o FX, w "D.Formacie", w "G.Wyborczej"

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: o FX, w "D.Formacie", w "G.Wyborczej"

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

O takich jak ja mówi się w środowisku, że mają
foreksowe ADHD.
trafiłem do ajurwedyjskiego ośrodka w
Kerali, na południu Indii. Klinika stała w środku dżungli, kompletnie odcięta od świata. Rano
masaż, śniadanie, jakieś zabiegi regeneracyjne. Potem odpoczynek.
Wtedy też zdecydowałem, że rzucam forex i zaczynam się odbijać od dna. Teraz żyję z
doradztwa finansowego, wróciłem na giełdę. Żadne tam kokosy, jakieś 5 tys. miesięcznie.
Przyjemnie się czytało do poduszki :)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Stforex pisze:
daromanchester pisze:Ale mi się humor poprawił, tak właśnie wygląda dziennikarstwo które trzeba omijać szerokim łukiem.
Ciekawe ile osób z forum ostatnio naprodukowało się do wywiadu z Newsweekiem i zobaczyli jedną linijkę tekstu albo wcale.
:509:
yyy noo, gdzie to jest? :) to w tym tygodniu? jakoś nie miałem czasu się zainteresować. Może ktoś podrzucić skan tego artykułu?
Spamowali kilku ludzi na forum żeby im historię swojego życia napisać :D
http://biznes.newsweek.pl/forex--czyli- ... 6,1,1.html
http://waluty.onet.pl/ruletka,18893,530 ... rasa-detal

na szczęście link do forum źle napisali nawigator prze "v" i chwała im za to.

-- Dodano: czw 29-11-2012, 22:48 --
Szanowny Panie,
....
.....
......

1. Jakie są Pana prywatne doświadczenia jeśli chodzi o inwestowanie w Forex?

2. Jakie są najczęstsze błędy nowych inwestorów? Czego należy unikać?

3. Kto, Pana zdaniem, powinien inwestować w Forex? (profil osoby, cechy, jaki rodzaj doświadczenia?)

......
......
Newsweek Polska
Z reguły nie udostępniam PW ale to był szablon z konta założonego na jeden taki "numer".
Podaję tylko pytania. Może by warto założyć jakiś oficjalny wątek do kontaktów z mediami.
Jak będą mieli pytania to mogą je tam zadawać :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

takie artykuły i materiały robią fatalny makro-klimat; oby jakiemuś genialnemu
decydentowi nie przyszło teraz do głowy wprowadzać zakazy, obostrzenia, itd.

chyba naszemu środowisku (stowarzyszenia, itp.) powinno zależeć,
żeby prostować takie sensacje i ukazywać trejding jako zawód...

jak ktoś kiedyś napisał, nikomu prosto z ulicy nie uda się
raczej zrobić operacji neurochirurgicznej - do tego trzeba się
uczyć i praktykować kilka dobrych lat... forex to też zawód,
który wymaga trochę nauki, wiedzy i praktyki
Bork, bork, bork! Swedish Chef

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Możemy wystosować oświadczenie do GW i Newsweeka. Co to szkodzi. Myślę, że oni po prostu pokazują temat dla większości z punktu widzenia większości.

"Giełda jest zła, giełda to hazard, na giełdzie traci się pieniądze."

Stereotypy jest po prostu trudno zmienić. Nikt sobie sam operacji neurochirurgicznej nie przeprowadzi. Rozwalenie konta na FX jest nieporównywalnie łatwiejsze.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Spokojnie. Obniżą stopy procentowe. Ludzie jak zobaczą max 4% na lokacie, to znowu się do tego hazardu przekonają.
A później ci sami dziennikarze, będą pisać jak to jest super i ile można zarobić. Wtedy właśnie będzie zbliżało się kolejne załamanie ;)
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ja uważam że jest to bardzo cenny artykuł.
Po pierwsze KNF wyjaśniła pewne sprawy.
Po drugie,dowiedzieliśmy się że brokerzy MM dzielą po pewnym czasie klientów na zarabiających i tracących ,tych pierwszych przypisują do serwera który robi numery,liki,zrywanie połączeń,poślizgi itp., tych drugich podłączają do właściwego serwera,który działa poprawnie,po utrudniać im w traceniu pieniędzy.... :p ?.
Każdemu polecam to przeczytać.// oczywiście trzeba to czytać między wierszami.///
Pozdrawiam.
PS. nie można zarzucić tendencyjności temu artykułowi.
Jest tam jasny podział na rynek walutowy regulowany ,na rynek PRAWDZIWY ECN i na rynek MM.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

zz pisze:Ja uważam że jest to bardzo cenny artykuł.
Po drugie,dowiedzieliśmy się że brokerzy MM dzielą po pewnym czasie klientów na zarabiających i tracących ,tych pierwszych przypisują do serwera który robi numery,liki,zrywanie połączeń,poślizgi itp., tych drugich podłączają do właściwego serwera,który działa poprawnie,po utrudniać im w traceniu pieniędzy.... :p ?.
Każdemu polecam to przeczytać.// oczywiście trzeba to czytać między wierszami.///
Pozdrawiam.
Jest tam jasny podział na rynek walutowy regulowany ,na rynek PRAWDZIWY ECN i na rynek MM.
Ja polecałbym raczej przeczytanie rzetelnego artykułu w Raporcie za 3 kwartał Forex Magnates na temat różnic między ECN i MM, a nie wypowiedzi ślepego o kolorach.
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Akhh pisze:
Pozdrawiam.
Ja polecałbym raczej przeczytanie rzetelnego artykułu w Raporcie za 3 kwartał Forex Magnates na temat różnic między ECN i MM, a nie wypowiedzi ślepego o kolorach.
Czytałem ten artykuł,moim zdaniem nie jest on w sprzeczności z tym artykułem o którym tutaj piszemy.
Trzeba jednak wziąść poprawkę // i chyba o to Tobie chodzi// że dobry broker MM w USA to, to samo może być co ECN prawdziwy.
I tutaj jest między nami zgoda.
Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

zz pisze:
Akhh pisze:
Pozdrawiam.
Czytałem ten artykuł,moim zdaniem nie jest on w sprzeczności z tym artykułem o którym tutaj piszemy.
Trzeba jednak wziąść poprawkę // i chyba o to Tobie chodzi// że dobry broker MM w USA to, to samo może być co ECN prawdziwy.
I tutaj jest między nami zgoda.
Pozdrawiam.
Nie tylko w USA, np takie GFT.
Czasami dobry i solidny MM może być lepszym rozwiązaniem dla początkujących. Także nie trzeba demonizować. Bo są i dobre MM i słabe ECNy.
Od Traderów dla Traderów

zz
Maniak
Maniak

Niestety,chyba się nie zrozumiemy.Szkoda.
Tak na marginesie, GFT pochodzi z USA..
Pozdrawiam.

-- Dodano: pt 30-11-2012, 14:59 --
zz pisze:Niestety,chyba się nie zrozumiemy.Szkoda.
Tak na marginesie, GFT pochodzi z USA..
Pozdrawiam.
PS.Uważam że dla średnio inteligentnego inwestora KNF powiedziała wystarczająco dużo..// a, dla mnie BARDZO DUŻO ponieważ wielokrotnie miałem spięcia z brokerami MM ponieważ twierdzili że oni żyją tylko ze spredu i zlecenia wysyłają dalej...,nie grają przeciw klientom i nie trzymają kasy inwestorów..// teraz mamy wszystko jasno wyjaśnione,dodatkowo między wierszami KNF pokazała jak ma wyglądać regulowany rynek walutowy.

ODPOWIEDZ