Jakość platformy mt4 i brokerów

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Jak oceniasz platformę MT4

1
2
4%
2
1
2%
3
1
2%
4
4
8%
5
8
16%
6
2
4%
7
11
22%
8
12
24%
9
5
10%
10
5
10%

Liczba głosów: 51

zz
Maniak
Maniak

Re: Jakość platformy mt4 i brokerów

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze:
Z innej beczki.. dlaczego broki nie wspierają polskiego rynku i edukacji ?
W instrumentach brak polskich obligacji.. europejskich.. a mt4 to taki niby multi kombajn..

DOMAGAM SIE TU ZMIAN.
http://forex-nawigator.biz/forum/api-fo ... ml#p529252
reptile, dlatego aby powstała ,zresztą jak wszędzie na świecie kasta z 7% świadomych inwestorów ,a reszta 93% aby była ,,nieukami,,... :p co na swoich panów robią..całe życie.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

reptile pisze: DOMAGAM SIE TU ZMIAN.
http://forex-nawigator.biz/forum/api-fo ... ml#p529252

Kiedy wreszcie zrozumiecie że Wasze gadanie / pisanie nikogo nie interesuje ? Żaden broker nie zwraca na to uwagi. Jeżeli są jakieś zmiany w sofcie to dlatego że były błędy, a nie dlatego że ktoś coś chciał. Jakby nie patrzył w mt4 od kilku lat w zasadzie nic się nie zmieniło. Nie doszły żadne nowe funkcje ( nie mówię o zmianach od strony kodu ).

Równie dobrze ja mogę się domagać, aby idąc na rozmowę o pracę, nikt nie zgadzał się pracować za mniej niż 5k. Skoro nie byłoby możliwości płacić mniej - musieliby tyle płacić. ( pomijam tu fakt że to by zabiło pewne firmy, chodzi mi o mechanizm ). Dobrze wiemy że zawsze znajdzie się ktoś gotowy pracować za mniej, a mój głos jest w tym przypadku jednym z miliona.

Tak samo jest w przypadku mt4 - biorąc pod uwagę liczbę osób na świecie, które z tego ( czy innego softu ) korzystają - domaganie się czegokolwiek jest pozbawione szans na powodzenie. To jest jeden głos, który ani nikogo nie obchodzi, ani do niczego nie jest potrzebny. Nawet jak się zbierze 100 osób - sorry, nic nie zdziałają.

I wcale się nie dziwię. Załóżmy że prowadzę firmę i mam 1.000.000 klientów. I przychodzi do mnie jeden i mówi że mam zmienić to to to to i tamto bo mu się nie podoba. Rozumując logicznie - większy problem mogę mieć po zmianach ( bo nagle te 999.999 wpadnie na pomysł że skoro klient A coś wytargował, to i ja mogę ) niż tracąc tego 1 klienta.

Mam nadzieję że chociaż odrobinę dojdzie to do Was.

I nie chodzi o to że ja nie chciałbym zmian. Chodzi o to że pisanie na tym forum nie zmienia świata - nikogo one nie obchodzi. Żaden pracownik MQ nie przejmuje się tym, co jest gdzieś tam napisane - bo nie jesteście ich klientami.
Również brokera nie obchodzą żale paru osób - nie podoba się ? Nikt na siłę nie trzyma.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Jak nie zaszły zmiany..w mt4? Wprowadzili virtuala,.. ale jesteś bardzo techniczny i wiesz jakie to skutki niesie.. niedawno signals..problem w tym ze dodali nowe a bugow nie naprawili..ba sa nowe w zwiazku z nowymi modulami.
Nie chodzi o to czy broker słucha tylko czy miedzy nami istnieje świadomość tego g.wna..

haa..kto ma jaja jak pistacje to... no jest ich w polsce.. i tyle mysle o przykladzie.. zrozumialem rynek.. rynek to bujda..

Cyb.. na litosc masz IQ kota?
Jest tu n przedstawicieli brokerow.. pietnujac problemy sami widza jaka maja opinie.. gdzie bledy.. to odnosnie n sugestii. I nie zmieniamy tu swiata.. delikatnie lobbujemy.A ja osobiscie zamierzam wiecej.. dla mnie to po prostu wyzwanie.. zwykly trening.. ba praktyka za free :D
Mowisz ze zaden pracownik MQ sie nie przejmuje? Przypomne ci temat serwera MT4 i dokumentacji ktora zostala opublikowana obnazajc niekrozystne dla klientow opcje i praktyki.Byly stosowane grozby i inne brednie ze strony MQ.. bylem jednym ktory urchornil autora od nieprzyjemnosci.Bo gosc mial dobre intencje. Jestes bierny.. wolno ci.. rozumiem postawe slabo opinie.. goscie dzieki internetowi obalili egipt itd..etc.. ale ty mowisz ..badzcie jak ja.. daje se ... po glowie bo jest fajnie..

Mi jak sie drzewo nie podoba to scinam a nie wyjezdzam z kraju :D
A rynek..rynek jest elastyczny mozna go zmieniac itd etc..

Znamy sie nie od dzis.. glupio sie konfliktowac.. ja bede robil swoje ty swoje i bedzie git..

Niech 100 osob z forum wysle n maili do brokerow x y z x n ze zadaniem polepszenia sytuacji.. i albo to zrobia.. albo bedziemy spamowac.. nic nie zmienimy ? My mamy problemy.. to niech i oni maja z mejlami.. jest jeszce n metod na dzialanie.. podmitow ktore moga pomoc rozwiazac ten durny problem z jakoscia..

To dzieki takim postawom jest jak jest.. dali wam pieniadz.. odizolowali od siebie.. jest wygodnie.. ale to zludzenie..
hehe.. chcialbym cie widziec w biznesie.. :D nawet na rynku jakos dziwnie twoja postawa wyglada.. ok..teoria mowic cisza i spokoj,cierpliwosc..

przemysl to sobie :D

nie lubie tchorzy.. moze ja kiedys zaplace surowa cene za swoja postawe.. ale zawsze powiem,ze wiele moglem zrobic tylko reszta byla leniwa..

blah.. dosc

a rewolucja i tak bedzie :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Problemów ciąg dalszy..
http://forex-nawigator.biz/forum/armada ... ml#p538364
http://forex-nawigator.biz/forum/czy-kt ... 22339.html
http://www.mql4.com/search#!keyword=new%20build

http://forex-nawigator.biz/forum/broker ... ml#p537063
Prawie umarłem,bo w kalnedarzu:

18.12.2012 14:00 Programowanie MQL4 dla średnio zaawansowanych (część III) Sebastian Zadora Rejestracja
(tylko Pakiet VIP) comparic forex bossafx
BossaFX

13.12.2012 14:00 Programowanie MQL4 nie tylko dla początkujących (część II) Sebastian Zadora Rejestracja
(tylko Pakiet VIP)> comparic forex bossafx
BossaFX

12.12.2012 14:00 Moja pierwsza strategia – wprowadzenie do programowania w MQL4 (część I) Sebastian Zadora Rejestracja
(tylko Pakiet VIP) comparic forex bossafx
BossaFX

10.12.2012 17:00 Wprowadzenie do automatyzacji handlu (MQL4) Sebastian Zadora Rejestracja comparic forex bossafx
BossaFX
Szanowni Państwo,

Z początkiem grudnia wprowadzamy kilka nowości w ofercie BossaFX.

1. Dawno oczekiwany HEDGING
Już od 2 grudnia g. 23:00 na wszystkich rachunkach BossaFX uaktywniamy opcję tzw. hedgingu. Oznacza to, że będzie możliwe otwieranie pozycji przeciwstawnych na tym samym instrumencie i w tym samym czasie.
Kończą się zatem trudności związane z inwestowaniem w różnym horyzoncie czasu na tym samym rynku. Także zwolennicy algotradingu swobodnie będą mogli uruchamiać na swoim koncie wiele automatów handlujcych jednocześnie tym samym instrumentem.
Hedging może okazać się także przydatny, gdy chcesz spokojnie przeanalizować aktualną sytuację na rynku, bez zamykania dotychczas otwartych pozycji i bez ryzyka, że aktualne ruchy cenowe obniżą wycenę rachunku.

1. Pakiet VIP dla aktywnych Traderów FX.
Robisz minimum 100 lotów obrotu miesięcznie? A może utrzymujesz na rachunku wysokie saldo - minimum 100,000 zł?

Jeśli spełniasz którykolwiek z tych warunków - zapraszamy do wzięcia udziału w Promocji VIP. Oferujemy:
- obniżkę spreadów na rynku FX,
- obniżkę prowizji za obrót na GPW,
- odsetki od wolnych środków na rachunku BossaFX,
- tablet lub smartfon na promocyjnych warunkach,
- dostęp do najciekawszych szkoleń internetowych (webinarów),
- Coaching Programistyczny MQL4 - pomagamy w tworzeniu własnych automatów,
- pomagamy załatwiać drobne i bardziej skomplikowane sprawy dzięki usłudze Concierge BossaFX.

Masz pytania? - skontaktuj się z nami.

Z poważaniem,

Wydział Obsługi Klienta

DM BOŚ S.A.
0 801 104 104
022 504 31 04
e-mail: makler@bossa.pl
http://bossa.pl
http://forex-nawigator.biz/forum/tester ... ml#p372614
Zabierają vipom czas :lol: Żenująca sprawa.. tak jak myślałem.. sprzedają coraz bardziej platformę,a nie usługi.Platformę, która z miesiąca na miesiąc spada na coraz większe dno..

Zasponsoruje wam audyt i dam całą listę bugów do sprawdzenia..

Uwaga
Czy ktoś ma jeszcze w logach: bad/Invalid price,requote?
Bo zastanawiam się czy to już na stałe tego typu logi będą znikać, czy istnieje opcja do ich wyłączania klientom. Dzięki ich brakom nie można stwierdzić jakości usług.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

A ja sobie chwalę MT4, nie mam żadnych problemów, śmiga mi szybko i stabilnie bo małe, robi co ma robić, nie zajmuje pamięci, nie wywala się, kod tani i prosty w produkcji, jak coś nie wiem to na 99% ktoś już to rozwiązał i leży w sieci za free... jak to mówią, złej baletnicy... ;)
bernoulli pisze:Całą analize wykonuje w NinjaTraderze. Gorąco polecam bo za niecałe 100 dolarów (50 abonament +25 pakiet forex +20 za DOM) miesięcznie można mieć całkiem profesjonalne narzędzie do analizy i całkiem przyzwoitą jakoś danych historycznych.
To prawda? Są dane historyczne w takim pakiecie? Jeśli tak to skąd?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Chyba nie historyczne, tylko live.

matka, ty na przekór z tą opinią ;)

Fakt,pamięci zajmuje mniej niż inne alternatywne.. ale z tym wywalaniem różnie bywa wg mnie :p Mogliby zrobić backfiling,jeśli był błąd na danych. Odnośnie kodu to chyba mówisz o alarmach i sygnałach pod rsi :D no to zgoda..
A reszta?
http://forex-nawigator.biz/forum/api-fo ... ml#p532029
Jak Zadora doradzi mi Timer w indykatorze? :D
Zawsze będziemy g. w koło obchodzić zamiast uprzatnąć ? :D Dajcież sobie spokój.. zróbmy porządek co? :D

ODPOWIEDZ