DayTrading: Poniedziałek 3.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 03 gru 2012, 16:21

1.3100
21
28%
1.3050
10
13%
1.3000
6
8%
1.2950
15
20%
1.2900
12
16%
1.2850
12
16%

Liczba głosów: 76

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 3.12.2012

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

Gra ktos na decyzje Rba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
martell
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: martell »

ZielonaMgielka pisze:
martell pisze:Zastanawia mnie, dlaczego liczna pozycji długich spada. A już na pewno od dłuższego utrzymuje się na poziomie poniżej 35%.
To tylko statystyki jednego brokera, ale w pewnym sensie można zobrazować tym sytuację.

Tak jest zawsze kiedy kurs rosnie. Detalisci przewaznie szukaja gorek/dolkow i czesto trzymaja pozycje pod woda. Stosunek pozycji jest prawdopodobnie zblizony u wiekszosci brokerow.
Dodając te statystyki do ogólnej sytuacji można uznać, że EURUSD czeka korekta. Nie obstawiałbym zejścia poniżej 1.30. Otworzyłem krótką pozycję i liczę, że jutro będzie można ją zamknąć z zyskiem, bo np. RSi i stochastic na wykresach od H1 wzwyż sugerują ruch w dół.

Awatar użytkownika
GłosRyśka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GłosRyśka »

zeuss pisze:który zbanował Richarda :wpale: to się skończy walką na taniec :568:
Zbanowany Richard na okres miesiąca przez Moda Dr forex, który gra na 1.32... Rychu załacza i pozdrawia prawdziwych wirtuozów techniki :) :564: na start
Obrazek
Trzeba dużo trenować, tylko co...?

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

xantiros pisze:
ZielonaMgielka pisze:
martell pisze:Zastanawia mnie, dlaczego liczna pozycji długich spada. A już na pewno od dłuższego utrzymuje się na poziomie poniżej 35%.
To tylko statystyki jednego brokera, ale w pewnym sensie można zobrazować tym sytuację.

Tak jest zawsze kiedy kurs rosnie. Detalisci przewaznie szukaja gorek/dolkow i czesto trzymaja pozycje pod woda. Stosunek pozycji jest prawdopodobnie zblizony u wiekszosci brokerow.
na fxcm podobnie % się układają około 30% long

"EURUSD - The ratio of long to short positions in the EURUSD stands at -2.39 as approximately 29% of traders are long. Yesterday the ratio was -2.25; 31% of open positions were long. "
Jeszcze jutro taki dzien UP i zaczna strzelac wieksze stopki :)

http://screencast.com/t/9bw2Fv7ruN

-- Dodano: 03 gru 2012, 18:58 --
martell pisze:
ZielonaMgielka pisze:

Dodając te statystyki do ogólnej sytuacji można uznać, że EURUSD czeka korekta. Nie obstawiałbym zejścia poniżej 1.30. Otworzyłem krótką pozycję i liczę, że jutro będzie można ją zamknąć z zyskiem, bo np. RSi i stochastic na wykresach od H1 wzwyż sugerują ruch w dół.
Oscylatory zawsze beda wykupione w takich warunkach. Mozliwe ze czekaja nas jutro spadki ale narazie nie widac sladow mocniejszej sprzedazy na rynku. Przelamanie 1.3 i zdecydowany close ponizej dzisiejszego otwarcia bylby dla mnie takim sygnalem a narazie rynek placi kiedy kupuje sie wsparcia. Wiekszosc zaklada ze kurs jest "za wysoko" :) ... nawet wirtuozi techniki :) lol

Awatar użytkownika
martell
Gaduła
Gaduła

ZielonaMgielka pisze: Oscylatory zawsze beda wykupione w takich warunkach. Mozliwe ze czekaja nas jutro spadki ale narazie nie widac sladow mocniejszej sprzedazy na rynku. Przelamanie 1.3 i zdecydowany close ponizej dzisiejszego otwarcia bylby dla mnie takim sygnalem a narazie rynek placi kiedy kupuje sie wsparcia. Wiekszosc zaklada ze kurs jest "za wysoko" :)
Sam nie raz za to zapłaciłem :) No ale bez ryzyka nie ma gry. Mnie chodzi tylko o krótką korektę, nawet 1-2 dni.

A tak odbiegając od tematu kierunku kursu - właśnie przejrzałem wątek typowania zakończenia tygodnia i rzucił mi się w oczy post Richarda :D

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

GłosRyśka pisze:
Zbanowany Richard na okres miesiąca przez Moda Dr forex, który gra na 1.32... Rychu załacza i pozdrawia prawdziwych wirtuozów techniki :) :564: na start
jak na tym rysunku sa zaznaczone fale eilota, to chyba 3 fala powinna być najdłuższa, a korekta 4 nie powinna dosięgać szczytu 1 fali
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
Hodis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hodis »

Na jakich poziomach wyznaczony jest teraz opór i wsparcie dal Edka ?
'Nie myli się ten co nic nie robi'

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ale jazda pod górkę na edku, wszystkie kreski poszły się ...., pomyśleć że dziś grałem na spadek :? jeszcze wczorajsze otwarcie, ehh, miało być tak pięknie, natomiast o 23:15 nic z tego nie wyszło, nie wiem jak u was ale ja mam na mentalnym kalendarzu piątek 13-tego :evil:
ale moment jak s&p schodziło a edek rósł, do tego wysysał od AUD - bezcenny, dawno nie było takiej ujemnej korelacji, zapomniałem newsa że fundy hedgingowe wchodzą do europy :x

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

na korekte to bym liczyl przy 1,3400 a nie teraz...
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Awatar użytkownika
martell
Gaduła
Gaduła

Hodis pisze:Na jakich poziomach wyznaczony jest teraz opór i wsparcie dal Edka ?
Znalezione (dzisiejszy komentarz):
Kurs EUR/USD kontynuuje ruch wzrostowy, co skutkuje dynamiczną zwyżką do 1,3075 USD. Jednakże, poziom ten jest ważną strefą oporu, której nie udało się skutecznie pokonać zarówno we wrześniu, jak i w październiku. Ewentualny dalszy wzrost może okazać się problematyczny, ponieważ przy poziomach 1,3082 USD i 1,3130 USD przebiegają linie trendu spadkowego, odpowiednio 3- i 18-miesięczna. Tym samym, krótkoterminowa korekta spadkowa nie powinna być zaskoczeniem.

Zablokowany