DayTrading: Piątek 7.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 07 gru 2012, 23:20

1.3100
4
5%
1.3050
2
3%
1.3000
15
20%
1.2950
5
7%
1.2900
25
33%
1.2850
14
18%
1.2800
11
14%

Liczba głosów: 76

Macunaima
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 7.12.2012

Nieprzeczytany post autor: Macunaima »

snikers_m pisze:
ravos pisze:wczoraj niestety zająłem pozycje EUR/USD na kup w chwili kiedy wszystko sie sypnęło w dół :( teraz jestem .... na minusie i trzymam tę pozycję. myśli cie że EUR/USD wróci do poziomu 1.3080 a jeżeli tak to w jakiej perspektywie?
no i pytanie dotyczące USD/JPY czy trzęsienie ziemi może oznaczać ruch wykresu w górę?
Dziękuje za odpowiedzi.
Ja też się tak zablokowałem... ale tą będę trzymał dopuki depo pozwoli, bo siedziałem do wczoraj na S (otwarta tydzień temu) i zamknąłem ze stratą bardzo wysoko rano otwieram platformę a tu zdziwko i nerwica... mam mega szczęście do podejmowania decyzji na odwrót :D obstawiam że odbije jak nie z tego poziomu to z okolic 1,2870
ja też postąpiłem niezgodnie z teorią i trzymałem S-ki ze stratą ponad tydzień ale wczoraj się odkułem :)
tak że jak jest kasa to można przetrzymać

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

ravos pisze:Ja też bedę trzymał pewnie zajmie mi to sporo czasu jak pisze atlanticos ale teraz jak zamknę to chyba sie popłaczę, a nigdy nie płaczę :) c co myślicie o wykresie USD/JPY, bo tutaj chce zająć pozycję na KUP.
mi zajęło tydzień poszedłem w plecy uczucie jak bym dostał kopa w pysk było rano bo gdybym wczoraj nie sprzedał to dzisiaj by była na zero ehh
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ja zaczalem grac w takich sytuacjach przeciwstawnymi i pomaga...
bo wczesniej przy takich nietrafionych pozycjach wk...lem sie dwa razy...raz jak ja zamykalem z duza strata a drugi raz jak rynek wrócił do punktu wyjscia ;)

czemu ten kabel stoi po tak slabych danych... jazda do dolu
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

kubasinski2007
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kubasinski2007 »

s od 29705 czy da rade zamkanc w okolicah 29000?

snikers_m
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: snikers_m »

atlanticos pisze:ja zaczalem grac w takich sytuacjach przeciwstawnymi i pomaga...
bo wczesniej przy takich nietrafionych pozycjach wk...lem sie dwa razy...raz jak ja zamykalem z duza strata a drugi raz jak rynek wrócił do punktu wyjscia ;)
o to mi chodziło tak właśnie miałem :D to już nie pierwszy raz wiec będę czekał
Nikt nie jest nie omylny, jestem tylko człowiekiem... więc się mną nie sugeruj...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

snikers_m pisze:
atlanticos pisze:ja zaczalem grac w takich sytuacjach przeciwstawnymi i pomaga...
o to mi chodziło tak właśnie miałem :D to już nie pierwszy raz wiec będę czekał

chyba nie zrozumiales...przeczytaj uwaznie ;) ja bym nie czekal...za duzo zlych danych "kreci" sie po okolicy ;)

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Macunaima pisze:
snikers_m pisze:
ravos pisze:wczoraj niestety zająłem pozycje EUR/USD na kup w chwili kiedy wszystko sie sypnęło w dół :( teraz jestem .... na minusie i trzymam tę pozycję. myśli cie że EUR/USD wróci do poziomu 1.3080 a jeżeli tak to w jakiej perspektywie?
no i pytanie dotyczące USD/JPY czy trzęsienie ziemi może oznaczać ruch wykresu w górę?
Dziękuje za odpowiedzi.
Ja też się tak zablokowałem... ale tą będę trzymał dopuki depo pozwoli, bo siedziałem do wczoraj na S (otwarta tydzień temu) i zamknąłem ze stratą bardzo wysoko rano otwieram platformę a tu zdziwko i nerwica... mam mega szczęście do podejmowania decyzji na odwrót :D obstawiam że odbije jak nie z tego poziomu to z okolic 1,2870
ja też postąpiłem niezgodnie z teorią i trzymałem S-ki ze stratą ponad tydzień ale wczoraj się odkułem :)
tak że jak jest kasa to można przetrzymać
W takich sytuacjach warto pomyśleć o hegingu tylko ostrozne żeby cena nie utkneła miedzy zleceniami W dzisiejszej sytuacji raczeej nie ma takiej obawy i gdybm ja miałtakie problemy zdecydowałbym sie na heging
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

fajnynick21 pisze:[NA m1 zadnych formacji bym nie szukał
szukałeś ich kiedyś?
ja tobie dam przykład ze są i można na nich zarabiać, patrz.

czemu kabel rośnie, risk on czy co?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

czy ja mam jakis lewy kalendarz czy produkcja na wyspach dostala ostro po du..ie a funt rosnie...;) Londek rządzi ;) ale chyba pasy trzeba dobrze zapiąc bo jednak czuje ze zaraz lecimy ;)

tommy_s
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tommy_s »

Cytat z XTB:

"...Sytuacja techniczna na wykresie dziennym GBP/USD, po tym jak wczoraj została wyrysowana dług czarna świeca, a notowania wróciły poniżej linii łączącej szczyty z ostatnich miesięcy, daje lekką przewagę stronie podażowej. Nie jest wykluczone, że funt potanieje w okolice 1,29..."

:shock:

Zablokowany