skalpowanie cos ciekawgo

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kilu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kilu »

Pisalem ze gram ta strategia na demku a w realu gram na dlugi dystans
Dlatego nie pisze ze napewno mam racje tylko twierdze ze skalping to nie jest zebranie o jeden dwa pips tylko gra na 1-5 min swieczkach
Poizdrawiam

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

kilu pisze:
zeusik pisze:W twoim wypadku 10-20% . Inny forumowicz napisal, ze ma to sens przy ryzyku 1% he he
wszystko zalezy od tego jaki kto ma portfel moje 1 % moze byc twoim 10 % prawda??
Z Toba sie nie da dogadac. My nie mowimy o złotowkach dolarach ile kto zarabia, tylko kto ile wykreca procent z rynku.

To ze ktos z miliona zrobi w dzien 1000zl to zadna rewelacja.Poza tym Twoje 100% to moje 100% = cały kapitał.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2008, 15:51 przez zeusik, łącznie zmieniany 1 raz.

kilu
Bywalec
Bywalec

MrYogi pisze:od 21 lutego wzrost depo o 107,47%, wszystkich zamkniętych pozycji.
Jaka strategia grasz? ta tylko z wiekszonym stopniem ryzyka???
Czy masz jakas inna do skalpowania.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

kilu pisze:
MrYogi pisze:od 21 lutego wzrost depo o 107,47%, wszystkich zamkniętych pozycji.
Jaka strategia grasz ta tylko z wiekszonym stopniem ryzyka???
Czy masz jakas inna do skalpowania.
Strategia własna, gram na świeczkach M30, wchodzę przeważnie w godzinach znacznych wahań kursów np. godzina 16:00 ( ale to nie reguła, wszystko zależy kiedy da się zarobić ) bardzo często też Nie wchodzę pomimo znacznego wzrostu/ spatku. Moimi konikami są ZŁOTO i Srebro, ale gram też na walutach EURCAD, GBPJPY, CADJPY, USDJPY.
Chybiona pozycja to EURPLN

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

zeusik pisze: Ciułac po pipsiku? Jak ludzie z tego maja zyski?
przykład z życia wzięty

oczywiście to tak na szybko żeby ci zobrazować na czym mniej więcej to polega, tak jak mówiłem musisz patrzeć na inne waluty co na nich sie dzieje itp. Ten prostokąt fioletowy to właśnie tak jak wspomniałem najlepszy okres do scalpingu, czyli u nas wtedy jest głęboka noc. Do tego przedziału używam innego systemu który sie sprawdza wyśmienicie :]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kilu
Bywalec
Bywalec

Baby FaceKiller pisze:tego przedziału używam innego systemu który sie sprawdza wyśmienicie :]
Podzielisz sie ta wiedza??
Twoj system czy wzorowales sie na czyms bo widze ze fota jes z systemu imransait'a.
Czyli w nocy imransait sie nie sprawdza (nigdy nie prubowalem w nocy grac)??

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

Podzielisz sie ta wiedza??
Twoj system czy wzorowales sie na czyms bo widze ze fota jes z systemu imransait'a.
Czyli w nocy imransait sie nie sprawdza (nigdy nie prubowalem w nocy grac)??
tak to jest sytem Imransait-a http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=52555

ja osobieice nie gralemw nim w nocy jednakze czemu ma sie on w nocy nei sprawdzac?
dla mnie jest to bardzo prosty przyjemny systemik.....tylko małą rada....grajcie z trendem!! bo mozecie narobic sobie duzo problemow

btw sam stochhistorgram i wskazniki laguuere wystarczają.... ta odmiana MACF ktorą stosuje ałtor jest moim zdaniem niepotrzebna.tylko miejsce zabiera
Skills pay the bill's

kilu
Bywalec
Bywalec

baczniew pisze:czemu ma sie on w nocy nei sprawdzac?
Wiesz nie pisze ze on sie nie sprawdzi ale Baby FaceKiller pisze:
Baby FaceKiller pisze: Ten prostokąt fioletowy to właśnie tak jak wspomniałem najlepszy okres do scalpingu, czyli u nas wtedy jest głęboka noc. Do tego przedziału używam innego systemu który sie sprawdza wyśmienicie :]
Wiec ciekawi mnie czy to ten sam system czy nie.
Pozdrawia.

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

wiecie mniej mnie interesuje system metoda, tylko to jak uciekacie od strat? Co jesli rynek pojdzie nie w ta co trzeba? kiedy wychodzicie z gry? Ile TP musicie zachaczyc by pokryc przykladowa strate
Pisalem ze gram ta strategia na demku a w realu gram na dlugi dystans
Dlatego nie pisze ze napewno mam racje tylko twierdze ze skalping to nie jest zebranie o jeden dwa pips tylko gra na 1-5 min swieczkach
Poizdrawiam
co robisz na demku jesli nie idzie w twoja strone? Nie obchodzi mnie w systemach w jaki sposob sie zarabia, ale jak sprytnie sie wywija on od strat.

Mozna 100razy trafic i zarobic , ale mozna tez 1 tak trafic ze strata przekroczy 100trafionych pozycji.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

baczniew pisze:ja osobieice nie gralemw nim w nocy jednakze czemu ma sie on w nocy nei sprawdzac?
z moich doświadczeń wynika że ten system w nocy raczej sie nie nadaje, jak już to średnio, zależy jak przebiega sesja japońska. Za mała płynność rynku co tym samym przekłada sie na delikatne zmiany kursu, a do takich zmian trzeba użyć innego systemu
kilu pisze:Wiec ciekawi mnie czy to ten sam system czy nie.
System którego używam znajduje sie tutaj na forum, dość ostro go zmodyfikowałem tak żeby w nocy sprawdzał sie jak najlepiej i odpowiadał do mojego stylu tradowania. Zachęcam do własnych eksploracji :]

zeusik pisze:wiecie mniej mnie interesuje system metoda, tylko to jak uciekacie od strat? Co jesli rynek pojdzie nie w ta co trzeba? kiedy wychodzicie z gry? Ile TP musicie zachaczyc by pokryc przykladowa strate
Pisałem ci już wcześniej, poza tym pytanie jest zbyt ogólnie postawione. Tu nie chodzi o pokrywanie strat tylko o wyciąganie zysków. Najlepiej do tego nadają sie pivoty, murrey math, linie trendu, kanały trendu np na H4 H1, wsparcia opory, zniesienia fibbonaciego. Nie bój sie, jest w czym wybierać.
zeusik pisze: Mozna 100razy trafic i zarobic , ale mozna tez 1 tak trafic ze strata przekroczy 100trafionych pozycji.
Od tego jest pozycja zwana zarządzanie kapitałem, jeszcze jak ją umiejętnie wprowadzisz w życie to nic tylko patrzeć jak zyski rosną

ODPOWIEDZ