okazji pomożecie świeżakowi.menago pisze:stopy chyba sa w cenie,dzisiaj liczy sie dodruk,wroc na 2 stronke badz 1 dzisiejszych wpisow,tam wstawilem artykul ,moze cos zrozumieszszamantg pisze:Jeśli mogę, jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Marny ze mnie ekonom, ale logicznie rzecz biorąc jeśli dzisiaj FED ma ogłosić stopy i przewidywania mówią o 0.25%, kurs dolara powinien wzrosnąć, a tym samym edek powinien polecieć w dół. Czyli jeśli dobrze myślę, teraz opłaca się zając L-ki, żeby po ogłoszeniu (jeśli będzie jak przewidywano) zrealizować zyski i otworzyć S-ki, tak?

szamantg pisze:Dzięki, przeczytałem, sprawdziłem i wysnułem kilka wniosków, właśnie nie wiem czy dobrych. Jeśli FED kupi te obligacje to dolar powinien stracić na wartości, czyli edek powinien wzrosnąć. Natomiast jeśli będzie na odwrót, to edek powinien polecieć w dół? Dobrze myślę? Wybaczcie takie pytania, ale to w sumie dość aktualny wątek i przy okazji pomożecie świeżakowi.menago pisze:stopy chyba sa w cenie,dzisiaj liczy sie dodruk,wroc na 2 stronke badz 1 dzisiejszych wpisow,tam wstawilem artykul ,moze cos zrozumieszszamantg pisze:Jeśli mogę, jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Marny ze mnie ekonom, ale logicznie rzecz biorąc jeśli dzisiaj FED ma ogłosić stopy i przewidywania mówią o 0.25%, kurs dolara powinien wzrosnąć, a tym samym edek powinien polecieć w dół. Czyli jeśli dobrze myślę, teraz opłaca się zając L-ki, żeby po ogłoszeniu (jeśli będzie jak przewidywano) zrealizować zyski i otworzyć S-ki, tak?
tak,daltego dzisiaj zarabiamy pod plotki,czyli kupujemy,a sprzedamy fakty...............o 18-ej
p.s tylko chodzi o dodrukowywanie
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 15:04 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Jesli inwestorzy zaczna uciekac od Dolara to raczej nie Euro bedzie miejscem ucieczki. Owszem.. wzrosty na EU sa w takim wypadku bardzo prawdopodobne ale w wiekszosci przypadkow to wysoko oprocentowane waluty zyskuja najwiecej, takie jak AUD NZD NOK SEK badz samo Zloto ktore jest dobrym hedgem dla inflacji.szamantg pisze:Dzięki, przeczytałem, sprawdziłem i wysnułem kilka wniosków, właśnie nie wiem czy dobrych. Jeśli FED kupi te obligacje to dolar powinien stracić na wartości, czyli edek powinien wzrosnąć. Natomiast jeśli będzie na odwrót, to edek powinien polecieć w dół? Dobrze myślę? Wybaczcie takie pytania, ale to w sumie dość aktualny wątek i przy okazji pomożecie świeżakowi.menago pisze:stopy chyba sa w cenie,dzisiaj liczy sie dodruk,wroc na 2 stronke badz 1 dzisiejszych wpisow,tam wstawilem artykul ,moze cos zrozumieszszamantg pisze:Jeśli mogę, jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Marny ze mnie ekonom, ale logicznie rzecz biorąc jeśli dzisiaj FED ma ogłosić stopy i przewidywania mówią o 0.25%, kurs dolara powinien wzrosnąć, a tym samym edek powinien polecieć w dół. Czyli jeśli dobrze myślę, teraz opłaca się zając L-ki, żeby po ogłoszeniu (jeśli będzie jak przewidywano) zrealizować zyski i otworzyć S-ki, tak?
- ForexTig3r
- Maniak
Tak, dobrze myślisz, ale to co się stanie bardziej możesz wyczytać w AT.szamantg pisze:Dzięki, przeczytałem, sprawdziłem i wysnułem kilka wniosków, właśnie nie wiem czy dobrych. Jeśli FED kupi te obligacje to dolar powinien stracić na wartości, czyli edek powinien wzrosnąć. Natomiast jeśli będzie na odwrót, to edek powinien polecieć w dół? Dobrze myślę? Wybaczcie takie pytania, ale to w sumie dość aktualny wątek i przy okazji pomożecie świeżakowi.menago pisze:stopy chyba sa w cenie,dzisiaj liczy sie dodruk,wroc na 2 stronke badz 1 dzisiejszych wpisow,tam wstawilem artykul ,moze cos zrozumieszszamantg pisze:Jeśli mogę, jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje. Marny ze mnie ekonom, ale logicznie rzecz biorąc jeśli dzisiaj FED ma ogłosić stopy i przewidywania mówią o 0.25%, kurs dolara powinien wzrosnąć, a tym samym edek powinien polecieć w dół. Czyli jeśli dobrze myślę, teraz opłaca się zając L-ki, żeby po ogłoszeniu (jeśli będzie jak przewidywano) zrealizować zyski i otworzyć S-ki, tak?
Po wiadomości o skupie Hiszpańskich obligacji, czy po info o QE3 był spadek i potem dopiero UP.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Gratulujemy Polakowi. 
Fajny prezent na gwiazdkę
Może to ktoś z Was ?

Fajny prezent na gwiazdkę

Może to ktoś z Was ?

- ForexTig3r
- Maniak
Zakłady bukmacherskie stawiacie na równi z FOREX ??
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线