DayTrading: Środa 12.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 gru 2012, 22:47

Wzrost
21
34%
Bez zmian
6
10%
Spadek
35
56%

Liczba głosów: 62

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 12.12.2012

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

czyli hazard, forex jest jak każda gra czy sport, musisz to trenować.... a każdy sport ma inną specyfikę. nie ważne czy grasz w owoce czy na gpw czy na bieżni, musisz trenować, jak hazard, w pokera nie wygrasz bez ćwiczeń, nawet pływać musisz umieć :mrgreen:

dziś gada ben, ben bernannki, gada trzy miesiące po trzeciej osłonie czy ogłoszeniu kue, kiui czy jak kto woli... nie wiem co powie, ale się domyślam ze może podsumować ostanie 3 miesiące...czyli jakieś podsumowanie z wnioskami.

Zachęcam do dyskusji na temat; Co się wydarzyło i w jakiej kondycji się mają usiaki, czyli ich gospodarka opierając się na dostępnych danych makro z ostatnich 3 miesięcy.

Moim zdaniem, z tego co pamiętam, dane makro były lepsze w większości od poprzednich, czyli qe mogło zadowolić Bena i pewnie wyjdzie uśmiechnięty, a wszyscy będą mu bili brawo...zapanuje hura optymizm i dolar w ciągu dwóch dni się umocni do 1,14, pomogą mu w tym panowie którzy jeszcze przed świętami dadzą w kość klifowi fiskalnemu, i tak rok zakończymy na minusie. jest jeszcze opcja ze Benowi skończył się tusz do drukarki, więc grzecznie zapyta czy któryś o obecnych na sali nie pożyczył by mu 30 dolców na toner :mrgreen:
sam nie wiem co myśleć o tym Benie, po ostatnich akcjach z danymi, rekacja rynku może być zupełnie odwrotna do oczekiwanej... i bądz tu mądry człowieku
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

fmichal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fmichal »

szybki_lopez_13 pisze:Czy pasy pozapinane??? coś mi się zdaję, że skończymy poniżej 1,3 na Edziu dziś ale oczywiście nie zapeszam tylko chucham na zimne... Pozdro for all. puszcze wieczorem screena jeśli tak się stanie, bo teraz robota się robi.
P.S. TP ustawiłem skromnie na 1,29889
ok.1,3020

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

szybki_lopez_13, lepiej sobie TP ustaw na 1,26 :D

swoją drogą, czy ben uformuje prawie ramię?
Ostatnio zmieniony 12 gru 2012, 15:46 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Seti pisze:swoją drogą podczas konsolidacji bardziej się opłaca grać w bet365 obstawiając waluty niż na forexie gdzie przeszkadza prowizja
Duze lepsze do tych celow sa opcje binarne.

http://www.igmarkets.co.uk/cfd/binary-trading.html

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

BOCZEK pisze:szybki_lopez_13, lepiej sobie TP ustaw na 1,26 :D

swoją drogą, czy ben uformuje prawie ramię?
:) nie chce mi się aż tyle czekać:) to TP mi styka, ewentualnie może walnąłbym na 28 ale po co:) to i tak nie na dziś....chłopcy z placu borni nie wiedzieć czemu się coś kończy a inne się zaczyna. poczekamy zobaczymy.

szamantg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szamantg »

Wydaje mi się, że on z Ciebie po prostu zażartował. :)

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

miało być max 3065, nie dobiło, wiec wczorajsze scenario nadal aktualne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak myślę!

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

szamantg pisze:Wydaje mi się, że on z Ciebie po prostu zażartował. :)
Ja też sobie żartuje...wyluzujcie się chłopaki i grajcie dalej. nie śledzę tu na bieżąco bo mało wartości tak tylko zapodałem na nudę jakiś post.

Scorpiman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Scorpiman »

BOCZEK pisze:miało być max 3065, nie dobiło, wiec wczorajsze scenario nadal aktualne
wiele do tego poziomu nie brakło

szamantg
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szamantg »

szybki_lopez_13 pisze:
szamantg pisze:Wydaje mi się, że on z Ciebie po prostu zażartował. :)
Ja też sobie żartuje...wyluzujcie się chłopaki i grajcie dalej. nie śledzę tu na bieżąco bo mało wartości tak tylko zapodałem na nudę jakiś post.
Właśnie jesteśmy wyluzowani, bo żarty się trzymają. Piąteczka, ja osobiście pakuję L-ki do 18:30, zobaczymy co i jak dalej. :)

Zablokowany