Witam, mam chyba dość nietypowy problem.
po mojej stronie, nie brokera
broker-Armada
sys-win7 64b
mt4 w 'program files (x86)'
po instalacji platformy wszystko było ok...swego czasu
stworzyłem tam profile. Działałem na jednym z nich, z 12 parami,
na paru wykresach miałem dodane wskażniki:
-candle time
-m-candles
któregoś dnia platforma się zawiesiła,
nie moglem jej zamknąć klikając na X, tylko przez pasek zadań na dole,
po ponownym włączeniu mt4 dawało ten swój urokliwy sygnał dżwiękowy,
ale był brak połączenia, wszystko muliło i znów jedyną opcją zamknięcia
było, albo przez pasek zadań, albo czasami, gdy on nie reagował to przez
menadżera zadań.
Odinstalowałem mt4, zachowałem 'personal data', ściągnąłem nową, wszystko ok,
dalej działałem na swoim profilu. Do czasu, aż znów się zwiesiło.
Tym razem zauważyłem, że działo się to mniej więcej po naniesieniu (lub wykasowaniu)
na wykres transakcji z historii i przypomniałem sobie, że wcześniej też się to stało w
trakcie usuwania z wykresu linii i strzałek po przebiegu transakcji. Zrobiłem jeszcze raz instalacje
..po czasie to samo.
Komp na którym się to dzieje jest mi nowy (chociaż to już chyba 2 letni sprzęt, marnej jakości ale lepszy niż mój stary)
stwierdziłem, że na nim będzie dobrze mieć rachunek real, ze względu na to, że nikt nim wcześniej nic nie robił, nic nie
ściągał, nie surfował po necie itp. ot takie przekonanie (złudne pewnie) laika komputerowego, że tu jest lepiej, bezpieczniej,
szybciej.
wracając do problemów
poprosiłem kumpla informatyka, żeby mi ten system zrobił bardziej przyjazny, w sensie
powyłączał wszelki niepotrzebne aktualizacje itp, ściągnął 'service paka' i tam jeszcze
coś magikował. Myślałem, że może te rzeczy wcześniej były powodem.
Chciałem potestować 'OCT' od Andrzeja więc wrzucił 'frameworka'.
odinstalowałem platformę, ściągnąłem nową, założyłem demo do testów oct,
wrzuciłem oct na 2 wykresy, wszystko cacy (swoją drogą super to oct) do
momentu, aż zamknąłem transakcje, a oct zostawił na wykresie przebieg transakcji
(tak jak po naniesieniu na wykres z historii) zacząłem usuwać strzałki itp...i platforma się zwiesiła.
Tym razem na wykresach były na raz 2 wskaźniki wymienione wyżej.
Kiedyś gdzieś na forum rzuciło mi się w oczy, że do poprawnego działania OCT
pod win 7, potrzebne jest uruchomienie MT4 w trybie administratora i że powinno
być w 'Program Files (x86), więc tak też robiłem.
Wiem, że to nie wina OCT ani Brokera
Po włączeniu zawieszonej wcześniej (oraz zamknietej) MT4
był brak połączenia, powoli wczytywały się otwarte wykresy, na nich
wczytywało się OCT, lecz nic nie reaguje, pasek u góry również, jedynie
po najechaniu na panel OCT przyciski zmieniają odcień.
Support ( b.dobry) się z takim czymś nie spotkał...
próbując rozwiązać problem przy ich pomocy wyciąłem
profile z katalogu mt4 i teraz po włączeniu tej zawieszonej wcześniej
platformy widzę szare okno, z logo u góry, z paroma nieaktywnymi
zakładkami na dole (brak 'handel' 'historii' i czegoś jeszcze chyba)
przycisków u góry w ogóle nie widzę, znaczy są ramki ale puste (brak krzyżyka, lupy, TF itp)
i nic nie reaguje (plik, widok..nic)
wcześniej nie miałem na tym kompie żadnej platformy.
Jakieś pomysły, wskazówki, wszystko mile widziane...
Z góry dzięki.
Czy ktoś się spotkał z tego typu problemem komp/mt4
Re: Czy ktoś się spotkał z tego typu problemem komp/mt4
"swego czasu stworzyłem tam profile."
Tak.. jak zapisze profil to cuda się dzieją.. np. często zamieniają się okna terminal z wykresami.Lub zakładki wykresów wpadają pod terminal lub pod mt4.. to po prostu znowu bug.Niezależnie od systemu.. bo dzieje się na xp,vista w7.
Od build 3 ciężko operować na profilach.
Jest jeszcze teraz sprawa signals.Jeśli tam coś modziłeś też może być winne.
http://forex-nawigator.biz/forum/jako-p ... ml#p529425
Jak macie problemy to sprawdzajcie,czy to nie któreś z bugów.. bo ostatnio plaga.
http://www.mql4.com/search#!keyword=new%20build
Tak.. jak zapisze profil to cuda się dzieją.. np. często zamieniają się okna terminal z wykresami.Lub zakładki wykresów wpadają pod terminal lub pod mt4.. to po prostu znowu bug.Niezależnie od systemu.. bo dzieje się na xp,vista w7.
Od build 3 ciężko operować na profilach.
Jest jeszcze teraz sprawa signals.Jeśli tam coś modziłeś też może być winne.
http://forex-nawigator.biz/forum/jako-p ... ml#p529425
Jak macie problemy to sprawdzajcie,czy to nie któreś z bugów.. bo ostatnio plaga.
http://www.mql4.com/search#!keyword=new%20build
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Ja bym to przeinstalował i zmienił priorytet na wysoki
raz jak mi muliło to zmieniłem i jak nowo narodzone mt4 
Albo zmień priorytet jeszcze przed reinstalem może nie będzie potrzebny

Albo zmień priorytet jeszcze przed reinstalem może nie będzie potrzebny

“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates
zainstaluj MT4 bez swoich profili, szablonów, itp. w zupełnie nowej innej lokalizacji, u mnie taki "myk" pomógł
Potwierdzam to co pisze astra, najlepiej zainstaluj MT4 na innej partycji jesli taką masz
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.
Dzięki panowie
@ reptile,
spróbuje od nowa wsio i nie będę tworzył profili...
z signals raczej nic nie robiłem bo nie wiem o co kaman i gdzie to jest.
ten link do wątku z forum przeglądałem parę razy ale co ja mały żuczek tam mogę
@Darkey
dzięki też wypróbuje chociaż mam wrażenie, że to nie o to chodzi, Ty masz na myśli
chyba po prostu zamulanie, u mnie wsio ok ładnie śmiga do czasu aż na wykresie się pojawiają
się transakcje z historii, chwilę ok, po czym przestaje działać 'candle time' po czym zwiecha totalna
@Astra @colt113
to rozwiązanie najbardziej do mnie przemawia, bałem się, że to może komplikować oct...ale znalzłem
, że oct 'nie dla armady' potrzebuje katalogu Program files, czyli rozumiem, że to nie problem, chociaż
jak widać mało z tego wszystkiego rozumiem...
zainstaluje na nowo w innym katalogu bo partycji nie mam.
PS: coraz bardziej myślę, że do FX potrzebna jest ponadprzeciętna wiedza z informy, zawsze myślałem ,
że to brak sukcesów na rynku mnie zniechęci...ale powoli głównym powodem staje się brak wiedzy z informy,
nie żebym miał sukcesy, ale wiem gdzie leżą błędy i jak nad nimi pracować i w tej kwestii, dopóki ich w swoich
oczach nie naprawie nie mam zamiaru się poddawać....ale jak wszytko jest w stanie zepsuć jakiś głupi błąd w
systemie na kompie to
nie kumam czemu ten zasrany windows jest taki popularny, jak żeby operować nim bez problemu potrzebny
jest co jakiś czas informatyk...już dawno bym śmigał na tym pozerskim macu tylko po to żeby mieć w d...
problemy windowsa...czy programów pod niego....ale mt4 na maca tylko za pomocą jakiś mostów co też
mnie odstrasza...
zrezygnować z MT4 chętnie ale na chwilę obecną nie znam dla mnie lepszego brokera niż armada, która jest na mt4
wiem, że ten wywód to z braku mojej wiedzy...ale czy ja ją muszę mieć jak płacę za tą windupe tyle chajcu.
ja kumam, że kupując jeszcze droższy helikopter też trzeba znać jego obsługę, żeby nie mieć zastrzeżeń...ale ja tu
mówię o 'przedmiocie codziennego użytku'
ufffffff musiałem to wyrzucić z siebie
Jeszcze raz dzięki, dam znać jak się udało
-- Dodano: sob 01-12-2012, 13:04 --
ok...jakoś tam działa...na razie...jak tym razem się sypnie to
zrobię formata, partycje może...
dzięki
temat do usunięcia....
@ reptile,
spróbuje od nowa wsio i nie będę tworzył profili...
z signals raczej nic nie robiłem bo nie wiem o co kaman i gdzie to jest.
ten link do wątku z forum przeglądałem parę razy ale co ja mały żuczek tam mogę
@Darkey
dzięki też wypróbuje chociaż mam wrażenie, że to nie o to chodzi, Ty masz na myśli
chyba po prostu zamulanie, u mnie wsio ok ładnie śmiga do czasu aż na wykresie się pojawiają
się transakcje z historii, chwilę ok, po czym przestaje działać 'candle time' po czym zwiecha totalna
@Astra @colt113
to rozwiązanie najbardziej do mnie przemawia, bałem się, że to może komplikować oct...ale znalzłem
, że oct 'nie dla armady' potrzebuje katalogu Program files, czyli rozumiem, że to nie problem, chociaż
zainstaluje na nowo w innym katalogu bo partycji nie mam.
PS: coraz bardziej myślę, że do FX potrzebna jest ponadprzeciętna wiedza z informy, zawsze myślałem ,
że to brak sukcesów na rynku mnie zniechęci...ale powoli głównym powodem staje się brak wiedzy z informy,
nie żebym miał sukcesy, ale wiem gdzie leżą błędy i jak nad nimi pracować i w tej kwestii, dopóki ich w swoich
oczach nie naprawie nie mam zamiaru się poddawać....ale jak wszytko jest w stanie zepsuć jakiś głupi błąd w
systemie na kompie to

nie kumam czemu ten zasrany windows jest taki popularny, jak żeby operować nim bez problemu potrzebny
jest co jakiś czas informatyk...już dawno bym śmigał na tym pozerskim macu tylko po to żeby mieć w d...
problemy windowsa...czy programów pod niego....ale mt4 na maca tylko za pomocą jakiś mostów co też
mnie odstrasza...
zrezygnować z MT4 chętnie ale na chwilę obecną nie znam dla mnie lepszego brokera niż armada, która jest na mt4
wiem, że ten wywód to z braku mojej wiedzy...ale czy ja ją muszę mieć jak płacę za tą windupe tyle chajcu.
ja kumam, że kupując jeszcze droższy helikopter też trzeba znać jego obsługę, żeby nie mieć zastrzeżeń...ale ja tu
mówię o 'przedmiocie codziennego użytku'
ufffffff musiałem to wyrzucić z siebie
Jeszcze raz dzięki, dam znać jak się udało
-- Dodano: sob 01-12-2012, 13:04 --
ok...jakoś tam działa...na razie...jak tym razem się sypnie to
zrobię formata, partycje może...
dzięki
temat do usunięcia....
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Małe sprostowanieku8ek pisze:to rozwiązanie najbardziej do mnie przemawia, bałem się, że to może komplikować oct...ale znalzłem

OCT dla Armady nie potrzebuje instalacji w Program Files. Tylko podczas instalacji OCT jeżeli terminal Armady jest w innym folderze to instalator nie znajdzie folderu gdzie ma za instalować OCT i wtedy ścieżke instalacji będzie cza wskazać ręcznie .
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE