DayTrading: Piątek 30.11.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Dzień na EURUSD zakończy się okolicach

Czas głosowania minął 30 lis 2012, 22:56

1.3100
17
22%
1.3050
18
23%
1.3000
11
14%
1.2950
11
14%
1.2900
10
13%
1.2850
12
15%

Liczba głosów: 79

menago
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 30.11.2012

Nieprzeczytany post autor: menago »

BOCZEK pisze:menago, przedmioty ścisłe na psychoterapii uzależnień? ja nie lubułem matmy, bo to cały czas powtarzający sie wzór... i dalsze liczenie... szkoła mnie nauczyła korzystać z wiedzy innych, wiedzieć jak znaleźć to co chce i jak to dobrze wykorzystać, po mi wzór na przenikalność cieplną, określanie liczby Reynoldsa czy metoda obliczania całek powierzchniowych na co dzień?
pisalem o szkolach ,nie tylko o studiach,wlasnie dokladnie ,piszesz,po co to nam w zyciu potrzebne,po nic-matma jest po to by uczyc sie logicznego myslenia,a tego sie dowiedzialem dopiero kilka lat temu,jak rozmawialem z pewnym profesorem
ja mu terapie od uzaleznien,a on mi takie ciekawostki
p.s.ten pan wyklada do dzisiaj na U.S. w Szczecinie matme,wlasnie podobne pytanie do Twojego mu zadalem,mimo tego ,ze zawsze ja lubilem

a jak masz mozliwosc ,zapytania o to jakiegos wykladowce,to zrob to...

...i zycze wam udanego weekendu,ja juz spadam wydac pare funtow

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Peter_FX pisze:
karnak pisze: Nie będę Cię przekonywał do jak to nazwałeś magii.
Każdy ma swój warsztat na który pracował latami i tego się trzymajmy. :)
Nie no spoko, ja nie twierdzę że nie masz racji, po prostu jak ktoś wrzuca wykres z kreską i stwierdza ze 100% pewnością że będzie tak czy siak to bez uzasadnienia jest to magia/wróżenie.

Rozumiem jednak że za tą kreską stoi jakieś logiczne uzasadnienie, wtedy to inna historia i jest o czym dyskutować :wink:
Przecież wiadomo, że o 100% pewności nie może być mowy i nawet, jak tego nie zastrzegłem to ma się tak w domyśle traderskim rozumieć.
Nie podałem tej kreski do dyskusji tylko do ewentualnej oceny po czasie czy dała dobry sygnał, czy nie.

expedient warzywniaka

Nieprzeczytany post autor: expedient warzywniaka »

Spokojnie chłopaki, spokojnie dziewczyny, zostały nam tylko dwadzieścia godziny do startu od nowa giełdowej machiny :)

wszyscy uzależnieni hazardziści pijcie jeszcze troche tak, żeby skończyć pod wieczór i zostać dzielnym dawcą kapitału podczas nadchodzącego pięknego tygodnia :wink:

Życie kołem się toczy
Obrazek

...ale czasem pozytywnie zaskoczy. :)
Obrazek

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

pr7emo pisze:mam pytanko do osób korzystających z Admiral.Pro, minimalny depozyt to 5000 zł, co będzie jeśli wpłacę 3000 zł na konto ampro?
nie będę mógł grać? kuszące mają spready, podniósł bym zyski o 20-30% :)
Daj sobie spokój z AM "PRO" - to PRO jest tylko z nazwy...

Dziesiątki lepszych brokerów ECN.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

expedient warzywniaka

A Wy jakie średnie dzienne RR utrzymujecie na jedną transakcje? Pozycje zamykacie z łapki czy zawsze stoi TP w zleceniu ?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

menago pisze:
pr7emo pisze:te buraki nie dogadały się w sprawie klifu fiskalnego i jak mówiłem w Piątek, inwestory nie dadzą sobie już w kasze dmuchać i w lekkim zmieszaniu zaczną opychać aktywa, Święta to czas spokoju, zakupy itp.
Impas w negocjacjach nad uniknięciem klifu fiskalnego w USA
zresztą poczytajcie se sami http://forsal.pl/artykuly/665900,impas_ ... _usa.html#
jak jesteś ostrym bykiem to daj sobie spokój do sylwestra hehe
elegandzko,czyli szybsza korekta,ale okolo srody ,czwarftku bedzie juz ze sie dogadali,albo zrobia to na poczatku stycznia,ale nie maja wyjscia musza sie dogada......
dogadac sie dogadaja lecz to nie limit dlugu jak ostatnio juz to pisalem teraz trzeba przedstawic program ciec wydatkow a jaki problem mieli z samym limitem dlugu by przeglosowac :) wiec dla teg otwierdzle mze te biadolenie obamy ze przed swietami bedzie juz dogadane i innych nie wierzylem

-- Dodano: ndz 02-12-2012, 12:18 --
mike_05 pisze:
ZielonaMgielka pisze:Menago na twoim wykresie nie ma zadnych rgr-ow badz orgr-ow. To tylko wybryk twojej bujnej wyobrazni :)
Nie byłbym tak pewny na twoim miejscu. Ten duży oznaczony kapitalikami z dołkiem w lipcu, jest jak najbardziej uprawniony do nazwania go iSHS. Widoczny bardziej na tygodniowym.
RGRy to formacja o sprawdzalności ponad 80%. Tylko niekoniecznie należy szukać jego kształtu tak, jak w książkach pokazywane są jego wzorce. Jak RGRa widać, ze będzie lub jest, cała masa graczy go obstawia i działa niemal jako samospełniająca się wróżba. Tego jednak, którego mało kto wypatrzy, należy jak najbardziej "pielęgnować" i obserwować. W zasadzie w każdej korekcie można się dopatrzeć tego kształtu, na rożnych TF.

-- Dodano: sob 01-12-2012, 16:45 --
BOCZEK pisze:pips to jest 4 liczba po przecinku, piata to jego ułamek
Hm, zawsze? A na Jenach nie masz czwartej liczby?
to by jescze jedno zejscie bylo i dopiero gora hmm

takie wrozby na kolanie

na long
Obrazek

Awatar użytkownika
Peter_FX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Peter_FX »

expedient warzywniaka pisze:A Wy jakie średnie dzienne RR utrzymujecie na jedną transakcje? Pozycje zamykacie z łapki czy zawsze stoi TP w zleceniu ?
Powinno stać TP (minimum 1:3) ale jeszcze nie dopracowałem do końca mojej strategii wyjścia, często niecierpliwość bierze górę i zamiast planowanych 100 pipsów zamykam z łapy przy 20 :x

Oczywiście w następnym tygodniu jak w każdym obiecuję sobie przestrzeganie żelaznych zasad...
ale poważnie założyłem 2 konto więc przynajmniej na jednym mam zamiar grać zgodnie z planem a na drugim będę się wyżywać emocjonalnie :D

btw. chyba się przerzucę z euro na ejki, poziomy dużo wyraźniejsze i płynność większa...

Obrazek
Planuj Trejd, Trejduj Plan

moczymorda
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: moczymorda »

powiedzcie mi którzy brokerzy startuja o 20 w niedziele,bo jakies ruchy sa juz od 20

expedient warzywniaka

Ciekawy wpis wygrzebałem
http://i.imgur.com/l4YsM.png

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

teraz jest ciekawie na edku jak nie pójdzie w góre to może się okazać że gramy na korektę nieregularną :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany