chyba pozapominales patterny: tam byly tez sygnaly na Lki, pozatym trejdujesz podczas malej plynnosci.MajorGC pisze:Musze odrobic lekcje w ten weekend. Kolejne SL zaliczone. Wiem ze robie cos kompletnie zle. Trzeba to zweryfikowac.
WOODIE CCI by MajorGC
Re: WOODIE CCI by MajorGC
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Prezentuje kolejne wejscie.
I sygnal szybko sie zanegowal...Ciezko w tych godzinach wyczuc czy bedzie jeszcze rynek ruchomy, czy zastygnie w ruchach na 2-3 pipsow.
I sygnal szybko sie zanegowal...Ciezko w tych godzinach wyczuc czy bedzie jeszcze rynek ruchomy, czy zastygnie w ruchach na 2-3 pipsow.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Wlasnie mi sie przypomnialo, ze do tak ospalego rynku idealne sa range bars, ktore wczesniej stosowalem wraz z woodiem. Ten rodzaj swieczek swietnie sie sprawuje na takim rynku, bo nie widze niepotrzebnych plaskich ruchow, a i trudniej sfalszowac wskaznikowi sygnaly.
Pozycja nadal otwarta, dajaca maly plus, pytanie na jak dlugo?
Zamkniete na +5 pips. TS przestawiony na 1,5pips w odpowiednim momencie.
Pozycja nadal otwarta, dajaca maly plus, pytanie na jak dlugo?
Zamkniete na +5 pips. TS przestawiony na 1,5pips w odpowiednim momencie.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Dzisiejsze wejscie zapoczatkowane sygnalem nie bedacym na wskazniku woodie cci. Nie bede zaglebiam sie w szczeguly, pozycja utrzymana jednak ze wzgledu na dobry sygnal kontynuacji wzrostu.
Jak na chwile obecna ruch po mojej mysli.
Pozycja zamknieta na +12 pips po wybiciu TS=1,5 pipsa.
Niepotrzebnie ruch scialem krotkim TS, ale liczy sie zabankowane na plus.
Jak na chwile obecna ruch po mojej mysli.
Pozycja zamknieta na +12 pips po wybiciu TS=1,5 pipsa.
Niepotrzebnie ruch scialem krotkim TS, ale liczy sie zabankowane na plus.
We 6 dzisiaj o nietypowej dla mnie godzinie.
Niestety raczej naciagnalem sobie sygnal, do tego w dosc mocno obsianym miejscu ze wsparciami. Ruch odbil sie w przeciwnym kierunku do wejscia.
S na przedostatniej swieczce na zalaczonym obrazku.
Na szczescie ruch odbyl sie mimo wszystko zgodnie z kierunkiem. Woodie po falszywce wskazal po paru barach wlasciwy kierunek, ja tylko sie pospieszylem.
Zamkniete na +15 pipsow po zmienionym TS=11,5 na TS=1,5 pipsa.
Niestety raczej naciagnalem sobie sygnal, do tego w dosc mocno obsianym miejscu ze wsparciami. Ruch odbil sie w przeciwnym kierunku do wejscia.
S na przedostatniej swieczce na zalaczonym obrazku.
Na szczescie ruch odbyl sie mimo wszystko zgodnie z kierunkiem. Woodie po falszywce wskazal po paru barach wlasciwy kierunek, ja tylko sie pospieszylem.
Zamkniete na +15 pipsow po zmienionym TS=11,5 na TS=1,5 pipsa.
Ponownie o nietypowej dla mnie godzinie.
Prezentuje wejscie numer 7. Przeciecie ZL na wskazniku woodie CCI. Zajeta pozycja L. TS=11,5 pipsa.
Ruch sie dlugo kisil w jednym miejscu. MA14 utrzymywala mnie w przekonaniu ze nadal jest szansa na ruch w gore (swieczki caly czas lokowaly sie ponad srednia).
Zamkniete na +10 pipsow po przestawieniu TS z 11,5 na 1,5.
Prezentuje wejscie numer 7. Przeciecie ZL na wskazniku woodie CCI. Zajeta pozycja L. TS=11,5 pipsa.
Ruch sie dlugo kisil w jednym miejscu. MA14 utrzymywala mnie w przekonaniu ze nadal jest szansa na ruch w gore (swieczki caly czas lokowaly sie ponad srednia).
Zamkniete na +10 pipsow po przestawieniu TS z 11,5 na 1,5.
Wejscie 8me. Przeciecie TCCI przez ZL i odbicie CCI od ZL. Pozycja S. Standardowe ustawienia.
Niestety rynek obumarl po moim wejsciu. Jak sie nic nie zmieni w najblizszych minutach, zamkne pozycje z reki.
Przedluzylem sprawe, braklo mi cierpliwosci na wysiadywanie tego jajka. Pozycja zamknieta z reki na -2,5 pipsa.
Niestety rynek obumarl po moim wejsciu. Jak sie nic nie zmieni w najblizszych minutach, zamkne pozycje z reki.
Przedluzylem sprawe, braklo mi cierpliwosci na wysiadywanie tego jajka. Pozycja zamknieta z reki na -2,5 pipsa.
We 9 na przecieciu ZL.
Zamkniete na +2 pipsy. Troche zbyt pozno wlaczylem wykresy.
Zamkniete na +2 pipsy. Troche zbyt pozno wlaczylem wykresy.
6 MajorGC,
napisz jeżeli możesz ile jak wygląda Twoje saldo (w pipsach oczywiście - bo raczej nie zmieniasz wielkości pozycji?) od rozpoczęcia gry tą strategią. Powodzenia
napisz jeżeli możesz ile jak wygląda Twoje saldo (w pipsach oczywiście - bo raczej nie zmieniasz wielkości pozycji?) od rozpoczęcia gry tą strategią. Powodzenia
Niestety nie jestem w stanie na chwile obecna podac konkretnej wartosci, ze wzgledu na inne pozycje, ktore zamykalem w miedzy czasie na innych parach a byly otwarte duzo wczesniej przed rozpoczeciem dzialania na tym wskazniku.
Jakies konkrety bede podawal po nowym roku. Obecnie jest to przypominanie sobie formacji. Powiem tyle, jestem na nie wielki plus.
Moge pokazac maly wykres, ktory jest przeklamany z powodu jednej pozycji (ta mocno wyciagnieta do gory linia).
Jakies konkrety bede podawal po nowym roku. Obecnie jest to przypominanie sobie formacji. Powiem tyle, jestem na nie wielki plus.
Moge pokazac maly wykres, ktory jest przeklamany z powodu jednej pozycji (ta mocno wyciagnieta do gory linia).