DayTrading: Poniedziałek 3.12.2012
Re: DayTrading: Poniedziałek 3.12.2012
Gra ktos na decyzje Rba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dodając te statystyki do ogólnej sytuacji można uznać, że EURUSD czeka korekta. Nie obstawiałbym zejścia poniżej 1.30. Otworzyłem krótką pozycję i liczę, że jutro będzie można ją zamknąć z zyskiem, bo np. RSi i stochastic na wykresach od H1 wzwyż sugerują ruch w dół.ZielonaMgielka pisze:martell pisze:Zastanawia mnie, dlaczego liczna pozycji długich spada. A już na pewno od dłuższego utrzymuje się na poziomie poniżej 35%.
To tylko statystyki jednego brokera, ale w pewnym sensie można zobrazować tym sytuację.
Tak jest zawsze kiedy kurs rosnie. Detalisci przewaznie szukaja gorek/dolkow i czesto trzymaja pozycje pod woda. Stosunek pozycji jest prawdopodobnie zblizony u wiekszosci brokerow.
Zbanowany Richard na okres miesiąca przez Moda Dr forex, który gra na 1.32... Rychu załacza i pozdrawia prawdziwych wirtuozów technikizeuss pisze:który zbanował Richardato się skończy walką na taniec

Trzeba dużo trenować, tylko co...?
- ZielonaMgielka
- Maniak
Jeszcze jutro taki dzien UP i zaczna strzelac wieksze stopkixantiros pisze:na fxcm podobnie % się układają około 30% longZielonaMgielka pisze:martell pisze:Zastanawia mnie, dlaczego liczna pozycji długich spada. A już na pewno od dłuższego utrzymuje się na poziomie poniżej 35%.
To tylko statystyki jednego brokera, ale w pewnym sensie można zobrazować tym sytuację.
Tak jest zawsze kiedy kurs rosnie. Detalisci przewaznie szukaja gorek/dolkow i czesto trzymaja pozycje pod woda. Stosunek pozycji jest prawdopodobnie zblizony u wiekszosci brokerow.
"EURUSD - The ratio of long to short positions in the EURUSD stands at -2.39 as approximately 29% of traders are long. Yesterday the ratio was -2.25; 31% of open positions were long. "

http://screencast.com/t/9bw2Fv7ruN
-- Dodano: 03 gru 2012, 18:58 --
Oscylatory zawsze beda wykupione w takich warunkach. Mozliwe ze czekaja nas jutro spadki ale narazie nie widac sladow mocniejszej sprzedazy na rynku. Przelamanie 1.3 i zdecydowany close ponizej dzisiejszego otwarcia bylby dla mnie takim sygnalem a narazie rynek placi kiedy kupuje sie wsparcia. Wiekszosc zaklada ze kurs jest "za wysoko"martell pisze:Dodając te statystyki do ogólnej sytuacji można uznać, że EURUSD czeka korekta. Nie obstawiałbym zejścia poniżej 1.30. Otworzyłem krótką pozycję i liczę, że jutro będzie można ją zamknąć z zyskiem, bo np. RSi i stochastic na wykresach od H1 wzwyż sugerują ruch w dół.ZielonaMgielka pisze:martell pisze:Zastanawia mnie, dlaczego liczna pozycji długich spada. A już na pewno od dłuższego utrzymuje się na poziomie poniżej 35%.

Sam nie raz za to zapłaciłemZielonaMgielka pisze: Oscylatory zawsze beda wykupione w takich warunkach. Mozliwe ze czekaja nas jutro spadki ale narazie nie widac sladow mocniejszej sprzedazy na rynku. Przelamanie 1.3 i zdecydowany close ponizej dzisiejszego otwarcia bylby dla mnie takim sygnalem a narazie rynek placi kiedy kupuje sie wsparcia. Wiekszosc zaklada ze kurs jest "za wysoko"

A tak odbiegając od tematu kierunku kursu - właśnie przejrzałem wątek typowania zakończenia tygodnia i rzucił mi się w oczy post Richarda

jak na tym rysunku sa zaznaczone fale eilota, to chyba 3 fala powinna być najdłuższa, a korekta 4 nie powinna dosięgać szczytu 1 faliGłosRyśka pisze:
Zbanowany Richard na okres miesiąca przez Moda Dr forex, który gra na 1.32... Rychu załacza i pozdrawia prawdziwych wirtuozów techniki![]()
na start
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
Na jakich poziomach wyznaczony jest teraz opór i wsparcie dal Edka ?
'Nie myli się ten co nic nie robi'
ale jazda pod górkę na edku, wszystkie kreski poszły się ...., pomyśleć że dziś grałem na spadek
jeszcze wczorajsze otwarcie, ehh, miało być tak pięknie, natomiast o 23:15 nic z tego nie wyszło, nie wiem jak u was ale ja mam na mentalnym kalendarzu piątek 13-tego 
ale moment jak s&p schodziło a edek rósł, do tego wysysał od AUD - bezcenny, dawno nie było takiej ujemnej korelacji, zapomniałem newsa że fundy hedgingowe wchodzą do europy

ale moment jak s&p schodziło a edek rósł, do tego wysysał od AUD - bezcenny, dawno nie było takiej ujemnej korelacji, zapomniałem newsa że fundy hedgingowe wchodzą do europy

na korekte to bym liczyl przy 1,3400 a nie teraz...
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

Znalezione (dzisiejszy komentarz):Hodis pisze:Na jakich poziomach wyznaczony jest teraz opór i wsparcie dal Edka ?
Kurs EUR/USD kontynuuje ruch wzrostowy, co skutkuje dynamiczną zwyżką do 1,3075 USD. Jednakże, poziom ten jest ważną strefą oporu, której nie udało się skutecznie pokonać zarówno we wrześniu, jak i w październiku. Ewentualny dalszy wzrost może okazać się problematyczny, ponieważ przy poziomach 1,3082 USD i 1,3130 USD przebiegają linie trendu spadkowego, odpowiednio 3- i 18-miesięczna. Tym samym, krótkoterminowa korekta spadkowa nie powinna być zaskoczeniem.