sureshot pisze:ja ile kresek kropek i strzaleczek a ile srednich, ale i tak ten system bez chmury ichimoku nie wyglada zbyt okazale)
Swieta ida... trzeba choinke ubierac

sureshot pisze:ja ile kresek kropek i strzaleczek a ile srednich, ale i tak ten system bez chmury ichimoku nie wyglada zbyt okazale)
sureshot pisze:ja ile kresek kropek i strzaleczek a ile srednich, ale i tak ten system bez chmury ichimoku nie wyglada zbyt okazale), a te trojki, to jakis automat rysuje elliotta?, to akurat nie byloby takie zle, jak mam sam rozrysowywac potencjalne fale, to szkoda mowic
ZielonaMgielka pisze:sureshot pisze:ja ile kresek kropek i strzaleczek a ile srednich, ale i tak ten system bez chmury ichimoku nie wyglada zbyt okazale)
Swieta ida... trzeba choinke ubierac
martell pisze:Zastanawia mnie, dlaczego liczna pozycji długich spada. A już na pewno od dłuższego utrzymuje się na poziomie poniżej 35%.
To tylko statystyki jednego brokera, ale w pewnym sensie można zobrazować tym sytuację.
na fxcm podobnie % się układają około 30% longZielonaMgielka pisze:martell pisze:Zastanawia mnie, dlaczego liczna pozycji długich spada. A już na pewno od dłuższego utrzymuje się na poziomie poniżej 35%.
To tylko statystyki jednego brokera, ale w pewnym sensie można zobrazować tym sytuację.
Tak jest zawsze kiedy kurs rosnie. Detalisci przewaznie szukaja gorek/dolkow i czesto trzymaja pozycje pod woda. Stosunek pozycji jest prawdopodobnie zblizony u wiekszosci brokerow.